Пума Рейсинг ст 160!!! Инфо????

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Потребителски аватар
torosss
потребител
потребител
Регистриран: 11 ное 2009, 14:00
Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia Titanium S 2,0 TDCI 163 PS
Status: Извън линия

Пума Рейсинг ст 160!!! Инфо????

Мнение от torosss » 07 ное 2011, 15:02

Здравеите!!! Решил съм да купя на жената Пума защото и е любимата кола :D Поради това разгледах в нета и се спрях на модификацията Реисинг СТ160 .Която за жалост е исцяло и единствено с десен волан.Затова искам да събера малко инфо кои каквото знае за този модел.Значи интересуваме по специално как стоят нещата с обръщането на волана,и дали е възможна изобщо тази процедура за този модел.Също така ако някой има данни за частите на самата кола какви са? всмисал имат ли общо с тези на моделите 1,4/1,6/1,7 като имам впредвид наи вече ходова част,консумативи по двигателя,и намират ли се частите за дадения модел.Всякаква информация ще ми е от полза за този модел.Защото няма на каде да мърдам вече.Бягах ,бягах но жената опря ножа в гърлото ми,и стана лощо :D :D :D :D Извинявам се ако е имало тема за този модел,но неуспях да открия.Благодаря на всички отзовали се . _friends_

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Re: Пума Рейсинг ст 160!!! Инфо????

Мнение от ЯЛТА » 07 ное 2011, 22:28

Ето една "ПУМА" :
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 85&t=51616
Е да различна е.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
torosss
потребител
потребител

Мнение от torosss » 08 ное 2011, 01:09

Благодаря за предложението,самоче съм се спрял на модела раисинг а и такава мога да купя за 600 евро с 17 джанти +Антикрило и прагове +добавки на броните.Но този модел не ми е целта на жената би и харесала и тази която ми предлагаш но искам да и взема нещо по уникално.Намерил съм си вече един рацинг за 6000 евро. Но пуснах темата за малко инфо ако може някои да каже мнение и това което съм писал първоначално.Благодаря Предварително!!!!
'

Потребителски аватар
chefo_ukr
потребител
потребител
Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ

Мнение от chefo_ukr » 08 ное 2011, 20:55

Да зверче 500бр пуснати.За обръщането на дирекцията едва ли ще имаш проблем.А относно окачването идеа нямам ама нали има EBAY. :D
Изображение

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 08 ное 2011, 21:59

Интересно, търсиш кола на жена си а искаш да и купиш болид.......няма ли да е по-евтино да се разведете?
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
yellowblack
потребител
потребител
Регистриран: 23 ное 2006, 00:49
Модел на автомобила: Cougar 2.5 V6 24V Duratec

Мнение от yellowblack » 09 ное 2011, 09:46

500 за Англия и 500 за Германия,но поради слабия интерес не се достига финалната бройка.Такава кола се купува или нова или от музей според мен.Поразрови се първо виж ,че частите са кът ...в един момент да не се окаже ,че ще кара рейсинг пума ама 125кс.Обслужването си е баш баш.Чакаш от Англия по седмица за всяка част и не на последно място са разцепени от каране ...ама както трябва.Наскоро гледах една за 4500 паунда в PistonHeads и съвсем случайно попаднах на клип в който въпросния господин и разцепва дивия на Нюрбургринг.Кола за ценители с много пари ....

http://www.youtube.com/watch?v=nayXh48k2QY
http://www.youtube.com/watch?v=uOxZITo9 ... re=related
Има и доста клипове от събирания на клуба им ... наистина си е рейсинг :D
Desire for Cosworth ...

Потребителски аватар
torosss
потребител
потребител

Мнение от torosss » 10 ное 2011, 15:33

Благодаря на всицки за бързите отговори.Знаци на мен ми е ясно това це са карани и покарвани едва ли има някои които да си купи спортен автомобил и данего кара както цожека с пумата в клипа.Просто няма спортен автомобил които да нему е дажан газ все пак затова е и направен да си правиш кефа когато искаш.А за цастите ме интересува има ли ги изобщо несъм мн добре с пс-тата а с сайтовете още повеце.Ако някои може да ми прати някой линк ли как се нарица там за цасти ще съм мн благодарен и ако е фен на модела догодина като се прибера ще доида на някоя среща да я пробвате които има желание :)За цасти от англия не ми е проблем имм мн познати и живещи там и пътуващи с Тирове.Също така имам познат които пътува с бус до там редовно :)А въпроса е да има цастите парите нямат знацение все пак ще я кара жената немисля це ще я сцупи веднага и немисля це са пък толко издухани и скапани от каране.Все пак това са 500 броики немисля це тези които ги притежават неги подържат и неги пазят.Нормално е да им дават и газ както казах затова е е създаден този модел според мен.А поради тази прицина искам и аз да подаря на жената тоцно този модел защото нее масов а и е красиж за жена според мен :)Аз ще се задоволя и с катафалката която имам в момента макър це е светлинни години пред пумата :)Благодаря на всицки за помоща.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 10 ное 2011, 16:22

В Мобиле.БГ. се подвизаваха двама Българи доставящи автомобили по заявка на клиента от Англия, като се ангажираха и със смяна на дирекция, а може и в http://www.autoscout24.bg/ , http://www.autoscout24.de/ да търсиш.

Потребителски аватар
yellowblack
потребител
потребител

Мнение от yellowblack » 11 ное 2011, 17:33

В ebay.co.uk в момента има 2 за продан.Ако си чак толкова мераклия звънкай по телефона на продавача или Buy it now и пращай познат да ти я прибира.Щом имаш играчи в Англия и парите не са проблем с двете ръце горе за колата.Наистина ще имаш уникат ръчна доработка.Всички са произвеждани в Tickford Англия,а за обръщането на волана ,ако стават части от фиеста/пума ще ти легне без пари.Тук поне си ги имаме като за части толкова ,че да заринем английския пазар :lol:
Desire for Cosworth ...

Потребителски аватар
torosss
потребител
потребител

Мнение от torosss » 12 ное 2011, 12:40

Здравеи "yellowblack" Благодаря за съвета.В е-бей несъм гледал но за 2 вече е говорено по тела онзи ден. И двете са В пистонхедс едната е 5000 паунда другата близо 4000 и двете неса продадени имат всичко и по мнение на продавачите са в много добро състояние и на малко километри но това трябва аз да го видя с очитеси на живо.Но за жалост все още никои не е споделил знае ли какжи са частите примерно окачване демек шарнири,тампони и тн.. за Пружини и аморти. неговоря и наи вече има ли ги частите по магазините в англия,данесе окаже че няма части за тях тъй като са стари и лимитирана серия.Да несе налага от зажода да се поръчва всичко което се счупи.А и провах в нета да видя за части но нали съм бос с пустия интернет нищо неоткрих.И това ме притеснява наи много иначе парите ги имам още днес мога да ги преведа и да ми я приберат но все още несмея все пак и неса малко пари да я купя,а след това да я държа за изложба 2-3 месеца че примерно няма шарнир или тампон и трябва да го чакам от завода,честно казано неми се иска.Благодаря на всички.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 12 ное 2011, 18:47

torosss написа:.......Но за жалост все още никои не е споделил знае ли какжи са частите примерно окачване демек шарнири,тампони и тн.. за Пружини и аморти. неговоря и наи вече има ли ги частите по магазините в англия,данесе окаже че няма части за тях тъй като са стари и лимитирана серия.Да несе налага от зажода да се поръчва всичко което се счупи.......
А дали някой във форума има такава кола? А изобщо в България има ли я? _friends_
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 12 ное 2011, 20:16

Едва ли някой е разработвал нови части-уникати за автомобили произведени в две серии по 500 броя в два различни завода и държави.

Потребителски аватар
torosss
потребител
потребител

Мнение от torosss » 12 ное 2011, 23:01

Наистина някои има ли такава кола в форума,че никои неотговаря то май и в БГ няма но мислех,че може някои да е запознат с модела.Благодаря на всички за помоща и затова че получих доста смислени мнения.Ще потърся и в нета. Моля темата да бъде изтрита !!!

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 12 ное 2011, 23:22

torosss написа: Моля темата да бъде изтрита !!!
Щооо? :(
Утре може друг да скочи на такова зверче ... па може и аз :)
Нека си я има като инфо :)

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Мнение от bateto_toshko » 13 ное 2011, 02:28

torosss написа:.... неса малко пари да я купя,а след това да я държа за изложба 2-3 месеца че примерно няма шарнир или тампон и трябва да го чакам от завода,честно казано неми се иска.Благодаря на всички.
*00135* малко странно , но до колкото може да се вярва на този сайт излиза , че шарнирите и тампоните са стандартни като на другите модели пума
http://drive.bg/groups.php?ModelId=11764
,но не виждам съединител(феродов +притискател) , само лагер помпата към 200-300 лв .....понамирисва ми , че са някакви специални :mrgreen:
има и други такива сайтове за части поразрови се малко и звънни да питаш верни ли са тия цени...
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста :mrgreen:
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Потребителски аватар
Ianaki
потребител
потребител
Регистриран: 09 авг 2007, 21:55
Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри

Мнение от Ianaki » 13 ное 2011, 11:14

За да дадеш толкова пари за Пума трябва да имаш някакъв много сериозен проблем (не се засягай, ама си е така). Нито върви, като за тея пари, нито е здрава, нито е практична.
Ако характеристиките на този сайт са верни:
http://www.puma-web.co.uk/asp/racingspec.asp" onclick="window.open(this.href);return false;

oсвен, че се ускорява за 7.9 което е пълен смях е и с изцедния до краен предел 1.7л. двигател.
Като прибавим и това, че частите ще са скъпи, но за сметка на това трудни за намиране...

За тези пари можеш да си вземеш Е500, S600 от 1995-98г. А между Пума и S600 общото е само, че и двете са на бензин. :mrgreen:

Потребителски аватар
torosss
потребител
потребител

Мнение от torosss » 13 ное 2011, 12:13

_friends_
Последна промяна от torosss на 13 ное 2011, 12:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
torosss
потребител
потребител

Мнение от torosss » 13 ное 2011, 12:14

"bateto_toshko" Благодаря за саита които си побликувал,наистина е дадено като модел СТ 160 но доколко е вярно незнам.Примерно като отворя даречем накладки неизлизат задни за диск а само барабанни та може и да нее много достоверно или може просто да нямат в наличност.И съжелявам за това което казах да затворят темата несе съобразих че може да има и други мераклии.А и наистина може да има още някои недобре като мен . :) И наистина мога да взема доста по прилична кола за 6-7000 евро,но както казах това е лиубимата кола на жената +това има книжка от 4 години но кола няма,а възможност съм имал да и купя нее като да несъм.И затова щом си я харесва ще и я купя пък каквото ше да става.За моита дадох 28 000 евро на основата на 8-9000 за пума няма как да се оплаквам и да неи взема.+Това може да ви прозвучи старанно и извратено но се радвам,защото другата която и харесва е ФОЛЦВАГЕН ШИРОКО което като цена е 20 000 евро тъй че за мен е добре това. :-) Поздрави на всички

Потребителски аватар
yellowblack
потребител
потребител

Мнение от yellowblack » 26 ное 2011, 18:54

Ти тея хора по телефона защо не ги пита за частите? http://www.pumaspeed.co.uk/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; тук има всичко и ще има винаги.Тези изруди от линка могат да ти я докарат до S1600 версията.Там си 230 коня от 1.6 :D При тях и pistonheads можеш да поръчваш всичко.Бил съм 1г 6м в Англия и съм се нагледал на много редки коли.Хората си ги карат и хич не ги ***.Само пари да има .... :lol:
Desire for Cosworth ...

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”