Въпрос за двг. фокус дизел

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
pepi555
потребител
потребител
Регистриран: 22 май 2011, 08:26
Модел на автомобила: 406
Status: Извън линия

Въпрос за двг. фокус дизел

Мнение от pepi555 » 12 дек 2011, 21:56

здраейте колеги, предстои ми купуване на фокус дизел комби 2000г, чета за тдди тдци двигатели и съвсем се овъртях , въпродса ми е колко вида дизелови двг се монтират на този фокус и кой е по добрия,(това какъв е пише ли го някъде по колата) а също така как са като цяло- често срещани проблеми и тн. бладодаря предварително

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Re: Въпрос за двг. фокус дизел

Мнение от Doin » 13 дек 2011, 11:19

Дизелите на Фокус от 2000 г. са TDdi. Доколкото си спомням комън рейла ( TDCI ) започват да го влагат от края на 2001, така че ако гледаната кола е от 2000 то ще е обикновенния дизел.Разликата веднага можеш да я определиш по конските сили - стария е 90, новия - мисля 115. Като вдигнеш капака ще видиш какво пише на двигателя, на моя на капака на интеркулера пише колко киловата и конски сили е. На задния капак под емблемата Focus също трябва да пише, макар че при мен тоя надпис липсва.

Потребителски аватар
Яким
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2009, 14:31
Модел на автомобила: Focus MK1 facelift 1.8 `04г. Tdci . 100к.с (триврат)
Контакти:

Re: Въпрос за двг. фокус дизел

Мнение от Яким » 14 дек 2011, 16:13

Doin написа:Дизелите на Фокус от 2000 г. са TDdi. Доколкото си спомням комън рейла ( TDCI ) започват да го влагат от края на 2001, ...
Така е. Комън рейла би трябвало да е по- добър двигател, но си има някои недостатъци - ако недай си боже ти се наложи ремонт - например много скъпо излиза ремонта на дюзи или смяна на съединител с Демпферен маховик :|

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”