Focus 2008 1,8 tdci или 1,6 Duratec
-
- потребител
- Регистриран: 21 дек 2011, 11:54
- Модел на автомобила: ford
- Status: Извън линия
Focus 2008 1,8 tdci или 1,6 Duratec
Здравейте форумци,
това ми е първа тема затова по-лекичко го карайте
...
Та директно въпроса...харесъл съм няколко автомобила върнати от лизинг в МП...единият е седан 2008г. 1.8 tdci и страшно ми хареса...с много екстри и т.н.
Другия е е пак седан 2008 1.6 Дуратек 100 к.с.... Не бих изкал да се започва цялата полемика кой е по-добрия двигател бензина или дизела, но все пак бих искал компететно мнение... дизела вече се продава по 2.60 лв. и няма тенденция да спадне. По тази логика май вече не е толкова изгодно да караш дизел... Другото което ми направи впечетление е данъка на двата автомобила...на дизеловия е около 380 лв. на бензина е 70 лв.
. За тези неща сметка и аз мога да си направвя , но за самите коли очаквам от вас и от колеги които карат такива да ме насочат, че дилемата е наистина голяма.
Мерси
това ми е първа тема затова по-лекичко го карайте

Та директно въпроса...харесъл съм няколко автомобила върнати от лизинг в МП...единият е седан 2008г. 1.8 tdci и страшно ми хареса...с много екстри и т.н.
Другия е е пак седан 2008 1.6 Дуратек 100 к.с.... Не бих изкал да се започва цялата полемика кой е по-добрия двигател бензина или дизела, но все пак бих искал компететно мнение... дизела вече се продава по 2.60 лв. и няма тенденция да спадне. По тази логика май вече не е толкова изгодно да караш дизел... Другото което ми направи впечетление е данъка на двата автомобила...на дизеловия е около 380 лв. на бензина е 70 лв.

Мерси
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Re: Focus 2008 1,8 tdci или 1,6 Duratec
Към това, което си изброил, може да добавиш и по-скъпа поддръжка, много по-скъпи евентуални ремонти при дизеловия мотор, по-големи и скъпи проблеми, заради калпава нафта, особено зимата, и си готов. 
П.П. По заводски данни на 1,8 TDCi (115 Hp) му дават среден разход 5,2 л/100 км, което при днешната цена на дизела прави 13,52 лв. На 1,6 Duratec 16V (100 Hp) пък му дават среден разход 6,7 л/100 км, което пак при днешна цена на бензина прави 16,35 лв. Да не говорим, че ако в последствие се сложи един ГИ на бензиновия мотор, разходът може да слезе и под 10 лв на 100 км пробег. Аз, на твое място, въобще не бих се чудил, какво да избера.

П.П. По заводски данни на 1,8 TDCi (115 Hp) му дават среден разход 5,2 л/100 км, което при днешната цена на дизела прави 13,52 лв. На 1,6 Duratec 16V (100 Hp) пък му дават среден разход 6,7 л/100 км, което пак при днешна цена на бензина прави 16,35 лв. Да не говорим, че ако в последствие се сложи един ГИ на бензиновия мотор, разходът може да слезе и под 10 лв на 100 км пробег. Аз, на твое място, въобще не бих се чудил, какво да избера.
-
- потребител
- Регистриран: 22 дек 2011, 21:35
- Модел на автомобила: focus
Не искам да се заяждам, но колегата нещо се олял с изхвърлянето
. Чак по едно време се уплаших, че е написал, че колата почва да връща бензин... 6,7 л/100 км градско ? Ти сериозно ли ?

- dimkar
- потребител
Аз съм сериозен, а ти можеш ли да четеш? Някъде да съм написал "градско"? Написал съм среден разход. И толкова го дават от завода производител. На тях ли да вярвам или на теб?
-
- потребител
Повече съм склонен да вярвам на автомобила си, който карам всеки ден със същия двигател, отколкото на някакви стойности, измерени на стенд с 60 км/ч...
П.С. Иначе съм съгласен за ГИ-то.Това е по-добрият вариант.
П.С. Иначе съм съгласен за ГИ-то.Това е по-добрият вариант.
- dimkar
- потребител
Лошо няма. Но понятието "разход" е толкова разтегливо, че съм склонен да взимам, като база за сравнение, заводските показатели, отколкото разказите на очевидци.
-
- потребител
Мдааа... не исках разправии да стават...
Дълго време карах Пежо 306 1.6 бензин и като цяло бях доволен, но през цялото време гледах и четях как дизела "набира скорост"...особенно ХДИ и common rail-a като цяло.
Мислех си че 1,8 TDCI със сигурност ще е страхотен двигател...но после видях цени на горива и поддръжка, от друга страна трябва да кажа че на година не минавам много километри...със сигурност няма повече от 5-6 к. Исках мнения от хора каращи гореизброените двигатели които да споделят техните мнения, жена ми например каза : "100 коня не са малко на тази кола..." та и затова питам вас.
Дълго време карах Пежо 306 1.6 бензин и като цяло бях доволен, но през цялото време гледах и четях как дизела "набира скорост"...особенно ХДИ и common rail-a като цяло.
Мислех си че 1,8 TDCI със сигурност ще е страхотен двигател...но после видях цени на горива и поддръжка, от друга страна трябва да кажа че на година не минавам много километри...със сигурност няма повече от 5-6 к. Исках мнения от хора каращи гореизброените двигатели които да споделят техните мнения, жена ми например каза : "100 коня не са малко на тази кола..." та и затова питам вас.
- mediacenter
- потребител
- Регистриран: 25 мар 2009, 22:42
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 2.0 tdci 2007
Здравей колега,
както сам разбираш,тук в този форум адекватно мнение малко трудно ще получиш...
Изказвания от рода "купи си това ,щото аз имам такова" ,няма да коментирам.
И двата мотора имат своите качества.
Моят съвет е следния: направи по един тест драйв и на двете машини...и вземи тази,която те спечели
Все пак покупката на автомобил, а и самото шофиране си е емоция...
Мисля,че в твоя случай не става въпрос за икономии от горива и консумативи.
Пожелавам ти успех!
както сам разбираш,тук в този форум адекватно мнение малко трудно ще получиш...
Изказвания от рода "купи си това ,щото аз имам такова" ,няма да коментирам.
И двата мотора имат своите качества.
Моят съвет е следния: направи по един тест драйв и на двете машини...и вземи тази,която те спечели

Все пак покупката на автомобил, а и самото шофиране си е емоция...
Мисля,че в твоя случай не става въпрос за икономии от горива и консумативи.
Пожелавам ти успех!
-
- потребител
- Регистриран: 31 дек 2011, 20:53
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDCI 2009
Може би , трябва да се започне с годишният Ви пробег т.е 15-20к км. няма смисъл от дизел, но ако е над 23-24к сметката показва друго. Относно казуса с "кофти" нафта Кастрол ТДА и Ромпетрол правят чудеса (това е от опита ми с 92 камиона!).
Аз лично карам Мондео 1,8 тдци 125 бхп. от четири дни и мога само добри неща да кажа
купувана от МП комби в невероятно състояние съвет: Погледнете и тях!
Отлична динамика за моя вкус (малко пенсионерски). Добра изработка и материали.
Успех с покупката.
Аз лично карам Мондео 1,8 тдци 125 бхп. от четири дни и мога само добри неща да кажа

Отлична динамика за моя вкус (малко пенсионерски). Добра изработка и материали.
Успех с покупката.
-
- потребител
Мерси за отговорите, само да добавя че изминавам не повече от 6-7 хиляди на година, за над 20 трудно да говорим. Иначе. за тест. драйв и аз съм се замислил лошото в случая е че съм от Варна. айде...
-
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2011, 18:55
- Модел на автомобила: Ford Focus MK2.5
1.8 TDCI 115HP - Status: Извън линия
И какво като си от Варна, и в Мото пфое-Варна имат тестови автомобили. Днес е неделя и им е почивен ден но утре можеш да се отбиеш.
П.С. ако се получи така че нямат наличен 1.8тдци свиркай ще ти дам моя
П.С. ако се получи така че нямат наличен 1.8тдци свиркай ще ти дам моя

-
- потребител
Е аз от МП - Варна го купих, а ако си харесаш от МП от друг град ще ти го докарат!! А за 6-7 на година по-добре бензин.NikiSu написа:Мерси за отговорите, само да добавя че изминавам не повече от 6-7 хиляди на година, за над 20 трудно да говорим. Иначе. за тест. драйв и аз съм се замислил лошото в случая е че съм от Варна. айде...
-
- потребител
Във Варна нямат нищо удобно за тест драйв...голям майтап...само за разходката до София не става
... а пък да ми я докарат...сигурно след като си я купя и без да съм я видял...Между другото в МП София ми казаха, че всички коли са проврени и каквото е трябвало е сменено и отремонтирано...наистина ли е така...дето се вика спестяваш едно 500-600 лв. от първоначалните консумативи дето задължително ги даваш при покупка на втора ръка кола.Някой ако наскоро си е вземал кола от тях ако може да сподели дали е вярно наистина..

-
- потребител
В никакъв случай да не вярваш на такива неща. Наскоро пробутаха едно мондео със заминал съединител и маховик на един приятел и после 2 седмици вдигаше скандали преди да ги сменят за тяхна сметка. Отваряш си очите на 4 и гледаш все едно купуваш от автокъща от Горубляне!
-
- потребител
Ти явно не четеш!! но т'ва си е БГ манталитет...както и да е. В МП - КЪДЕТО И ДА Е В БГ автомобилите се проверяват в сервиз, но само тези изкупени от тях(като моето Мондео) всички забележки колкото и дребни да са те се отстраняват, но колата НЕ се обслужва аз платих 340.00лв за пълно обслужване (всички филтри и масла - 20% отстъпка ми направиха).
- mediacenter
- потребител
- Регистриран: 25 мар 2009, 22:42
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 2.0 tdci 2007
Сегаа..NikiSu написа:Във Варна нямат нищо удобно за тест драйв...голям майтап...само за разходката до София не става... а пък да ми я докарат...сигурно след като си я купя и без да съм я видял...Между другото в МП София ми казаха, че всички коли са проврени и каквото е трябвало е сменено и отремонтирано...наистина ли е така...дето се вика спестяваш едно 500-600 лв. от първоначалните консумативи дето задължително ги даваш при покупка на втора ръка кола.Някой ако наскоро си е вземал кола от тях ако може да сподели дали е вярно наистина..
Ако наистина си решил да си купиш един от двата автомобила,какъв е проблема да хванеш автобуса до София?
Аз лично преди време това направих.Бях си намерил един FORD RANGER от Мото Пфое-Люлин и след няколко сериозни разговора с дилърчето,хванах автобуса и 2 часа след пристигането си, пътувах с чудовището обратно към Бургас

Преди 2 години пък харесахме за приятелката ми една Fiesta от Мото Пфое в Младост и бам, един приятел ни закара ,видяхме,харесахме и я взехме..даже на изплащане.
Нещата се случват доста бързо и лесно ,стига да си подготвен.
Съвета ми е да проведеш по-сериозни разговори с определен дилър и да го накараш да се чувства ангажиран с тази сделка и да приготви всичко необходимо.
В нашия случай и двете момчета се оказаха супер точни и си свършиха работата много добре.
Относно обслужването..автомобилите закупени от тях се обслужват когато им дойде времето.Дали се проверяват като ги върнат..само в Мото Пфое си знаят.Все пак си имат сервизни книжки,можеш да провериш какво е правено.
Рейнджъра като го взех беше супер зле отвън ,имаше страшно много забележки /надрана боя предимно/ и един счупен стоп,който смениха същия ден,но това не беше пречка,знаех че има протокол за щетите,просто ги оправих в Б-с.
Така че,колега...по-смело