Ford Focus - бензин или дизел? Дайте съвет!
-
- потребител
- Регистриран: 14 окт 2011, 20:37
- Модел на автомобила: FOCUS
- Status: Извън линия
Ford Focus - бензин или дизел? Дайте съвет!
Здравейте, спрял съм се на избора за този автомобил за семейна кола, но се чудя с какво гориво да бъде! Интересуваме кой от двата варианта е по-удачен спрямо разход на гориво, поддръжка, здравина и др. Държа автомобила да е комби, след 2000 г. ако това има значение и ако може да не е над 100 к.с. Като гледам как дизелът гони 2.70 лв. не мисля, че разликата спрямо бензина ще е голяма
Не съм от голям град и не мисля, че ще има голяма разлика градско/извънградско при липса на задръствания.
Благодаря ви предварително за съветите!

Благодаря ви предварително за съветите!
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Ford Focus - бензин или дизел? Дайте съвет!
Ако имах твоя проблем,бих избрал ФОКУС-2000 кубика- бензин.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
- Регистриран: 30 дек 2011, 13:17
- Модел на автомобила: Мондео МкIII 2.2 TDCi
Вземи бензинов, винаги можеш да го "обгазиш" ако ти се види скъпо да караш на бенз! Със 100 коня обаче Фокуса ми е видя малко спънат, но това е субективно.... Предполагам че искаш под 100 коня заради данъка....
-
- потребител
- Регистриран: 01 авг 2010, 22:45
- Модел на автомобила: Ford Fokus 2003
Ние имаме Форд Фокус 2003 1.8ТДДИ 90 коня и сме много доволни,а разхода му извън градско по магистрала със средна скорост 130-140 даде разход 6 литра на 100,а градско гори 7.5. Според мен това е най добрия мотор.... лично мнение

-
- потребител
- Регистриран: 06 фев 2013, 21:23
- Модел на автомобила: Форд Фокус 1.8 i /комби/ джиа
Аз лично избрах форд фокус комби 1.8 бензин джиа и съм много доволен.Избрах бензин защото карам само в събота и неделя и не ходя с нея на работа.Да ти кажа честно за комби или взимаш бензин 1.8 и нагоре или си взимаш дизел.Ако караш всеки ден бензина ще трябва да го направиш с газ което ще струва пари,но ще си ги плати с течение на времето.За този вид каране вариант е и дизела.Голямата разлика между бензин и дизел идва по-нататък във времето по отношение на поддръжката.При дизела имаш дюзи ,ГНП и турбо.Виж им цените и сам прецени ,но това са скъпи неща когато се купят нови и ако ги вземаш втора употреба рискуваш .Ако ще вземаш дизел трябва да е на малко километри за да си струва да го вземеш ,а това никой не ти го гарантира.Избора си е твой ,но моят съвет е да прецениш в зависимост от това колко и къде караш и какви километри изминаваш средно на година.борд компютъра на моя показва разход на пета 5.7/100 при определена скорост което мен ме устройва..Имам и темпомат който включвам при тази скорост.
[url=http://drugstore-catalog.com/]drugstore-catalog.com[/url]