Въпрос за Форд ФОКУС мк1 1.6

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Ceci
потребител
потребител
Регистриран: 25 сеп 2011, 14:30
Модел на автомобила: Ford Focus
Status: Извън линия

Въпрос за Форд ФОКУС мк1 1.6

Мнение от Ceci » 29 юни 2012, 11:16

Здравейте колеги. От няколко дни се появи леко тропане около предна лява гума при минаване през дупки или неравности. Вчера я качих на подемник и всичко изглеждаше наред. След като я свалих я оставих пред нас със изправен волан и започнах да я разклащам. Пукането се появи пак. Като хване някои с ръка биалетката и пукането изчезва. Но ето и въпроса . Защо този звук го има когато я клатя и е изправен волана, а когато е навит на дясно или ляво колкото и да клатя няма никакъв шум.
Мога ли да карам така защото сега ме чака път и опасно ли е това потропване? Благодаря предварително .

Потребителски аватар
Major_Koenig
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 дек 2008, 23:52
Модел на автомобила: Focus 1.6L Zetec-S/Duratec EFI (100PS); Ghia; Facelift; 2002
Mondeo Duratec HE 2.0 PFI (145PS);Titanium pre Facelift; Tango (Metallic)
Контакти:

Re: Въпрос за Форд ФОКУС мк1 1.6

Мнение от Major_Koenig » 29 юни 2012, 11:59

Уважаеми Колега,

Пукането ти изчезва когато навиеш волана, защото в биелетката има напрежение. Биелетката ти е тръгнала, може да караш така. Миналата година и аз сменях лява биелетка и това си говорихме с моя майстор, че може да караме и без, но при днешните конструкции не е препоръчително, защото всичко е навързано.
Биелетката ти е 20 лева, поне толкова я взех аз миналата година.

Поздрави, Борисов
Изображение

Потребителски аватар
koinov_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с

Мнение от koinov_bg » 29 юни 2012, 13:17

Major_Koenig написа:Уважаеми Колега,

Пукането ти изчезва когато навиеш волана, защото в биелетката има напрежение. Биелетката ти е тръгнала, може да караш така. Миналата година и аз сменях лява биелетка и това си говорихме с моя майстор, че може да караме и без, но при днешните конструкции не е препоръчително, защото всичко е навързано.
Биелетката ти е 20 лева, поне толкова я взех аз миналата година.

Поздрави, Борисов
Подържам господин Борисов в неговия отговор. _friends_
И по междо другото смяна на биалетка нормална 13 лв(за часта) 20 лв немска(колко немска един господ знае) казвам го от опита на г-н Борисов. :) _friends_
По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал *159*

Ceci
потребител
потребител
Регистриран: 25 сеп 2011, 14:30
Модел на автомобила: Ford Focus

Мнение от Ceci » 30 юни 2012, 10:04

Благодаря ви за отговорите. Неиздържах и е сега се връщам от майстор. Оказа се , че биалетката е в добро състояние и цялото това клопкане е идвало от тампоните на стабилизиращата щанга. Тампоните били 2 на брой. В понеделник сме с фокусника в Бокса за ремонт.
Лек ден на всички. :)

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”