Моля за съвет - Мондео IV 2.5 Turbo

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Потребителски аватар
slav_ivanov
потребител
потребител
Регистриран: 18 фев 2013, 15:39
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK4 2.5T
Status: Извън линия

Моля за съвет - Мондео IV 2.5 Turbo

Мнение от slav_ivanov » 03 юли 2013, 00:08

Здравейте колеги,
от доста време съм решил следващата ми кола да е Мондео 4, мой колега имаше 3-ката с 2.0 бензин на газ и съм адски доволен от машината, за около година и малко навъртяхме над 100 000 км. в Германия без проблеми, с изключение на един изгорял алтернатор. В момента съм в дилема дали да послушам сърцето и да взема Мондео IV 2.5T или да послушам разума и да взема с 2.0 дизелов двигател....Принципно не съм от най-импулсивните и може би щях да взема дизела, защото и в момента карам дизелов автомобил и като цяло съм доволен, но проблемът е, че покарах бензиновото животно и от тогава мисля само за него...Та въпросът ми е : Колко е скъпо да се кара мондео с турбо-бензинов двигател, имате ли някакви наблюдения за издръжливостта му и носи ли на газ ? Хиляди благодарности предварително !!!
П.С. Извинявам се ако е имало подобна тема, но като цяло прерових нета и не открих нищо.

Потребителски аватар
dannybo
потребител
потребител
Регистриран: 12 окт 2010, 23:53
Модел на автомобила: Ford Kuga 2.0 TDCi Titanium Powershift 4x4

Re: Моля за съвет - Мондео IV 2.5 Turbo

Мнение от dannybo » 03 юли 2013, 02:15

Ако не те притеснява разходът, взимай 2.5 бензиновия. Преди три години за няколко дни карах същия екземпляр и наистина удоволствието е голямо. Още повече, че беше служебен и горивото нямаше значение :D . Тук едва ли има колеги с Мондео МК4 2.5 л.
Погледни по-скоро при колегите в UK. Примерно в теми като тази: http://www.talkford.com/topic/158081-25 ... -ecoboost/

Потребителски аватар
slav_ivanov
потребител
потребител

Мнение от slav_ivanov » 03 юли 2013, 11:23

Благодаря колега,
прочетох няколко статии и като цяло хората са много доволни от 2.5Т двигателя, препоръчват го пред новия 2.0 Екобууст. Разходът по техни думи варира около 9-10/100 смесен цикъл, което ми се струва малко, но аз съм твърдо решен ако е бензин да слагам газов инжекцион. Казват, че двигателя е много здрав, което беше важно за мен. Какво мислите за поддръжката на подобно Мондео ако изключим двигателя ? Окачването скъпо ли е ?
Благодаря предварително !

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 03 юли 2013, 13:04

Ако ще караш колата в България, аз на твое място не бих си взел дизелов автомобил. Колеги, които са пътували от Германия до България твърдят, че с един резервоар се прибират и карат два дни по София градско с немската нафта. Като си тръгнат от България с българска нафта минават 750-800 км и спират да заредят. Просто у нас горивата са под всякаква критика.

Потребителски аватар
red
потребител
потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
Контакти:

Мнение от red » 04 юли 2013, 01:51

Двигателят е само едно от нещата. Всичко му е афиф на тази модификация а цените за части са страшни и при положение, че няма кои да ти я ремонтира... Само за илюстрация чистачките са 90лв. !? Ако имаш достъп до пазар в германия вземи си тройката и бъди рахат. Или смени марката.

Потребителски аватар
dannybo
потребител
потребител
Регистриран: 12 окт 2010, 23:53
Модел на автомобила: Ford Kuga 2.0 TDCi Titanium Powershift 4x4

Мнение от dannybo » 04 юли 2013, 02:46

red написа: Всичко му е афиф на тази модификация а цените за части са страшни и при положение, че няма кои да ти я ремонтира... Само за илюстрация чистачките са 90лв. !? Ако имаш достъп до пазар в германия вземи си тройката и бъди рахат. Или смени марката.
Афиф, афиф, а колко да е афиф? :D Вече второ мк4 имам, пък още съм рахат.

А до колегата пуснал темата. Разходът ще е по-височък от споменатите стойности. Предишното ни мк4 беше с 2.3 двигател (161к.с.) и средният му разход беше около 12/100.

Потребителски аватар
slav_ivanov
потребител
потребител

Мнение от slav_ivanov » 05 юли 2013, 11:12

Благодаря на колегите за мненията,
в понеделник ще правим диагностика и преглед в Мото Пфое и ако всичко е наред ще бъда горд член на форума. В Мото Пфое могат ли да кажат реалните километри на автомобила ? Можете ли да ми препоръчате сервизи в София, в които да я поддържам след евентуалната покупка ?
Поздрави

Потребителски аватар
slav_ivanov
потребител
потребител

Мнение от slav_ivanov » 08 юли 2013, 14:08

Здравейте колеги,
минахме прегледа и казаха, че всичко по колата е ОК, капарирах я и вече съм горд член на форума :D . Утре ще я регистрирам в КАТ и скоро ще покажа снимки на животното. Има само един проблем, CD-то не иска да тръгне, иска някакъв 4-цифрен код, който не мога да намеря никъде в документацията на колата. От МП ми казаха, че трябвало да се свали CD-то с навигацията (колата е с малката навигация) и на гърба пишело кода. Дали няма някакъв начин чрез VIN или нещо подобно да стигна до този код ? Поздрави

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 08 юли 2013, 14:43

Първо честито ! Да наснимаш колата много, и една тема със снимките да пуснеш.
За радиото, ето в тази тема ще намериш информация:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=83&t=1149
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Заключена

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”