Фокус, Фиеста или Мондео
-
- потребител
- Регистриран: 25 мар 2010, 17:21
- Модел на автомобила: Форд Фокус 2001 г. - 2.0, 16V;
- Status: Извън линия
Фокус, Фиеста или Мондео
Накратко, в момента карам Фокус 2001 г., бензин - 2.0., 130 коня (почнах 4-та година) и съм много доволен, минал съм над 70 000 км, основно извънградско и колата е перфектна, решил съм да се ъпгрейдна на Фокус, Мондео или Фиеста 2008-2010 г., бюджета който съм решил да отделя е 10-11 000 + моя Фокус, който предполагам, че ще мога да го продам за около 2500-3000 лв. Дайте съвети, какво да бъде, за Мондеото, карах едно 2009 г. бензин и ми се стори голям кораб, но тъй като аз предимно карам извънградско, по-скоро е ок, чух, че били обаче много по - трошливи в сравнение с Фокуса и това ме разколеба. Фиеста след 2008 г. не съм карал, а и не можах да добия обобщаваща представа за модела, защото са много разнопосочни мненията, имайки предвид, че ползвам колата предимно за извънградско шофиране, май ще ми е слаба Фиестичката, но някой ако има различни впечатления да сподели. Относно Фокусите след 2008 г., как мислите по тромав ли ще е от настоящия ми Фокус, модела 1.6. 100 коня, бензин...не съм голям специалист, но нали ужким са подобрени и тнт. инресува ме дали го има същия ряз при изпреварване, защото със сегашния Фокус неведнъж съм настъпвал в по напечени ситуации и не ме е предал никога. Като цяло държа колата да е с бензинов мотор, поне така ме посъветва майстора при който си подържам сегашния автомобил, дайте съвет какво да бъде за тия пари и да рискувам ли с Мондео или пак да се мятам на Фокус, а може би някоя Фиеста ?