Джанти за старата Фиеста
-
- потребител
- Регистриран: 29 мар 2014, 22:06
- Модел на автомобила: Ford Fiesta
- Status: Извън линия
Джанти за старата Фиеста
Здравейте! Баща ми ще ми оставя старата Фиеста 86г, като за първа кола да се уча на нея. И, както всяко зарибено хлапе започнах да и слагам разни работи да изглежда по-добре и да ми е приятно да си я карам. Сега съм намислил да купувам алуминиеви джанти за да придобие по-добър вид колата. Бях се насочил твърдо към 14 цола, но ходихме да купуваме акумулатор и баща ми използва момента да попита хората в сервиза дали ще станат 14 цола на тази фиеста. Те казаха, че ще стане, но ще трябват нископрофилни гуми. И искам да ви питам вас 14 цола дали ще са им много и ако са да не се разправям и да си купувам 13 цола.
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: Джанти за старата Фиеста
Принципно стават 185/55/14, но този размер гуми са малко по-скъпи. Освен това не си писал в профила си с какъв мотор е колата, но очаквай да стане леко по-спъната и разхода да се вдигне малко. Иначе спор няма - визията е по-добра.
-
- потребител
Мотора е 1.1
. Май, май по-добре да си намеря хубави 13 цола да не мъча колицата. Като разглеждам и 13 цола ги има хубави 

- DigiPro
- потребител
- Контакти:
Разгледай из борсата на форума. Има добри предложения. Ето едно набързо намерено: http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=87&t=65022
-
- потребител
Благодаря! Но аз съм се ориентирал към нещо по изчистено(да се виждат спирачките). Пример ---> http://gumi.cars.bg/f111165. И да питам, при избора на джанти знам, че трябва да гледам междуболтовото разстояние и отвора на главата. Нещо да пропускам?
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
- DigiPro
- потребител
- Контакти:
Според мен се ориентирай към оригинални фордовски джанти, за да нямаш проблеми. На тези универсалните трябва задължително да гледаш размери на централен отвор, офсет и всички други параметри. Освен това (според мен) оригиналните са много по-здрави и с качествена изработка. За алуминиевите джанти ще ти трябват и гайки с конусна глава. Тези от железните обикновено не стават.InReal написа:Благодаря! Но аз съм се ориентирал към нещо по изчистено(да се виждат спирачките). Пример ---> http://gumi.cars.bg/f111165. И да питам, при избора на джанти знам, че трябва да гледам междуболтовото разстояние и отвора на главата. Нещо да пропускам?
- peterdi_bg
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
- Модел на автомобила: n/a
За да не става объркване, на железните джанти от тези години болтовете също имат някакъв тип конусна глава, по-точно първия на снимката отдолу:

За алуминиеви дават болтовете от втория тип, с по-широкия конус. Не е лошо да се измисли и някакъв читав секрет, особено ако колата не нощува в гараж.
Ако за дадени джанти само офсетът е проблем, може да се търси решение с фланци.
Обаче като гледам оригиналните алуминиеви джанти, са с малки отвори и трудно се виждат апаратите отдолу... но и аз съм на мнение, че в добро състояние са най-сигурен вариант.

За алуминиеви дават болтовете от втория тип, с по-широкия конус. Не е лошо да се измисли и някакъв читав секрет, особено ако колата не нощува в гараж.
Ако за дадени джанти само офсетът е проблем, може да се търси решение с фланци.
Обаче като гледам оригиналните алуминиеви джанти, са с малки отвори и трудно се виждат апаратите отдолу... но и аз съм на мнение, че в добро състояние са най-сигурен вариант.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!
- ФордБългария
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2014, 23:22
- Модел на автомобила: Ford Focus mk1 1.6 16v
После чакаме снимки