Ford Galaxy 1.9 tdi 130 или 116 hp мнения и препоръки
-
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2015, 11:33
- Модел на автомобила: Ford Mondeo
- Status: Извън линия
Ford Galaxy 1.9 tdi 130 или 116 hp мнения и препоръки
Здравейте на всички . Нов съм във форума , търсих подходяща тема , но не успях да намеря , затова се реших да направя своя . Силно съм се навил да си вземам ван и най - вече съм се спрял на въпросния модел - ford galaxy 1.9 116 или 130 hp. Искам да попитам от към двигател , купе как са , плюсове и минуси , защото всяка кола си има такива и ако има човек с собственик на galaxy да сподели личните си мнения (разход , вървеж , возия , често срещани проблеми , ако има такива и т.н).
Благодаря предварително !
Благодаря предварително !

-
- потребител
- Регистриран: 05 дек 2014, 09:49
- Модел на автомобила: форд галакси 2.3 бензин 2004г.
Re: Ford Galaxy 1.9 tdi 130 или 116 hp мнения и препоръки
Здрасти Колега, Карам галакси но бензин 2.3 140коня . Преди да го взема проучвах доста сериозно , и аз се колебаех но между бензин и дизел 131коня,
но предвид по-тежката експлотация на дизела/визирам турбо, дюзи,кофти нафта и т.н./реших да взема бензин/Газ и Ангр. верига/.
Иначе дизеловите двигателите са на Фоцваген с 6 скорости и според мен по-добър е 131 коня /незнам откъде ще го взимаш но в германия кола под 150 000 хиляди 2003-2006г. почти няма или е над 5000 Евро а от България да купиш читав дизел е като 6 ца от ТОТО/. Моя глас е за Бензинов дали WV или Форд , но според мен 116 коня са малко за това купе .Това е мое лично мнение и не ангажирам никого с него .
Разгледай и WV форума и там ще видиш мнения за дизеловите двигатели , дано съм бил полезен
но предвид по-тежката експлотация на дизела/визирам турбо, дюзи,кофти нафта и т.н./реших да взема бензин/Газ и Ангр. верига/.
Иначе дизеловите двигателите са на Фоцваген с 6 скорости и според мен по-добър е 131 коня /незнам откъде ще го взимаш но в германия кола под 150 000 хиляди 2003-2006г. почти няма или е над 5000 Евро а от България да купиш читав дизел е като 6 ца от ТОТО/. Моя глас е за Бензинов дали WV или Форд , но според мен 116 коня са малко за това купе .Това е мое лично мнение и не ангажирам никого с него .
Разгледай и WV форума и там ще видиш мнения за дизеловите двигатели , дано съм бил полезен

-
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2015, 11:33
- Модел на автомобила: Ford Mondeo
Благодаря . А би ли ми казал как са от към купе , возия , стабилност при завои и т.н. и евентуален разход на бензиновите двигатели 

- slavei2003
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2012, 12:06
- Модел на автомобила: FORD GALAXY 2.3 16V 146кс. 1999г. LPG FOBOS 2 OPEL VECTRA X16SZ LPG 1995г.
Подкрепям мнението на колегата s_stanoikov с две ръце. 115-116 коня са малко.Баща ми има еспейс3 - 115 коня и се задъхва без климатик,а с климатик.........умира.Разликата в разхода на 2,0-116кс. и 2,3-140кс. е по-малко от литър бензин,но вървежа е коренно различен.Ако ми предстоеше покупка на ван и тези цени на газта щях да оглеждам само 2,8-204кс.
-
- потребител
Здравеи колега разхода на дълго е 12-13 газ, а в града незнам почти не я карам /карам служебна/, откъм купе е стабилна и като кораб няма проблем,
но и аз събирам впечатления но при тази цена на газта /а съотношението винаги е било 1/2 с бензина/ няма място за колебание
но и аз събирам впечатления но при тази цена на газта /а съотношението винаги е било 1/2 с бензина/ няма място за колебание

-
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2015, 18:21
- Модел на автомобила: Galaxy
без да се заяждам ,но на галаксито 2.3 1998 по книжка му дават 10.1 смесено.На газ до 10 процента отгоре пак неможе да направи 12-13 магистрално освен ако не е в някакви супер екстремни пътища .А аз на книжките повече вярвам отколкото на майсторите в БГ.Такъв разход на газ магистрално със 110-130 км в час може да се постигне само ако има проблем колата .Лошото е че тези коли се оказаха сложни за обслужване и разбиране в БГ условия.
-
- потребител
Съгласен съм че дават по книжка 10,1 разход но намен ми дава разход 12-13 с климатроник/ газова БРЦ с рейка софия - свиленград - софия /пълно празно ,ходя за риба и все пак е зима и има и малко градско и малко по черен път/ , при 120-130 /по магистралата/ а и при тази скорост съм на 3000- 3500 оборота , според мен проблем е че няма 6 скорост и не разтоварва двигателя , но за мен този разход е поносим предвид какъв голям автомобил е . 

- slavei2003
- потребител
- Модел на автомобила: FORD GALAXY 2.3 16V 146кс. 1999г. LPG FOBOS 2 OPEL VECTRA X16SZ LPG 1995г.
При тази скорост и условия разхода ти е напълно нормален.Ако зареждаш в Холандия,Германия или Италия ще е по-нисък.
ПП. Каквото пише по книгите ,не се ражда по нивите.
ПП. Каквото пише по книгите ,не се ражда по нивите.
-
- потребител
значи, наблюденията са ми/ни от вс сезони без зимата.Разхода на газ Соф-Варна примерно ни се мота някъде около 10.5 -11.5 .Ако стигне 13 ще изпосменя вс датчици по колата с такива от МП/за сега друга алтернатива на нещо по-качествено незнам/.Този разход продължава да ми се вижда твърде голям, защото колата за мен си има очевадни проблеми с вентилационната и отоплителната система, като последната няма изобщо да се учудя ,ако играе роля върху твърде ниската температура на двигателя - ходи макс до 85 градуса по табло.Онзи ден София - с.Железница ...еми неможа да стигне между O и R стрелката .Остана си в края на N.В същото време при пусната система за отопление ,ефекта беше вс стъкла без предното водопада ниагара плюс топлина основно към предни седалки.На децата в средата им беше приятно хладно.Въпроса е къде да намеря човек дето не налива само фреон, а разбира цялата система .Компа на климатроника е на Хелла ,вероятно ще се чете през VCDS-а .От мои скромни наблюдения климатици и климатроници имат вакуумна връзка с всмукателния колектор включвайки се към серво -магистралата.А, и отделно липсата на двигателна спирачка при нормални обороти и нейната странна поява на 2500оборота при отскубнат VSS датчик.Другогото което е интересно компа на климатика , вероятно и климатроника имат връзка с този датчик.

оф, Славей..... , и недейте гледайте по книгите кви масла ви препоръчват, кви цифрички и какви данни трябва да ви дава добре работещ датчик , както и не гледайте ква мярка да са ви гумите и кво показва реглажа на предницата, па то се различава от книгите .О ,па що да гледаме и разни заблуждаващи цифри за компресията .................Абе я да вземем най-добре една каруца.

оф, Славей..... , и недейте гледайте по книгите кви масла ви препоръчват, кви цифрички и какви данни трябва да ви дава добре работещ датчик , както и не гледайте ква мярка да са ви гумите и кво показва реглажа на предницата, па то се различава от книгите .О ,па що да гледаме и разни заблуждаващи цифри за компресията .................Абе я да вземем най-добре една каруца.

-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Не се заяждайте. Човека е задал параметрите на темата, а именно "Ford Galaxy 1.9 tdi 130 или 116 hp мнения и препоръки".
Ограничете се до това, за да сме си добри
Ограничете се до това, за да сме си добри

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Относно разхода, това което пише в книжката не е никак актуално, между друго най-често има забележка, че стойностите са получени при имитация на шофиране на барабанен стенд.
Пример: два буса VW2.5TDI Мултиван и Транспортер нови от магазина (не нов внос) без никакви промени, единия на около 15 000км, другия около 5 000км. По книга разход 7.8л/100, при засичане пълно-пълно, заредено по едновременно на една и съща колонка, тестово шофиране при спазване на ограниченията на скоростта и двата дадоха еднакъв разход от 9.8л/100. Аз лично заредих и двата и шофирах единия и гарантирам за коректността на теста, не са правени никакви манипулации за отчитане на по-висок разход.
А сега моля тези които карат Галакси да отговорят и на следните въпроси:
Пример: два буса VW2.5TDI Мултиван и Транспортер нови от магазина (не нов внос) без никакви промени, единия на около 15 000км, другия около 5 000км. По книга разход 7.8л/100, при засичане пълно-пълно, заредено по едновременно на една и съща колонка, тестово шофиране при спазване на ограниченията на скоростта и двата дадоха еднакъв разход от 9.8л/100. Аз лично заредих и двата и шофирах единия и гарантирам за коректността на теста, не са правени никакви манипулации за отчитане на по-висок разход.
А сега моля тези които карат Галакси да отговорят и на следните въпроси:
advanced1993 написа: ..... как са от към купе , возия , стабилност при завои и т.н....
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- slavei2003
- потребител
Колата има комфортна возия и стабилно поведение на пътя.Здрава ходова част с изключение на биалетките,но и това се лекува с части HD.Аз карам МК1 и съм сравнително доволен от качеството на интериора.Във всички статии прочетени до сега, се отбелязва,че качеството на материалите и изработката на интериора на МК2 е по-добро.Дали е така......
Поздрави
Поздрави
-
- потребител
Твърдят че 2.3 е най-добрия от към двигател и икономичност и действително по книжка спрямо 2.0 е по- икономичен.Като возия и ходови части - може много , но никакъв копромис откъм качеството и монтажа на частите.Това чудо може да влачи без проблем 7 метрова каравана и красотата в карането му действително е след 120-130 км в час .Никакъв порблем в паленето на -15 че и по-надолу стига разбира се да е изправна системата.По отношението на дизелите единствената ми резерва са мноооого скъпите части.Иначе от сайтът на оригиналните части на форд ,могат да се видят доста екстри - теглич, кутия за багажник , релси ,товарни бажаници , хладилни чанти и т.нат. По отношение даденият пример за разход на VW на първото смес 8.3 при второто 9.5 .това по техн данни от чичи гугъл.За по коректно трябваше да се даде год , модела и двигател .И последно , търсещият инфо да провери и във фолксфаген форума на тема шаран , галакси и алхабра
-
- потребител
Дано да се включи в дискусията и някой колега с дизел , за да даде повече информация за експлотацията и болежките на дизела . 

-
- потребител
- Регистриран: 23 сеп 2015, 12:34
Колега, аз имам Ford Galaxy 1.9.tdi 2002. 116 hp. Колата от към возия, издръжливост и комфорт е супер. Здрава е като танк. лятото я товарих с по 400-500 килограма зеле и картофи и върви яко, окачването не е мръднало. Само дано да е здрава без нужда от ремонти като я взимаш иначе лошо. До този момент имаше нужда от ремонт за което смених дюзите 200лв. потенциометър 250 лв. и сега гаринтурите, защото има теч на масло още от както я купих, но сега вече ги сменям. Колата я купих от месец май 2015. Харчи към 9 градско извън градско 6.0 - 6.5 някъде. По книжките каквото пише много не вярвай, поне мога да ти дам като съвет от първо лицеs_stanoikov написа:Дано да се включи в дискусията и някой колега с дизел , за да даде повече информация за експлотацията и болежките на дизела .

- slavei2003
- потребител
Тази тема е от миналата година по това време