Разлика от ТДИ и ТДДИ
-
- потребител
- Регистриран: 03 сеп 2009, 21:48
- Модел на автомобила: форд мондео 1.8TDI
- Status: Извън линия
Разлика от ТДИ и ТДДИ
Каква е разликата от двигателите ТДИ и ТДДИ
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Разлика от ТДИ и ТДДИ
TDI са на Фолсваген, Ford имат TDDI. Има Фокуси и Ескорти TD , т.е. само турбо, без интеркулер и Фокусите са по 75 кс.
Да ме прощават знаещите, може и да греша.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
TDDi e турбо дизел с директно впръскване на горивото, тоест не е с предкамерно запалване. FORD TDI няма, има само TD.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
d, td, tddi, tdci - това са им означенията на фордовете
Наскоро си купих фокус 1.8 тдди 2002 година, и засега съм много доволен. Преди да го купя, го закарах в сервиза на Мото Пфое да го погледнат, и там ми казаха, че тдди е за предпочитане пред тдци - по-евтин за поддръжка, и по-здрав. Извънградско ми харчи 4 - 4.1 на сто, наскоро пътувах на дълъг път и го смятах, така че е доста икономичен...
времето е като парите-никога не стига
- BIGFORDFAN
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 05:06
- Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate
Doin написа:TDI са на Фолсваген, Ford имат TDDI. Има Фокуси и Ескорти TD , т.е. само турбо, без интеркулер и Фокусите са по 75 кс.
На Фордовете до 2000г означението е TD, но повечето си имат и интеркулер, затова по-правилно е да се водят TDI, но това е запазена марка на VW.
В общи линии е това, мога да допълня че ТДДИ е с ГНП Bosch VP44, докато до 2000г се монтира на 99.9% от Фордовете ГНП Lucas. Работния обем също е увеличен на 2000 см3. Като цяло има още разлики, но не мога да ги изброя с абсолютна точност и спирам до тук.TDDi e турбо дизел с директно впръскване на горивото, тоест не е с предкамерно запалване. FORD TDI няма, има само TD.
- peterpetroff
- потребител
- Регистриран: 01 мар 2007, 21:41
- Модел на автомобила: Ford Focus Trend, Zetec 1.6i 16V SW 1999
ТДДИ е стария и добре познат ДВГ на Форд помпа-дюза, ТДЦИ е комън рейл ДВГ. Мисля, че човека организирал темата го интересува разликата между двата ДВГ. Като цяло разликата е огромна- виж кубатура и мощност…разход при едните и другите. Значи ТДЦИ е много по пъргав и оборотен от ТДДИ, изравнява се почти като динамика с бензиновия еквивалент на марката, но е много по-икономичен, НО е скъп като поддръжка и ремонт. При ТДЦИ се изисква и по-прецизна дигностика и профилактика. По мое мнение ТДЦИ е двигателя, създаден да се експлоатира като работна кола с мнооого голям пробег (за да оправдае и скъпата си поддръжка), ТДДИ е по-като за семейна кола, която се кара ежедневно по малко и неколкократно в месеца за дълги разстояния
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Разликата TDDi/TDCi ще я усетиш повече като стане време за купуване на части....Дюзите май бяха в съотношение 30/300 лева, а съединителя е в съотношение 200/1200. Назад по темите има цени за TDCi-страшни са.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- Besniq
- потребител
- Регистриран: 21 дек 2012, 15:16
- Модел на автомобила: фокус mk2.5 Duratec и W203 - C180 kompressor
- Контакти:
Не знаех, че TDdi е помпа дюза...вярно ли е това ?peterpetroff написа:ТДДИ е стария и добре познат ДВГ на Форд помпа-дюза, ТДЦИ е комън рейл ДВГ. Мисля, че човека организирал темата го интересува разликата между двата ДВГ. Като цяло разликата е огромна- виж кубатура и мощност…разход при едните и другите. Значи ТДЦИ е много по пъргав и оборотен от ТДДИ, изравнява се почти като динамика с бензиновия еквивалент на марката, но е много по-икономичен, НО е скъп като поддръжка и ремонт. При ТДЦИ се изисква и по-прецизна дигностика и профилактика. По мое мнение ТДЦИ е двигателя, създаден да се експлоатира като работна кола с мнооого голям пробег (за да оправдае и скъпата си поддръжка), ТДДИ е по-като за семейна кола, която се кара ежедневно по малко и неколкократно в месеца за дълги разстояния
[url=http://besniq30.snimka.bg/automobiles/ford-focus-mk1-1-8-tddi.802865.34892879][img]http://media.snimka.bg/s1/4324/034892879-thumb.jpg?r=0[/img][/url]
- dragonn2
- потребител
- Регистриран: 10 ное 2014, 12:09
- Модел на автомобила: 2001 Ford Focus 1.6 16v / 2007 Ford Fusion 1.6 16v / 2004 Toyota RAV4 D4D
- Контакти:
Гледам масово на обяви за Форд Фокус пишат TDI, предполагам от незнание...