Аларма c-max
-
- потребител
- Регистриран: 02 юни 2015, 20:10
- Status: Извън линия
Аларма c-max
Здравейте, колеги!
Преди седмица си взех фокус ц- макс 1.8 бензин 2004 година. Колата ми харесва, има проблем с единият лагер на предното колело и единият заден амортисьор по оглед от моя автомонтьор. Колата има централно заключване от ключовете, багажникът се отключва отделно, въпросът ми е има ли колата аларма или не. Като я бутам не свири , мога ли да разбера някак. Въпросът може да се стори на някой глупав, но нямам опит с форд. Моля споделете вашият опит. Благодаря
Преди седмица си взех фокус ц- макс 1.8 бензин 2004 година. Колата ми харесва, има проблем с единият лагер на предното колело и единият заден амортисьор по оглед от моя автомонтьор. Колата има централно заключване от ключовете, багажникът се отключва отделно, въпросът ми е има ли колата аларма или не. Като я бутам не свири , мога ли да разбера някак. Въпросът може да се стори на някой глупав, но нямам опит с форд. Моля споделете вашият опит. Благодаря
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Re: Аларма c-max
Най-лесния начин да разбереш дали имаш аларма е като отключиш с ключа предния капак и го отвориш. Разбира се колата трябва да е заключена, когато правиш това. Ако чуеш допълнителен клаксон с прекъсващ звук, значи имаш заводска аларма. По принцип оригиналните аларми са свързани към всички ключалки и имат обемни датчици за интериора, но нямат шокови датчици и колкото и да я удряш няма да се развика. Идеята е да реагира само на истинско посегателство, чрез отваряне на врата, или нарушаване на обема (чрез проникване през счупено стъкло) и да няма фалшиви задействания, които да смущават съседите 

-
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2014, 10:14
- Модел на автомобила: Focus c-max 1.8
Отваряш само от ключа на колата. Най-вероятно нямаш аларма.
Не е задължително алармата да се включи при ритане или при силен звук. Има аларми, които се включват при отваряне на вратата или капака
Не е задължително алармата да се включи при ритане или при силен звук. Има аларми, които се включват при отваряне на вратата или капака
-
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2014, 10:14
- Модел на автомобила: Focus c-max 1.8
Точно!
-
- потребител
- Регистриран: 02 юни 2015, 20:10