1.8 TDCI или 1.6 TDCI
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
- Status: Извън линия
Re: 1.8 TDCI или 1.6 TDCI
Миналата седмица точно един такъв 1.6 HDi, с метален маслопровод, сменя турбина заради счупена през средата ос, поради недостиг на смазване и прегряване.niki85 написа:Хубаво е, че си чел, но информацията ти е грешна и може да бъде подвеждаща. Категорично заявявам ( карал съм две коли с такъв мотор), че САМО моделите от 2005 до края на 2006 страдат от този проблем. Той се изразява, както и ти си споменал, в запушване на ЕДИН от турбо пътищата, който при проблемните модели е от каучук, но вплоследствие е заменен с метален такъв. Ето за този маркуч става въпрос:
-
- потребител
- Регистриран: 22 дек 2011, 21:35
- Модел на автомобила: focus
Естествено, че няма гаранция. Факторите, оказващи влияние върху живота на една турбина, са твърде много, а не само един маслопровод.
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Разбира се - всички двигатели са послушни, когато се грижиш за тях. На мърляч, какъвто и двигател да му разработят инженерите, пак ще го скапе.niki85 написа:Естествено, че няма гаранция. Факторите, оказващи влияние върху живота на една турбина, са твърде много, а не само един маслопровод.
-
- потребител
- Регистриран: 06 яну 2015, 13:57
- Модел на автомобила: Ford Focus Estate 1,6 TDCi 90PS - 2006 г.
Колеги май и аз опрях до помощ, карам от 22к км (преди мен уж 200к) Форд Фокус МК2 1,6 tdci 90 коня. Днес тръгнах с колата и след 1 километър забелязах, че не ускоряваше нормално, след диагностика с подръчния ELM327 и помоща на Torque, видях че турбината не отива на BOOST, а от Вакум до 0,0. Предполагам че турбото се загуби, ще ида на доктор да видим за болница или за поп съм. До тук бях доволен от Фордчето, само един датчик на разпределителен вал смених и една дифтунга на дюза...