Как се купува Ford Focus Мк1?

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Как се купува Ford Focus Мк1?

Мнение от PcMan » 25 ное 2009, 23:28

HACKO написа:Не, първо през данъчното за да внесеш данък някакъв си за придобиването, и тогава при нотариуса, обаче този данък може и нотариуса да ти го събере. После като минеш през КАТ пак през данъчното, за да я зачислиш на твое име.
Ще платя данък за придобиването, но ще трябва и данъка на колата (който се плаща на тримесечие) да платя - т.е. годишния (навлязли сме в последното тримесечие). Данъка на колата той не го е плащал а е взета преди млако повече от година от автокъща - нов внос, всичко друго ГО, каско, техн. преглед си му е ок.

Накратко плащам си всичко за плащане в даначното около колата, и с бележките отиваме на нотариус, след това си регистрирам в КАТ. Минавам и през данъчното с покупко-продажбния да ме декларират като нов собственик. И разбира се по най-бързия начин при застрахователя отивам с документите (след регистрация в КАТ) да сменят имената с моите на полиците на каското и ГО. След това нафтата и газ с избранничката >:D<:
Изображение ИзображениеИзображение My blood runs blue

Потребителски аватар
eratron
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2009, 16:18
Модел на автомобила: FORD RANGER 2.5 TDI, 06

Мнение от eratron » 25 ное 2009, 23:34

не колега.
1. Продавача в данъчното да си плати данъка на МПС-то
2. Двамата при нотариуса. Той ще ви издаде документ за двата процента към държавата и ще ги платите на него.
3. С договора за за покупко-продажба и документа от нотариуса за платен данък към държавата/ако не ви ги вземе нотариуса ще ги платите в данъчнотото/ регистрираш автомобила на свое име в данъчнотот. Данък не си длъжен да плащаш.
4. Регистрация в кат.

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от PcMan » 26 ное 2009, 00:08

eratron написа:не колега.
1. Продавача в данъчното да си плати данъка на МПС-то
2. Двамата при нотариуса. Той ще ви издаде документ за двата процента към държавата и ще ги платите на него.
3. С договора за за покупко-продажба и документа от нотариуса за платен данък към държавата/ако не ви ги вземе нотариуса ще ги платите в данъчнотото/ регистрираш автомобила на свое име в данъчнотот. Данък не си длъжен да плащаш.
4. Регистрация в кат.
Сега разбирам, за това е нужна оценката на колата от застрахователя, която ще вземем утре преди да отидем при нотариуса. Застрахователката е казала, че е нужен и документа с оценката на колата, който е за тези 2% сега ми се изяснява. Нотариуса ще ни доинформира утре, като цяло ми се изясниха нещата.. Благодаря ви много _friends_ >:D<:

Потребителски аватар
eratron
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2009, 16:18
Модел на автомобила: FORD RANGER 2.5 TDI, 06

Мнение от eratron » 26 ное 2009, 19:29

колега, сподели какво стана прехвърлихте ли

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от PcMan » 29 ное 2009, 23:14

eratron написа:колега, сподели какво стана прехвърлихте ли
Благодаря за интереса. Взех колата в четвъртък следобед. :D

Надмина очакванията ми с доста!.. Невероятно стегнато поведение на пътя, а в отсечки с повече завои просто оживява цялата кола - несравнимо удоволствие от шофирането.. Сякаш колата "усеща" кога искаш малко повече динамика (изпреварвания, чист и без трафик завоест готин път и т.н.) и включва сякаш по-рязко и бързо турбото. При по-спокойно каране се включва по-късно и по-плавно. А не просто над определени фиксирани обороти(към 2400) по определен начин. Може да греша за последното, аз така го усещам и е страхотно. Чувството за сцеплението на предницата е просто велико сравнено с всички коли, които съм карал. Performance пакета дава своето! :P Кормилото е с много бързо и директно завиване и е с по-твърда хидравлика от други нови коли, което приветствам с две ръце - запазва се връзката с шофьора и състоянието на настилката и завоите - Всичко се усеща по страхотен начин!! Би-ксенона прави ден през нощта, ако някой е карал сиера с фабричните фарове ще ме разбере каква разлика и подобрение ми се видя :shock: :D Прави 5/100км смесено - грубо измерено а плюс минус 1 литър не е толкова важно към момента. Сега си взех колата и й се радвам страшно много като малко дете на нова играчка (дори повече) - не съм карал икономично (не неразумно, но съобразено с пътя(надявам се)). :mrgreen: :mrgreen:
Изображение Изображение Изображение Изображение
Ще пусна в "моята кола" темичка задължително. :mrgreen: >:D<:
Последна промяна от PcMan на 09 мар 2010, 22:09, променено общо 6 пъти.

Потребителски аватар
Яким
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2009, 14:31
Модел на автомобила: Focus MK1 facelift 1.8 `04г. Tdci . 100к.с (триврат)
Контакти:

Мнение от Яким » 30 ное 2009, 14:02

Честито Колега!
Много безаварийни километри!

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”