Проблем Форд Фокус 2.0 16ж зетек болен сам

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Потребителски аватар
Veso
потребител
потребител
Регистриран: 18 дек 2007, 22:29
Модел на автомобила: Ford Focus 2.0 16v Kарай бавно да те видят всички,вместо бързо да.....утрепеш всички!!!
Status: Извън линия

Проблем Форд Фокус 2.0 16ж зетек болен сам

Мнение от Veso » 18 дек 2007, 23:11

Колеги колата прави следния проблем и никои ништо не казва.Всички маистори дигат рамене.Както си карам и като ч изклуча от скорост и гасне ьодих елкони каде ли не иначе колата е бомба много сам доволен но това ме разболя ПОМОЩ!!!

Потребителски аватар
dimbatami
потребител
потребител
Регистриран: 31 яну 2007, 20:38
Модел на автомобила: Orion 1.8EFI 16V 105конйе и мондео 1.8 tdi 90 конйе

Мнение от dimbatami » 19 дек 2007, 09:26

на какво я караш на бензин или газ :?: от кога го прави :?: какво си ремонтирал или правил до сега по нея :?: изобщо разкажи си историята

Потребителски аватар
isoiso
потребител
потребител
Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г

Мнение от isoiso » 19 дек 2007, 09:32

Отнякъде ти смуче въздух според мен :roll: гледане му е майката и то обстойно, подаваш газ ръчно и гледаш къде става "течение".

Потребителски аватар
Veso
потребител
потребител
Модел на автомобила: Ford Focus 2.0 16v Kарай бавно да те видят всички,вместо бързо да.....утрепеш всички!!!

Мнение от Veso » 19 дек 2007, 11:40

Карам я на бензин сменял сам само ремаци масла и филтри .Карам я от 6 месеца много сам доволен от колата но с този проблем не зная какво да правя.Парво онея разбирковци ми казаха че било от датчика за скоростомера после ланда сонда и незнам видял сам се в чудо и лошото е че например правя ляв завои и тя реши да огасне и се заключи волана и става оле мале

Потребителски аватар
Veso
потребител
потребител

Мнение от Veso » 19 дек 2007, 11:48

Ето я жената заради която сам болен

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 19 дек 2007, 11:53

Как ще се заключи волана, нали ключа е на контакт?! :shock: :shock: :shock:
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

Потребителски аватар
Атанас
потребител
потребител
Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI

Мнение от Атанас » 19 дек 2007, 12:05

madboy написа:Как ще се заключи волана, нали ключа е на контакт?! :shock: :shock: :shock:
Мотора гасне, сервото спира да работи и волана се държи като заключен :P

Фокуса изглежда умопомрачително.
Не мога да ти помогна, но поне кажи от къде си, да видим дали не можем да те пратим някъде. Това, че компютърната диагностика не показва нищо единствено означава, че майстора е толкова майстор...

Потребителски аватар
Veso
потребител
потребител

Мнение от Veso » 19 дек 2007, 12:26

От Варна съм да волана се заключва понеже правя завой. Имам час за мото-фое за другия петък за елкон но незнам дали ще го разберат УМИРАМ!!! ФОРДЕЛАТА ГАСНЕ

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 19 дек 2007, 15:18

Veso,това на снимката мисля,че нее твоята кола....защото ми се струва,че съм я виждал в http://www.autoscout.de" onclick="window.open(this.href);return false; таз снимка *072*
Но да приемем,че имаш подобна :!: ,проблема и на мен ми се е случвал....много рядко,може би само 2 пъти,и то на студено в първите метри преход.
Проблема може да се окаже в много неща,тъй като угасване на мотора може да се предизвика от 100 неща.
Трудно се установява такъв проблем,тъй като не се проявява постоянно и не може да се хване.
Според мен възможните причини може да са:
1.Датчкика за скоростта
2.Клапана за регулиране на оборотите на празен ход
3.Бензиновата помпа
4.Въздушния/горивния филтър,но след като казваш,че си сменил филтри отпада
Ламдата ако има изменение ще покаже веднага на всеки елкон с газ анализатор.А и ако в това е проблема горенето,разхода и вървенето ще бъдат зле,а ти казваш,че всичко друго е ок.
А и не разбрах каква е твоята система за сигурност на този волан...ка се заключва така :shock: Дори и да изгасне колата волана може да се завърти.....трудно,но не невъзможно :!:

Потребителски аватар
Veso
потребител
потребител

Мнение от Veso » 19 дек 2007, 18:33

здр колата е както я гледаш купих я от хамбург сега само сам и свалил задната броня да и слагам едни добавки но това няма значение може и да има друга незнам но проблема ми е друг и откачам пак волана завивам аз наляво и та гасне милата лампите светват на таблото и явно от пален ляв и колата изгаснала и волана хоп и оборотите ми мени незнам в чудо сам.

Потребителски аватар
Veso
потребител
потребител

Мнение от Veso » 19 дек 2007, 18:37

Господата от мото фое обевиха цена за датчика на скоростомера цена от 245лв,добре ако се наложи ште го взема но според мен това граничи с лудост.

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
Контакти:

Мнение от doctordre » 19 дек 2007, 18:38

Veso написа:Господата от мото фое обевиха цена за датчика на скоростомера цена от 245лв,добре ако се наложи ште го взема но според мен това граничи с лудост.
затова има и други магазини :wink: ако естествено я има частта де, някои ги има само в МП

Потребителски аватар
dimbatami
потребител
потребител
Регистриран: 31 яну 2007, 20:38
Модел на автомобила: Orion 1.8EFI 16V 105конйе и мондео 1.8 tdi 90 конйе

Мнение от dimbatami » 19 дек 2007, 20:41

преди да смениш консумативите правеше ли ти така :?:

Потребителски аватар
jordj
потребител
потребител
Регистриран: 27 юни 2005, 22:10
Модел на автомобила: Форд Фокус МК2 1,6tdci
Контакти:

Мнение от jordj » 19 дек 2007, 23:16

Veso,
За Датчика за движение или скороста прочети тукVSS - Vehicle Speed Sensor
Тук има доста интересни теми ако искаш прочетигиОсновни възли и детайли
Аз съм с развален такъв и не ми гасне фиестата,той потдържа 1200 оборота когато караш по инерция.
Както ти бяха писали по горе от някъде ти смуче въздух и друга причина е ЛОШ БЕНЗИН,ВОДА В БЕНЗИНА.Налей от друга бензиностанция и виж дали ще имаш този проблем

Потребителски аватар
megyto
потребител
потребител
Регистриран: 24 юни 2007, 19:20
Модел на автомобила: Ford Focus 2.0 Zetec 16V '99 с ГИ; Ford Fiesta 1.3 '94
Контакти:

Мнение от megyto » 20 дек 2007, 09:12

И аз имах подобен проблем като изключех от скорост и падаха оборотите и гасне просто и се губеха ниските обороти ходих на майстор и се оказа че маркуча който влиза в ламбда сондата се е поизмъкнал и леко е нагорял оправиха го и сега всичко е ок :) провери и този вариант успех :wink:

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 20 дек 2007, 09:35

Тъй като Весо ми писа ЛС,"що този датчик" ще си позволя да му пиша в темата,за да решим проблема и на други хора.
Този сензор има 2 функций(поне аз знам за 2 :wink: )
Едната е да подава импулси към таблото,където процесора на таблото ги обработва и измества стрелката на скоростомера.
Втората му функция е да подава импулсите и към ЕКУ-то от където то преценява кога колата се движи и кога е спряла.Тъй като при спрял автомобил оборотите трябва да са 950 +/- 50 об./мин,а при движение около 2000.
Причините са ,че при висока скорост трябва по голямо спирачно усилие в случай на екстремно спиране,като това усилие се подпомага от хидроусилватела и колкото компресията на мотора е по голяма(аналогично и оборотите) толкова това усилие е по голямо.Друга причина е,че ако от 900об ръгнеш 4-та при скорост ....да речем 100км/ч оборотите екстремно ще се вдигнат на 3000.Това екстрмно вдигане е критично и натоварва двигателя и ск.кутия,както и звеното между тях(съединител,притискател, лагер....)
Малко се отклоних,но ще се върна и към изгасването.
Когато датчика на скоростта се повреди,в даден момент примерно подава неправилна висока честота импулси ,компа държи оборотите твърде високи(този проблем го има описан в линковете горе и е често срещан).
Когато обаче датчика спре да подава импулси,компа прекъсва поддържането на оборотите и колата гасне.
При подаване на контакт сензора изпраща един контролен(тестов да го наречем ) импулс. Също както и датчиците на ABS,Airbag и т.н.
При мен този импулс може би е поредица от импулси,защото километража ми се вдига на 20км/ч при контакт. *unknw* Трябва да го меря с осцилоскоп.
Според така описаното всеки ще си каже "100% сензора е виновен",така ама това е невярно до доказване на противното.В системата за регулиране на оборотите има още доста звена,която неправилна работа е причина за нестабилни обороти(изброил съм ги горе).За съжаление при този случай всеки сервиз(дори и МП)започват отстранявне на дефекта по метода "проба грешка",за още по голямо съжаление този метод е много не изгоден за нас,защото никой сервиз не си сваля сменеата нова част щом проблема си остане...и в крайна сметка всичко се натрупва на джоба..
*00118* Сега се сещам за един пич от Пловдив,на който му бяха сменили цялата охладителна система(~1500лв) и стрелката му отиваше все в загряло положение,казах му да дойде при мен,почистих му клема "маса" към купето и човека беше на седмото небе защото проблема му беше твърде елементарен за специалистите от МП и още няколко сервиза.
*167*
И така колега,стягай се в кръста и не се шашкай,всичко се оправя стига пари да имаш.
А тази цена от МП я забрави,намери си от други магазини...по спомен цената на този сензор беше към 80лв.
Започни първо с почистване на клапана за празен ход,дебитомера,въздушния филтър,смяна на бензиностанцията.
Това ще бъде най-евтината процедура.Ако и след това не се оправят нещата започвай смяната на другите елементи.
Успех!

Потребителски аватар
Veso
потребител
потребител

Мнение от Veso » 20 дек 2007, 11:08

Благодаря на всички не съм пробвал още утре я мятам и ще драсна няколко реда след тест драйва успех на всички

Потребителски аватар
Veso
потребител
потребител

Мнение от Veso » 21 дек 2007, 09:17

Пробвах всичко което ме посаветвахте пичове но фаида никаква ще изчакам до другичя петък да видя какво ще кажат от мп елкона и ще споделя разбира се какво ще излезе от всичката тая каша че вече наистина не издаржам когато на колата и има нешто ама ама наистина сам много болен даже и една ракия не моа да седна да пия поздрави на всички от мен

Потребителски аватар
Veso
потребител
потребител

Мнение от Veso » 24 дек 2007, 09:37

здрвеите всички стана няколко дена колицата не е гаснела смених бензионстанцията дано да излезе това много се надявам а елкона ми е в петък и ще ви драсна да кажа какво е станало та ако има и някои друг с моя проблем да помогна на някои.От мен весело посрештане на коледните и новогодишни празници и много,много касмет през новата година и по без аварйна да е тя за нашите колички <:-P: <:-P: <:-P: :P

Потребителски аватар
to6kooo
потребител
потребител
Регистриран: 15 дек 2007, 22:13
Модел на автомобила: MONDEO 2.0 16V GHIA 2003 с ГИ KME

Мнение от to6kooo » 06 яну 2008, 22:55

Колега ако не си си оправил вече Фокуса-пиша кой ще ти помогне :D
Значи спускаш се от светофара на ХЕИ-по посока на 2-ро РПУ,там кадето преди районното улицата завива леко в ляво,има и десен завой,почти обратен.Завиваш и караш нагоре-от ляво са ти къщи,от дясно са 1,2,3 блок студентски общежития,последната или предпоследната къща в ляво с един гараж с черни врати,нищо не пише,отваря кам 10:00 и обикновено винаги има някаква кола вътре.Човекът се казва Жоро и работи с записване така че по добре мини и се уговори с него.Никога не хваля никого и себе си,обаче е бог на Фордовете,а и на други марки!Работил е доста години в мото-пфое.Аз също съм прибягвал 2пъти до него с Мондеото,колкото и да ме е срам че съм диагностик в Сеат-Варна,ама в сервиза нямам тестер за форд,а за VWGroup,така че той ми отвори очите за много прости тънкости за Мондеото.При него пратих и един приятел с Фокус,въпреки че бях сигурен за проблема исках и той да си каже думата.Взима кам 25-30лв. за диагностика,но съм сигурен че ще ти помогне :)

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”