Ford Focus 1.6TDci 2006 година
-
- потребител
- Регистриран: 27 апр 2009, 12:29
- Модел на автомобила: bokluk
- Status: Извън линия
Ford Focus 1.6TDci 2006 година
Здравейте, много голям мераклия съм на този количка и незнам дали е точното място за темата, но търсих из форума, но нищо неможах да открия, което да ми помогне в търсенето на някой отговори.
Въпросите са ми следните и са г/д прости. Засега разбрах, че разликата в конете е заради турбото, което в единия случай е с променлива геометрия (това, което е 109 p.s.). Другото е, че е супер икономичен, с ниски отделяне на вредни емисий и е common rail.
Така има ли нещо друго за двигателя, което трябва да се знае? 109 коня достатъчни ли са на това купе, за да се усети някаква динамика, удоволстие от шофиране, възможност за "ръчкане". Турбото усеща ли се или е мижи да те лъже ... ?
Разбрах също така, че ходовата част е стабилна, здраво окачване, евтина подръжка.
Но какви другите + и - има тази кола ?
Колко модела на оборудване има и по какво да се различат ?
За това става дума в общи линий ->

Въпросите са ми следните и са г/д прости. Засега разбрах, че разликата в конете е заради турбото, което в единия случай е с променлива геометрия (това, което е 109 p.s.). Другото е, че е супер икономичен, с ниски отделяне на вредни емисий и е common rail.
Така има ли нещо друго за двигателя, което трябва да се знае? 109 коня достатъчни ли са на това купе, за да се усети някаква динамика, удоволстие от шофиране, възможност за "ръчкане". Турбото усеща ли се или е мижи да те лъже ... ?
Разбрах също така, че ходовата част е стабилна, здраво окачване, евтина подръжка.
Но какви другите + и - има тази кола ?
Колко модела на оборудване има и по какво да се различат ?
За това става дума в общи линий ->

- grigo
- потребител
- Регистриран: 12 ное 2007, 13:58
- Модел на автомобила: ford focus c-max 1.6 tdci 2005
Re: Ford Focus 1.6TDci 2006 година
Колега, мотора е с ремък и е идентичен с 1-6 хди на пежо. Разходът наистина е уникално малък, срам ме е да го напиша. 7 градско в Пловдив , а при 120/30 на дълго /по магистрала/ 5 . До Гърция в колона с 90 км/ч отчете 4 !!! с клима и 3 човека с багаж .Иначе се учудвам на тягата на мотор 109 коня , обаче 240 нютон метра . Без значение колко голям е баира , можеш на 5 да го караш с над 130 стига да има място разбира се. Много е тих и никакви вибрации по купето , воланът и скоростите. Единствено като се наложи да тръгне бързо , много лесно святка жълтата лампа за смяна на оборотите и отзад оставя яка диря пушек черен.Направил съм му 20 000 за година и малко и да не чуе дявола нямям дерт за сега.Относно нивото на оборудване , като я гледам на снимката това е тренд.Само , че в бг тредн не е като на вън .Вероятно ще е само с две ел стъкла няма хром решетка отпред и т.н. Обслужването , ако не е обслужен при друг различен от мото-пфое сервиз излиза около 800 лв с труд.Ако държиш в мото-пфое почти двойно.Щом е на паркинга на мото-пфое ,вероятно е обслужена. Може и някаква гаранция да ти дадат.Колицата е супер , спор няма ако е на малко километри не се чуди.Сега наистина са на далавера.До скоро не се пипаха в мото-пфое втората ръка коли.Ако има друго да те вълнува пиши.Успех
-
- потребител
Ами това не е избора като кола, а просто я дадох като пример. Другите нива на оборудване какви са, защото като ще се дават повечко пари за кола поне да се знае за какво се дават, а не да има липси (не търся някакъв лукс и фул екстри). CD-то с чейнджър ли е, подържа ли мп3, има ли смисал евентуално да се демонтира и да се сложи едно cd/mp3? Колко слота (мисля, че така треа най-правилно да се изразя) за колони има във вратите, на кората и как варира броя им според нивото ?
- grigo
- потребител
- Регистриран: 12 ное 2007, 13:58
- Модел на автомобила: ford focus c-max 1.6 tdci 2005
Значи , колега има оригинално , заводско сони мп3 което по принцип требва и да е с вграден ченджър за 6 диска.Това цд се вгражда и на ниво тренд. То върви с 8 тонколони серийно.Тонколоните са във вратите и представляват елипси 4 бр.+ 4 пищялки пак на корите.Сидито има и изход за усилвател.Най-луксозното изпълнение при фокусите в момента е титаниум , а до преди години беше джиа. Ниво тренд включва серийна абс, еба,ебд за спирачките.Електро- серво на волана при дизелите и по-големите бензинови мотори. ел. стъкла с глобално затваряне.Управление на цд то от волана. 6 еърбека,трип компютър, ел. огледала 16 джанти алуминиеви, халогени , програмируеми чистачки и др. дребни екстри.Джия в добавка към тренд има и евентуално ксенон "завиващ", отопляемо предно стъкло авто. фарове и чистачки и т.н. Най- добре е разбира се да търсиш джия по възможност , още повече че като втора употреба няма голяма разлика в цената с тренд.Най-мизерно е ниво амбиенте и по-принцип не си заслужава , защото търговците пак не съобразяват цената с това.Ще го познаеш по необлечения в кожа волан и гадната тапицерия. черни дръжки на вратите и др. При джия при всички случаи имаш и плюшена тапицерия /поръчково има и страхатна кожена такава/. В момента в мобилето има страхотно изгодни екземпляри и има избор.Един съвет не се спирай на 1.6 дизел 90 коня .Икономичен е но с не толкова добра тяга. Общо взето това е .Надявам се да съм ти бил полезен.
-
- потребител
Благодаря, това ми трябваше !
- niki_elpe
- потребител
- Регистриран: 05 сеп 2011, 23:27
- Модел на автомобила: Focus 1.6 TDCI 109hp
Моят е фокус 1.6 ТДЦИ 109 кончета стана на 200 000 км. смених заден амортесиор само за тези километри. Среден разход 5 на 100 колата е 2005 година декември върви доста прилично и доста здрава няма да съжеляваш ако си вземеш такава питай ако имаш въпроси
!

- niki_elpe
- потребител
- Регистриран: 05 сеп 2011, 23:27
- Модел на автомобила: Focus 1.6 TDCI 109hp
Моят е фокус 1.6 ТДЦИ 109 кончета стана на 200 000 км. смених заден амортесиор само за тези километри. Среден разход 5 на 100 колата е 2005 година декември върви доста прилично и доста здрава няма да съжеляваш ако си вземеш такава питай ако имаш въпроси
!

- divxstore
- потребител
- Регистриран: 03 ное 2007, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo'10 2.0 TDCI 143hp Titanium X5988BX
Колеги, мисля си, че колегата от 2009 година до сега може и да си е взел кола вече 

-
- потребител
- Регистриран: 04 юни 2014, 15:26
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 TDI
Здравейте. Къде мога да видя нивата на оборудване какво включват.
Става въпрос за форд фокус 2006г 1.6 тдци 90 коня?
Мерси предварително!
Става въпрос за форд фокус 2006г 1.6 тдци 90 коня?
Мерси предварително!