Електрически стъкла
-
- потребител
- Регистриран: 14 юни 2009, 14:32
- Модел на автомобила: Ford Focus D
- Status: Извън линия
Електрически стъкла
Здравейте , колеги!
От скоро карам Ford Focus 2007, хечбек... Имам следното питане...(рових по форума, но или не знам как да търся или ....). Предните стъкла са електрически, но когато натисна бутона се свалят/качват докато не го пусна. Не би ли трябвало при еднократно натискане да става така, а при продължително да е от край до край?
Другият ми въпрос пак е свързан с тях. Ето тук http://www.scribd.com/doc/13163934/2008 ... us-Manual- бях чел, че след продължително натискане на бутона за заключване, стъклата трябвало да се вдигат автоматично...При мен и това не работи. Там пишеше нещо за програмиране на стъклата , след сваляне на акумулатора. Та исках да питам дали някои има подобни симптоми и дали се е занимавал с такова програмиране? Благодаря предварително на отзовалите се колеги!
От скоро карам Ford Focus 2007, хечбек... Имам следното питане...(рових по форума, но или не знам как да търся или ....). Предните стъкла са електрически, но когато натисна бутона се свалят/качват докато не го пусна. Не би ли трябвало при еднократно натискане да става така, а при продължително да е от край до край?
Другият ми въпрос пак е свързан с тях. Ето тук http://www.scribd.com/doc/13163934/2008 ... us-Manual- бях чел, че след продължително натискане на бутона за заключване, стъклата трябвало да се вдигат автоматично...При мен и това не работи. Там пишеше нещо за програмиране на стъклата , след сваляне на акумулатора. Та исках да питам дали някои има подобни симптоми и дали се е занимавал с такова програмиране? Благодаря предварително на отзовалите се колеги!
- stoy@n
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
- Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003 - Status: Извън линия
Re: Електрически стъкла
Това до колкото знам е опция.Екстрата се казва "Комфотр" и я няма при всички автомобили.Андрей Моев написа: ......Другият ми въпрос пак е свързан с тях. Ето тук http://www.scribd.com/doc/13163934/2008 ... us-Manual- бях чел, че след продължително натискане на бутона за заключване, стъклата трябвало да се вдигат автоматично...При мен и това не работи. Там пишеше нещо за програмиране на стъклата , след сваляне на акумулатора. Та исках да питам дали някои има подобни симптоми и дали се е занимавал с такова програмиране? Благодаря предварително на отзовалите се колеги!

-
- потребител
Опция е да ти се затварят стъклата от ключа или напълно натиснато копче? Няма ли колеги, които имат същия Фокус да кажат как се отварят и затварят при тях стъклата...
-
- потребител
- Регистриран: 13 дек 2008, 14:19
- Модел на автомобила: Фокус седан 1.6TDCI 07г.
Колега,имам същия Фокус и той е така.Понеже преди това имах пак Фокус от предния модел,но беше Джия изпълнение и имаше тези екстри които казваш,и аз се чудех защо новия ми ги няма.Та за това затваряне на стъклата от дистанционното ми казаха го има на Джия модела който е с 4 ел.стъкла,а на моя сега са само предните.Предполагам и за цялостното затваряне/отваряне на стъклата с едно натискане пак се иска да са 4 ел стъкла,т.е да е по високо ниво на оборудване.А програмирането на стъклата става като го свалиш до долу,после го затвориш до горе,но задържаш бутона още 3 сек.Но както ти казах нашите коли са само с предни ел.стъкла и няма ефект.Просто това е за коли с 4 ел.стъкла.
-
- потребител
Мерси колега....ще трябва да свиквам с Форда. До сега бях е една Омега 2000г. и специално това със стъклата доста дразни...но всяко зло за добро.
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Не е проблем да се сложи устройство за вдигане на стъклата при заключване на вратите, продават се такива и свързването е относително леко, така става вече с "комфорт" функция.
Ето тук се продават : http://www.topspeed.bg/catalog.php?cid=158" onclick="window.open(this.href);return false;
Ето тук се продават : http://www.topspeed.bg/catalog.php?cid=158" onclick="window.open(this.href);return false;
- bodurov
- потребител
- Регистриран: 29 юли 2007, 11:46
- Модел на автомобила: FORD C-MAX 1.6L Duratec 16V Ti-VCT(115 hp)2009г.
Здравейте колеги.Моя фокус е 99г. и си я има тази гъзарийка само,че се програмира с бутоните на самата шофьорска врата.Например след откачане на акумулатор се вдигат само с задържане затова се налага препрограмиране което става като свалиш прозореца отгоре до долу и после натисни и отпусни бутона още 2 пъти/ако не греша/.Повтаря се операцията и за вдигане само ,че с бутона за нагоре и това се прави на всяко едно от 4те стъкла.
- sebbulba
- потребител
- Регистриран: 24 май 2009, 18:22
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 TDCi 2002
Малко късно се включвам, но мога да споделя, че на моя Форд Фокус само предните стъкла са електрически, но стъклото на шофьора може да се сваля само с едно натискане на бутона до край или да се сваля само толкова , колкото желае шофьора с по леко натискане на бутона. Вдигането обаче става само със задържане на бутона. Тоест свалянето е два типа : или сваляне до долу самостоятелно след натискане на бутона до крайна долна позиция,или сваляне до желана позиция с натискане на бутона(но не до най-долна позиция). Изпълнението на Форд-а ми мисля, че беше Тренд. Явно си зависи от това, какви екстри са включени. За това си трябва Джия (ама си трябват и парички) .......
Надявам се да съм помогнал с нещо.

Надявам се да съм помогнал с нещо.

Лапам мухите и си щракам с пръсти ...
- MOMCHO2000
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2007, 11:13
- Модел на автомобила: Skoda Felicia 1.3 MPi
Здравейте колеги, гледам темата е за ел. стъкла та да попитам как може да се направи ел. стъклата на Фиеста 2003 да работят и без колата да е на контакт питам, защото на един Логан, който карах го премостих за 1 минута с едно кабелче взех плюс от нагревателя на задното стъкло към бушона на ел. стъклата и работеха и без контакт, ето нагледно как става при Дачия https://www.youtube.com/watch?v=MbPRONSXwGA възможно ли е и при Фиеста подобно нещо или е по сложно да се направи!?
-
- потребител
- Регистриран: 13 юли 2019, 09:36
Някой,знае ли ,защо десния прозорец слиза долу,но не се вдига? Фиеста1.4 dtci 2006g. Смених бутона но няма промяна.