Sierra 1.8td или 2.3d-Кое е по-добро
- modac
- потребител
- Регистриран: 29 юли 2008, 20:37
- Модел на автомобила: sierra
- Status: Извън линия
Sierra 1.8td или 2.3d-Кое е по-добро
Здравейте колеги,до преди два дни карах Sierra 2.0i но ми замина скоростната кутия
Направих си сметка,че е подобре да си купя нова Sierra отколкото да ремонтирам тази.Спрял съм се на дизел с цел икономия,та се чудя кой от двата варианта е по-добър.Ако имате наблюдения моля за съвет.Благодаря.

-
- потребител
- Регистриран: 08 сеп 2009, 20:19
- Модел на автомобила: SIERRA
Re: Sierra 1.8td или 2.3d-Кое е по-добро
колега,до колкото знам двигателя 2.3 е доста стар и е френски.не върви изобщо,а разхода му е по голям от на 1.8тд,а гражданската е доста по голяма.1.8тд е по икономичен,по-пъргав доста и е достатъчно здрав.аз имам такава 1.8тд в перфектно състояние от всякъде и ми е за продан.ако наистина имаш интерес пиши на лични съобщения.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Дизел = икономичен и някаква легенда,получила разпространение незнайно защо.Голяма иконоия дизела дава единствено на градско.И то в много задръствания.Просто на презен ход дизеловия мотор харчи много малко,за разлика от бензиновия на който обратно-трябва му по-богата смес за да поддържа празния ход.Особено турбодизелите,където вече и мощноста е съпоставима с бензиновите...извън града пак като бензинови си харчат.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- modac
- потребител
- Регистриран: 29 юли 2008, 20:37
- Модел на автомобила: sierra
Благодаря за отговорите,аз предимно градско карам и бензиновата сиера ме съсипваше