Форд фокус 1.6 16v питане
-
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2007, 06:56
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 1.6-16V Zetec
- Status: Извън линия
Форд фокус 1.6 16v питане
Здравеите колеги!От 3 години карам Фокус 1.6 16V 99г. но се наложи да се разделя с него.И сега искам да си взема пак такав Фокус но единственото което ме колебае е че гореше масло 300-400гр. на 1000 километра.Искам да питам дали е нормален такав разход за тези мотори или моя мотор е бил нещо развален карах с 5w30 масло после минах на 10w40 но не се оправи.Иначе колата си беше супер само този разход на масло ме спира да си взема пак такъв Фокус.
- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
Re: Форд фокус 1.6 16v питане
До колкото съм чел из форума 1.6 гори масло ,особено ако се кара на високи обороти .Нещо като Екотеците на Опел
1.8 и 2.0 кубика нямат такъв проблем.Всъщност има доста противоречиви мнения за 1.6,някой казват ,че гори други казват,че не гори масло.Затова по-добре прочети тази тема http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?p=238420" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; и тази тема също http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... %D0%BE+1.6" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

-
- потребител
Здравеите отново!Днеска гледах един Фокус 1.6 16v 2001 за 5900 лв.на 90000 уж ама това никои неможе да ти каже макар че има сервизна книжка Джия изпалнение с климатроник перфектна е от всякъде ,ама немога да се реша да я взема че ако гори пак масло тоя мотор,може ли да се провери по някакъв начин дали гори масло.Или да не се занимавам с тоя 1.6 мотор и да се ориентирам към 1.8 TDI 90к.с.
- vargala81
- потребител
- Контакти:
На тия 90000км мога да повярвам,само ако колата е купена и карана в България през тия 9год.Проблема с маслото май засяга само тези Фокуси от 98-99г,поне доколкото съм чел във форума.1.8 тдди е добър двигател, вграждан в почти всички модели на Форд от края на 80те год.Не съм почитател на дизелите но това е най-безпроблемния дизел на форд!като цяло има собственици на 1.8-тдди които са имали дребни проблеми по мотора след 140000км,но има и много доволни които са навъртели по над 480000км без никакви проблеми по мотора.Тези двигатели до колкото знам могат да имат проблеми единствено със ГНП-то .Разхода им е много добърIZI написа:Здравеите отново!Днеска гледах един Фокус 1.6 16v 2001 за 5900 лв.на 90000 уж ама това никои неможе да ти каже макар че има сервизна книжка Джия изпалнение с климатроник перфектна е от всякъде ,ама немога да се реша да я взема че ако гори пак масло тоя мотор,може ли да се провери по някакъв начин дали гори масло.Или да не се занимавам с тоя 1.6 мотор и да се ориентирам към 1.8 TDI 90к.с.
- Расход топлива (смешанный цикл), л. на 100 км.: 5.4
Расход топлива (в городе), л. на 100 км.: 7.1
Расход топлива (за городом), л. на 100 км.: 4.2
-
- потребител
Благодаря на колегата vargala81 за отговорите и съветите насочиха ме към прав път и аз забелязах че само Фокуси от 98-99 година както и беше и моя стария ми Фокус от 99 го имат този проблем с горенето на масло ,поне никои не се е оплакал с по нов Фокус за този проблем.
-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
Моя и той гори масло 99-00 година е , но гори примерно литър на 10 000 км. Не знаех, че може да се стигне до 400 гр. на 1 000!
За България с тази нашата нафта имам съвет към теб, ако не изминаваш супер много километри на година не си взимай нафтова кола, ако нешто и стане после поддръжката много лев струва! Скоро четох за едни колеги, на които им предстоеше чистене на дюзи и цените варираха към 900 лв. , което е много за кола, чиято стойност не е много много по-голяма. Ти си сметни, кое ще ти е по-добре!
За България с тази нашата нафта имам съвет към теб, ако не изминаваш супер много километри на година не си взимай нафтова кола, ако нешто и стане после поддръжката много лев струва! Скоро четох за едни колеги, на които им предстоеше чистене на дюзи и цените варираха към 900 лв. , което е много за кола, чиято стойност не е много много по-голяма. Ти си сметни, кое ще ти е по-добре!

- vargala81
- потребител
- Контакти:
това се отнася за по-новите комън рейл дизели TDCI.Там 4 дюзи са 3000лв,помпата 2500лв.А на този колега дето му е излезнало 900лв му бяха сменили някакви клапанчета на дюзите май.kito написа:Моя и той гори масло 99-00 година е , но гори примерно литър на 10 000 км. Не знаех, че може да се стигне до 400 гр. на 1 000!
-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
Няма значение, дизела си е скъп за поддръжка,ако замине турбината ходи се оправяй, сума ти и лев на кино. Ако живеехме в страна, в която можеш да разчиташ, че това което сипваш е чист дизел ОК, но за в България не знам, скиптик съм.
- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
Прав е колегата-бягай от новите дизели, че са много капризни и скъпи за поддръжка. Аз се набутах с дизел ама няма файда да го продавам вече защото съм си сменил съединител и въпросните клапани на дюзите-е не няма да дам на някой кола готова за каране. Но съм си казал че следващата е бензинова, защото новите дизели всичките комън-рейл...не са за нашата нафта майче, доста им се скъсява живота. Въпреки, че ако правиш 20 000 + км на година ще си избиеш ремонтите от спестеното от гориво...