Съвети за Ford Focus
-
- потребител
- Регистриран: 10 мар 2010, 18:32
- Модел на автомобила: - - -
- Status: Извън линия
Съвети за Ford Focus
Здравейте,
току-що се регистрирах, преглеждах теми около половин час, но не мога да намеря систематизирана информация в отговор на въпросите, които ме интересуват, така че ако случайно съм пропуснал, моля, просто ми дайте линк.
Мисля да купувам употребяван Форд Фокус хечбек. Финансите стигат за автомобил между 1999 и 2001. Вече набелязах и няколко фокуса от сайтовете. Това, което ме интересува е, кои двигатели са по-добри, кои са по-слаби, за какви работи трябва да се гледа при покупката на автомобила - какво се чупи, какво ръждясва и т.н.
Ще се радвам да получа конкретна информация, благодаря предварително за което!
Поздрави
току-що се регистрирах, преглеждах теми около половин час, но не мога да намеря систематизирана информация в отговор на въпросите, които ме интересуват, така че ако случайно съм пропуснал, моля, просто ми дайте линк.
Мисля да купувам употребяван Форд Фокус хечбек. Финансите стигат за автомобил между 1999 и 2001. Вече набелязах и няколко фокуса от сайтовете. Това, което ме интересува е, кои двигатели са по-добри, кои са по-слаби, за какви работи трябва да се гледа при покупката на автомобила - какво се чупи, какво ръждясва и т.н.

Поздрави
- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
Re: Съвети за Ford Focus
Колега ,понеже нямам Фокус и немога да ти помогна ще ти дам само един съвет.Избягвай Фокуси производство 98 и 99 г.особено 1.6-16v.Защото тогава започва производството и обикновенно в първата година от производство има детски болести.По нататък в производството те се отстраняват,поне повечето от тях.А за 1.6 много се писа във форума,че тези до 99год.вклучително горят по 4-500гр.масло на 1000км.особено като се карат на по-високи обороти.Никой друг не се е оплакал обаче с Фокус произведен след 2000 год.sunse7 написа:Здравейте,
Поздрави

- viktor8881
- потребител
- Регистриран: 24 мар 2009, 16:39
- Модел на автомобила: ford focus 1.6 99г. газов инжекцион
След като нямаш фокус не давай съвети! Моя като го купих километража показваше 184600 км. Маслото което ми гори е 6-700 мл. на 10000км. В момента е на над 200000 км. Сериозни проблеми съм нямал.vargala81 написа:Колега ,понеже нямам Фокус и немога да ти помогна ще ти дам само един съвет.Избягвай Фокуси производство 98 и 99 г.особено 1.6-16v.
- antiox
- потребител
- Регистриран: 16 фев 2009, 13:58
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 1999 г. бензин
Аз пък знам, че 1.6 е най здравия двигател проблеми имат датчиците скоростомер, заключване но всички модели и от всички години на моя съм сменял само един заден лагер.
- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
ами приятелю ,сам си направи сметката щом моя CVH производство 12.1990г гори 4-500гр.10 w 40 за 12000 кмviktor8881 написа:След като нямаш фокус не давай съвети! Моя като го купих километража показваше 184600 км. Маслото което ми гори е 6-700 мл. на 10000км. В момента е на над 200000 км. Сериозни проблеми съм нямал.vargala81 написа:Колега ,понеже нямам Фокус и немога да ти помогна ще ти дам само един съвет.Избягвай Фокуси производство 98 и 99 г.особено 1.6-16v.

- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
Наистина търси Фокус от втората половина на 99та година производство и вече нагоре в годините -> по-добре.
Всички бензинови двигатели са страхотни - надеждни и пъргави. Ако мислиш да е бензин - пропусни 1.8 - писано е много по темата - двигателя си е перфектен, просто логичния избор е по-икономичния 1.6 или 2.0 за бързина и отново добър разход за конете си.
За дизелов двигател, какъвто аз лично си взех и смятам, че е по-удачния вариант от към разходи за гориво, е 1.8 TDdi 90hp, като този двигател е последната доразработка на този дизелов агрегат, използван в много фордове през годините, което го прави много надежден и непретенцизионен. Разбира се 1.8 TDCI е 115 коня, но е слаган след 2001ва при facelift-a, като тези коли са по-скъпи и ДВГ-то е по-претенцизионно към качествено гориво и др., също така поддръжката и консумативите му са по-скъпи. От друга страна двигателя е по-разгърнат, по-тих и с по-ниски вибрации. По-мощен с 25 коня не на последно място. Сам преценяваш дали ти се дават повече пари за него с малко по-голям риск в това, което купуваш, или би заложил на сигурно с 1.8TDdi ако ще е дизел.
Успех и задавай въпросите си смело. И аз правих подобна тема преди да купя моя Фокус - http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 40#p254476 може да ти е от полза също.
Всички бензинови двигатели са страхотни - надеждни и пъргави. Ако мислиш да е бензин - пропусни 1.8 - писано е много по темата - двигателя си е перфектен, просто логичния избор е по-икономичния 1.6 или 2.0 за бързина и отново добър разход за конете си.
За дизелов двигател, какъвто аз лично си взех и смятам, че е по-удачния вариант от към разходи за гориво, е 1.8 TDdi 90hp, като този двигател е последната доразработка на този дизелов агрегат, използван в много фордове през годините, което го прави много надежден и непретенцизионен. Разбира се 1.8 TDCI е 115 коня, но е слаган след 2001ва при facelift-a, като тези коли са по-скъпи и ДВГ-то е по-претенцизионно към качествено гориво и др., също така поддръжката и консумативите му са по-скъпи. От друга страна двигателя е по-разгърнат, по-тих и с по-ниски вибрации. По-мощен с 25 коня не на последно място. Сам преценяваш дали ти се дават повече пари за него с малко по-голям риск в това, което купуваш, или би заложил на сигурно с 1.8TDdi ако ще е дизел.
Успех и задавай въпросите си смело. И аз правих подобна тема преди да купя моя Фокус - http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 40#p254476 може да ти е от полза също.
-
- потребител
- Регистриран: 10 мар 2010, 18:32
- Модел на автомобила: - - -
Благодаря ви за информацията!
Ще се радвам и на още. 
П.С. Един съвет - в повечето форуми на марки има подробна тема за почти всеки от предлаганите модели на марката. За да е по-полезен форумът може да се поработи в тази насока.

П.С. Един съвет - в повечето форуми на марки има подробна тема за почти всеки от предлаганите модели на марката. За да е по-полезен форумът може да се поработи в тази насока.

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Поработило се е....
Ама май трябва да поработим още и да направим новорегистрираните потребители да могат да ползват само търсачката 30 дни докато се научат да я ползват хубаво.
Ама май трябва да поработим още и да направим новорегистрираните потребители да могат да ползват само търсачката 30 дни докато се научат да я ползват хубаво.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Абе и тука е така, има много теми, ама ние сме толерантни и обясняваме отначало на всеки който пусне нова тема.sunse7 написа:Благодаря ви за информацията!Ще се радвам и на още.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
Аз имам Фокусник 99-00 година, този като го продаваше твърдеше, че е 2000 но се оказа 1999 февруари!
Ами аз и аз знам, че кола от началото на производството не се купува, но уви взехме я! За сега няма проблеми, с 1,6 двигателя е и вярно харчи 500-600 гр. масло на 10 000 км, но това е май като цяло! От друго за сега не се оплаквам, късмет!