Преди покупка на Ford Scorpio
-
- потребител
- Регистриран: 10 май 2009, 23:15
- Модел на автомобила: ex. Ford owner
- Status: Извън линия
Преди покупка на Ford Scorpio
Здравейте! Търся си работна кола- да си ходя на работа, за риба, за товарене на разни по- обемисти товари и т.н., а мой приятел продава едно скорпио- 91г двигателя е V6, Electronic fuel injection, мисля че кубатурата ( а и продавача ми казва) е 2.8
, колата е хечбек, автоматик, с климатик, джанти и доста други екстри.
Та основните ми притеснения са относно разхода на гориво, надежността на двигателя и на автоматичните скорости. Цените на резервните части също ме интересуват.
Ако някой има такава ще се радвам да сподели за какво става въпрос.

Та основните ми притеснения са относно разхода на гориво, надежността на двигателя и на автоматичните скорости. Цените на резервните части също ме интересуват.
Ако някой има такава ще се радвам да сподели за какво става въпрос.
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
Re: Преди покупка на Ford Scorpio
това не е масов автомобил -частите ще са кът ,двигателя не е малък пък и е автоматик,което ще рече голям разход на гориво
не казвам че колата е лоша ,но щом нямаш пари за поддръжка-по добре не я взимай
един приятел преди време ме помоли да проверя как стоят нещата с автоматичните скоростни кутии ,че му продаваха една подобна на тази с развалена скоростна кутия -много скъп е ремонта (ако се скапе)
но комфорта и удоволствието от карането на голям(и на габарити и на двигател) автомобил като този е голямо
никога не съм имал такава кола(Скорпио) и не съм карал ,но си правя извод от предоставените от теб данни
не казвам че колата е лоша ,но щом нямаш пари за поддръжка-по добре не я взимай
един приятел преди време ме помоли да проверя как стоят нещата с автоматичните скоростни кутии ,че му продаваха една подобна на тази с развалена скоростна кутия -много скъп е ремонта (ако се скапе)
но комфорта и удоволствието от карането на голям(и на габарити и на двигател) автомобил като този е голямо
никога не съм имал такава кола(Скорпио) и не съм карал ,но си правя извод от предоставените от теб данни
времето е като парите-никога не стига
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Категорично НЕ СТАВА за "работна" кола.Части просто няма.Иначе колата не е лоша,но строшиш ли нещо,може да минат седмици докато го намериш.До тогава си без кола.Това е най-високият клас на европейските фордове.Всичко е в малки серии,с доста разлики и в механика,и в електроника през годините.
За разход...да кажем,че гори поече,от колкото върви...ще сме близо до истината.
За разход...да кажем,че гори поече,от колкото върви...ще сме близо до истината.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
- Регистриран: 10 май 2009, 23:15
- Модел на автомобила: ex. Ford owner
Благодаря за отговорите
Пари за поддръжка имам, карам и поддържам доста по- скъпа от форда кола, но едва ли ще ми се дават много пари за поддръжката на 20+ годишен форд
Щом няма части наистина не става за работна кола. Не че аз съм се насочил точно към скорпиото, просто такава кола изпадна на момента, но май няма да е тя.
Ще си търся запазен опел

Пари за поддръжка имам, карам и поддържам доста по- скъпа от форда кола, но едва ли ще ми се дават много пари за поддръжката на 20+ годишен форд

Щом няма части наистина не става за работна кола. Не че аз съм се насочил точно към скорпиото, просто такава кола изпадна на момента, но май няма да е тя.
Ще си търся запазен опел

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Някъде тук в раздел продава имаше МОНДЕО , с такъв мотор , мисля 1999 год. , за около 2500 лв мисля , доволна цена за такава кола !
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО