Въпрос за Форд ФОКУС мк1 1.6
-
- потребител
- Регистриран: 25 сеп 2011, 14:30
- Модел на автомобила: Ford Focus
- Status: Извън линия
Въпрос за Форд ФОКУС мк1 1.6
Здравейте колеги. От няколко дни се появи леко тропане около предна лява гума при минаване през дупки или неравности. Вчера я качих на подемник и всичко изглеждаше наред. След като я свалих я оставих пред нас със изправен волан и започнах да я разклащам. Пукането се появи пак. Като хване някои с ръка биалетката и пукането изчезва. Но ето и въпроса . Защо този звук го има когато я клатя и е изправен волана, а когато е навит на дясно или ляво колкото и да клатя няма никакъв шум.
Мога ли да карам така защото сега ме чака път и опасно ли е това потропване? Благодаря предварително .
Мога ли да карам така защото сега ме чака път и опасно ли е това потропване? Благодаря предварително .
- Major_Koenig
- Администратор
- Регистриран: 20 дек 2008, 23:52
- Модел на автомобила: Focus 1.6L Zetec-S/Duratec EFI (100PS); Ghia; Facelift; 2002
Mondeo Duratec HE 2.0 PFI (145PS);Titanium pre Facelift; Tango (Metallic) - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Въпрос за Форд ФОКУС мк1 1.6
Уважаеми Колега,
Пукането ти изчезва когато навиеш волана, защото в биелетката има напрежение. Биелетката ти е тръгнала, може да караш така. Миналата година и аз сменях лява биелетка и това си говорихме с моя майстор, че може да караме и без, но при днешните конструкции не е препоръчително, защото всичко е навързано.
Биелетката ти е 20 лева, поне толкова я взех аз миналата година.
Поздрави, Борисов
Пукането ти изчезва когато навиеш волана, защото в биелетката има напрежение. Биелетката ти е тръгнала, може да караш така. Миналата година и аз сменях лява биелетка и това си говорихме с моя майстор, че може да караме и без, но при днешните конструкции не е препоръчително, защото всичко е навързано.
Поздрави, Борисов

- koinov_bg
- потребител
- Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
- Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с
Подържам господин Борисов в неговия отговор.Major_Koenig написа:Уважаеми Колега,
Поздрави, Борисов

И по междо другото смяна на биалетка нормална 13 лв(за часта) 20 лв немска(колко немска един господ знае) казвам го от опита на г-н Борисов.

По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал 

-
- потребител
- Регистриран: 25 сеп 2011, 14:30
- Модел на автомобила: Ford Focus
Благодаря ви за отговорите. Неиздържах и е сега се връщам от майстор. Оказа се , че биалетката е в добро състояние и цялото това клопкане е идвало от тампоните на стабилизиращата щанга. Тампоните били 2 на брой. В понеделник сме с фокусника в Бокса за ремонт.
Лек ден на всички.
Лек ден на всички.