Дайте съвет! Да си купя ли Форд?

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
НикНиколова
потребител
потребител
Регистриран: 29 авг 2012, 11:19
Модел на автомобила: Форд Фокус 1.8 TDI
Status: Извън линия

Дайте съвет! Да си купя ли Форд?

Мнение от НикНиколова » 29 авг 2012, 11:36

Здравейте! Семейната ни кола е Форд Ескорт дизел-91г. Доста старичък вече :) Та сме решили да го сменяме, че вече сдава багажа милия... Искаме следващата ни кола задължително да е комби, нали сме многочленно семейство...Спряхме се на едно пежо и много бързо се отказахме като разбрахме, че само ремонта на съединителя е около 1000лв.! Напоследък се заглеждаме по Фокусчета, много ни харесват, нооооо...Предполагам, всички сте чували приказката за форда, че най добрия е продадения :). Аз пък много съм доволна от нашия дрънч /може да се каже, че само наливаме гориво и караме, с малки изключения/и си мисля, че всичко е до предразсъдъци. От няколко дни изчетох какви ли не мнения по темата, но така и не намерих нужната ми информация. Моля, помогнете ми в избора. Ние сме средно статистическо семейство и не можем да си позволим кола, чиято поддръжка е скъпа. Форд Фокус е на приемлива за нас цена, но как стоят нещата с частите и обслужването? Ще съм много благодарна, ако някой сподели мнението си по въпроса!

JFS
потребител
потребител
Регистриран: 01 авг 2012, 15:39
Модел на автомобила: Ford Focus Mk3 1.6TDCi 95hp Sedan

Re: Дайте съвет! Да си купя ли Форд?

Мнение от JFS » 29 авг 2012, 16:10

Ами аз съм от новаците във форд средите, но когато си избирах кола (понеже за първи път си купувам нова кола от магазин) доста четох за различни марки и модели. Та установих, че тази приказка за "най-добрия Форд е продадения Форд" се използва само от хора които никога не са карали Форд. Така че не се впечатлявай. Старите фордажии пък казват "карай Форд да си горд", което показва тяхното мнение по въпроса.
За части и обсужване нека колегите с опит да споделят.
Последна промяна от JFS на 07 сеп 2012, 15:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dimkar
потребител
потребител
Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
Модел на автомобила: Nissan

Мнение от dimkar » 29 авг 2012, 18:05

НикНиколова написа:...Спряхме се на едно пежо и много бързо се отказахме като разбрахме, че само ремонта на съединителя е около 1000лв.! ...
При дизеловите фокуси цената не е по различна.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 29 авг 2012, 19:53

След 2000г, няма евтина поддръжка за никой автомобил, а Дизела е загубил недостатъците си, но и предимствата си.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 29 авг 2012, 21:40

Ако ще купувате 10+ годишна кола по-добре бензин, за да няма изненади със скъпи ремонти. Във форума има много информация за често срещаните проблеми на бензиновите Фокуси (някой датчик най-често).

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 30 авг 2012, 11:09

То...реално погледнато...всяка най-хубава стара кола е продадената,защото всичките са бездънна яма.Това само да се сипва бензин и да се кара,съм го виждал веднъж точно-един познат си докара от Италия Ланчия Капа,била е фирмена и беше на 120 хил км.И наистина в следващите 50-60 хиляди не пипна нищо по нея,само сменяше масло.След това смени съединител и така я продаде.Голямо животно,лусозно,кожи,екстри....обаче колко бензин харчеше...бедна ти е фантазията.То за това и малко беше карано.Масова и горе-долу икономична кола вземеш ли на старо...не разчитай да си купиш нещо различно от гробище,в което после се наливат пари с кофите.Което води до следващия извод-бягай от нисък клас коли.Малки са,много се карат,много бързо е стига до фаза,в която инвестициите са вече безсмислени и....отиват на пазара.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

НикНиколова
потребител
потребител

Мнение от НикНиколова » 30 авг 2012, 11:45

Ние по принцип сме се спряли на този модел : http://www.cars.bg/u771779" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
и като цена ни устройва, и като големина. То ремонти винаги ще има :) затова ми се искаше да знам долу горе каква е цената примерно на съединител, ремъци и тем подобни дето най-често се налага да се сменят. А относно дизела, то май вече няма сметка, с тия цени....та, не държим много на това да е дизел.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 30 авг 2012, 13:51

На мен ми харесва тази. Зет ми има същата но преди фейслифта и дизел, трета година и 25 000 км. , само си кара , и дребни ремонти прави+ консумативи. Доволен е. Може преди покупката да и се направи една диагностика в Мото Пфое.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Мнение от samsung_bg » 30 авг 2012, 14:07

И този Фокус е преди фейслифта.
Объркали са му конете. 100 са >:D<:
Изображение

rokooo76
потребител
потребител
Регистриран: 03 юли 2011, 14:10
Модел на автомобила: Fiesta 1.6TDCi

Мнение от rokooo76 » 30 авг 2012, 14:47

Аз пък останових че приказката "Най хубавия Форд е продаденият" e абсолютно вярна.Ford Fiesta 1.6TDCi 2005г.Карах я точно една година за която дадох 2000лв.по ремонти.Последно ми изгоря ел.хидравличната помпа и трябваше да дам още 900лв. за помпа,обаче ми писна от тая кочина и я продадох така.Та равносметката,купих я за 6000лв.,излезе ми на 8000лв.,и я продадох за 4000лв.,с изгоряла помпа.4000лв.назад за 12 месеца.Преди да я купя всички ми казваха да не купувам Форд,дори и познати монтьори,ама аз корава глава не ги послушах.Преди да я продам ме бъзикаха че Форда много бягал,към 10-те бона,ама аз реших да не ги достигам.Това е моето мнение за Форд,помисли си,да не си биеш главата после като мен.

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 30 авг 2012, 16:01

Аз пък моя Форд го тормозих 7 години и докато си го поддържах сам, а когато не бе в моята компетентност го правеха под зоркия ми поглед ;): !
През това време е сменен само един носач - естествено десния, комплект съединител, защото няма съединител който да изкара 200 000 км и един маншон - пак десен.
След като го оставих в София и тръгна по софийските специалисти за дреболии се хванах за главата от "майстори". И понеже все нямат време и са много заети, колата остава за 2-3 дни в бокса. Резултата мисля ви е ясен. Подменени свещи и кабели - оригинални на Моторкрафт с ментета и боклуци довели до куп проблеми завършващи с основен ремонт на двигател, предназначен да изкара 400-450 хил. км преди осн.ремонт.
И за Пежо и за Ситроен и за много други марки говорят какво ли не, но хората си ги карат. :D

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Мнение от pepy1 » 30 авг 2012, 20:12

аз моя го взех на 8,5 г. карах го 8 г. имах един единствен сериозен проблем ,за който "софийските майстори"ми взеха 600 лв и нищо не направиха ,обаче отидох в търново и ми оправиха проблема за 60 лв.(бушонно табло),сега карам Пежо защото като останах без кола имах добра оферта от към цена ,ДВГ и години
времето е като парите-никога не стига

Потребителски аватар
doychev
потребител
потребител
Регистриран: 01 май 2012, 19:07
Модел на автомобила: '02 Ford Focus 1.8 TDDI

Мнение от doychev » 07 сеп 2012, 10:34

НикНиколова написа:Ние по принцип сме се спряли на този модел : http://www.cars.bg/u771779" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
и като цена ни устройва, и като големина. То ремонти винаги ще има :) затова ми се искаше да знам долу горе каква е цената примерно на съединител, ремъци и тем подобни дето най-често се налага да се сменят. А относно дизела, то май вече няма сметка, с тия цени....та, не държим много на това да е дизел.
Колата от профила, въпреки че е дизел :
Пълно обслужване (2-та ремъка (Dayco) + ролка (INA), всички филтри + масло (Ford-овско) + диагностика на предницата) в добър сервиз преди 2 месеца ми излезна 415лв . всичко, в това число и труда.
От тогава съм дал още 10лв. за баланс на гумите и стотици левове за нафта :o , но само това . Друго засега да чукна на дърво не се е обадило за ~5000 километра предимно градско в София. Но тя и самата кола си беше попадение на горубляне :D , ако изключим върнатия километраж, което вече за жалост се смята за нормално :(
За съединителя чувам различни суми - от порядъка на 400лв. с монтажа, но може и да бъркам.

Peet
потребител
потребител
Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98

Мнение от Peet » 07 сеп 2012, 12:07

НикНиколова написа:Здравейте! Семейната ни кола е Форд Ескорт дизел-91г. Доста старичък вече :) Та сме решили да го сменяме, че вече сдава багажа милия... Искаме следващата ни кола задължително да е комби, нали сме многочленно семейство...Спряхме се на едно пежо и много бързо се отказахме като разбрахме, че само ремонта на съединителя е около 1000лв.! Напоследък се заглеждаме по Фокусчета, много ни харесват, нооооо...Предполагам, всички сте чували приказката за форда, че най добрия е продадения :). Аз пък много съм доволна от нашия дрънч /може да се каже, че само наливаме гориво и караме, с малки изключения/и си мисля, че всичко е до предразсъдъци. От няколко дни изчетох какви ли не мнения по темата, но така и не намерих нужната ми информация. Моля, помогнете ми в избора. Ние сме средно статистическо семейство и не можем да си позволим кола, чиято поддръжка е скъпа. Форд Фокус е на приемлива за нас цена, но как стоят нещата с частите и обслужването? Ще съм много благодарна, ако някой сподели мнението си по въпроса!
При положение,че около 80% от участниците във форума караме Форд на старо, отговора идва от самосебе си. От друга страна е важно не толкова марката, а как е бил поддържан автомобила от предишния собственик.

НикНиколова
потребител
потребител

Мнение от НикНиколова » 09 сеп 2012, 15:57

Благодаря на всички, които са писали тук. Надявам се тези дни да мога вече да се похваля с новата ни придобивка (днес, след 5 часово обикаляне, намерихме колата, която търсим). Форд Фокус 1.8 TDI 2000г.комби. За цената и смяната на онези задължителни нещица ще споделя когато стане. Надявам се човека, който иска да купи старият ни Ескорт да не се откаже до утре :)))) Поздрави!

НикНиколова
потребител
потребител

Мнение от НикНиколова » 12 сеп 2012, 22:20

Е, хайде вече да се похваля :) Ескорта днес замина за Велико Търново, да му е честито на новия собственик! А ние сме ГОРДИ собственици на Фокус 1.8 TDI, 2000г.90 коня, комби. Външен вид-безупречен, утре сме на майстор за смяна на.....женска му работа, нищо не разбирам :) предполагам масло, филтри и .....майстора ще каже какво друго. Утре ще кача снимки да се дохваля! *00143*
Последна промяна от НикНиколова на 13 сеп 2012, 00:20, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 12 сеп 2012, 22:46

НикНиколова написа:Е, хайде вече да се похваля А ние сме ГОРДИ собственици на Фокус 1.8 Дизел 2000г.90 коня, комби. Утре ще кача снимки да се похваля!
Е честит да ти е Фокуса, и да пуснеш една тема в "моята кола", със много снимки. И много безаварийни километри да изминеш безпроблемно.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

НикНиколова
потребител
потребител

Мнение от НикНиколова » 12 сеп 2012, 23:11

Благодаря! Задължително ще пусна снимки и ще бъда редовен форумец, обещавам! В този форум намерих много отговори на важни за мен въпроси. Кой знае за колко неща ще питам още :) да сме живи и здрави!

barge
потребител
потребител
Регистриран: 15 апр 2009, 23:41
Модел на автомобила: focus

Мнение от barge » 13 сеп 2012, 15:30

Актуални цени на хубави частите можете да проверите в http://www.ebay.de/sch/i.html?_sacat=0& ... s+DI&rt=nc" onclick="window.open(this.href);return false; .Някой от продавачите изпращат и до България.
Форда е хубава кола,лесен за обслувжане!Много важно е да го ремонтира свестен майстор!Качеството на частите е много важно,защото понякога едно и също нещо се ремонтира два пъти.

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 14 сеп 2012, 18:18

НикНиколова написа: А ние сме ГОРДИ собственици на Фокус 1.8 TDI, 2000г.90 коня, комби
Това е правилният избор.Стария дизелов двигател е много по добре от новия TDCI.Както каза Наско всичко по ново е сложно и скъпо.Да си го карате със здраве още 10г.

Заключена

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”