Въпрос за покупка на Ford Focus MK 1 - автоматик

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
troy88
потребител
потребител
Регистриран: 06 сеп 2012, 20:19
Модел на автомобила: Ford Focus - вероятно ;)
Status: Извън линия

Въпрос за покупка на Ford Focus MK 1 - автоматик

Мнение от troy88 » 07 сеп 2012, 01:48

Здравейте, оглеждам се за Фокус 1, помня този модел от дете, когато го пуснаха и още помня какъв фурор беше на фона на колите тогава. Странното е, че днес, цели 14 години след премиерата му все още изглежда добре. За мен е един от най-красивите автомобили в класа си и до днес, а с лек тунинг изглежда като нов. Само че предпочитам автоматик, та искам да ви питам - как са автоматиците на Ford и специално на този модел? И с кои двигатели се предлагат? Също така - частите и поддръжката на Форд скъпа ли е? Имаме Пежо, които не са с много евтини части, а Форд как са? Ако ви интересуват годините, ще се оглеждам за модел 2002-2004. :)

Изображение

troy88
потребител
потребител
Регистриран: 06 сеп 2012, 20:19
Модел на автомобила: Ford Focus - вероятно ;)

Re: Въпрос за покупка на Ford Focus MK 1 - автоматик

Мнение от troy88 » 13 сеп 2012, 22:02

Толкова ли са редки автоматиците на Фокус, че няма отзиви?
До колкото знам автоматична трансмисия се предлага с двигателите 1.6 и 2.0 бензин и е 4 степенна.
Чупят ли се автоматиците на форд, какви са впечатленията ви?

А сега ще изразя своето мнение за модела. Понеже не съм го карал и не знам как е като техника мога да говоря само за външния му вид. Въпреки, че е пуснат още 98-ма все още изглежда добре, особено на фона на своите връстници като Астра G и Голф 4 например, които са направо морално остаряли на външен вид на фона на Фокус. Освен, че е един от най-хубавите модели на Форд, той е и сред най-хубавите в класа си, а на мен от новите предложения в този клас никой модел не ми харесва. Новия Фокус е отвратителен - издут, дебел и с гадни фарове като на някое Пежо. Фокус Mk 2 също ми харесва, особено след сполучливия фейслифт от 2008-ма, но първата генерация завинаги ще ми бъде любимия фокус и затова се оглеждам именно за такъв.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 13 сеп 2012, 22:14

Форд са едни от "пионерите" на автоматичните скоростни кутии, защо да се чупят, всичко е въпрос на поддръжка. Превключват ли предавките плавно значи е добре колата.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
mocipako
потребител
потребител
Регистриран: 13 яну 2011, 17:15
Модел на автомобила: FORD Focus ZX5 2.0L (DOHC) Automat
10.2003
Серия: Focus 1998-2005
Хечбек: 5 Door Saloon
Двигател: Zetec 2.0 16V EFI
Трансмисия:4-Speed Automatic Transaxle - 4F27E
Предаване: LHD FWD
Климатик: Manual Air Conditioning
Боя: Silver Frost

Мнение от mocipako » 13 сеп 2012, 22:47

Здравей колега ! Карам ZX5 2.0 V16 петврат ( Zetec ) автоматик с 4 скорости. Колата е внос от САЩ добре поддържана през годините и в много добро състояние към момента. Личното ми мнение е, че разхода на гориво не е много оправдан за такъв клас автомобил, поради което и присадих газова инжексия за около 1200 лв., но автоматичната скоростна кутия, като цяло точно за този модел е "неубиваема", сиреч според специалисти с които съм говорил, почти вечна на фона на мотора, който тя по принцип "пази". Има разбира се някой недостатъци при шофиране в зимни условия с такава кутия въпреки, че има "овърдрайв". Човек, който не е свикнал на автоматични предавки през зимата има нужда от време да свике и малко "обучение". Ако се оглеждаш за такъв "Focus" може да се разберем и за някаква разумна цена, макар да не съм особено навит да се разделя с него. :!: Ако трябва да бъда честен на мен това МК1 във въпроса ти не ми говори нищо, надявам се да е това, което търсиш. Дано съм отговорил на въпроса ти.
На теория между теорията и практиката няма никаква разлика, но на практика има !
Изображение

Потребителски аватар
imarh
потребител
потребител
Регистриран: 15 ное 2007, 10:09
Модел на автомобила: Mondeo 2.0 16V 95г. автоматик, комби с теглич
Grand Cherokee 2.7 CRD 2004

Мнение от imarh » 14 сеп 2012, 09:24

mocipako написа:надявам се да е това, което търсиш