Ford Focus C Max 1.8 TDCI

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Потребителски аватар
smithee
потребител
потребител
Регистриран: 14 авг 2012, 11:26
Модел на автомобила: Ford Focus C-Max 1.8 TDCI GHIA '06
Status: Извън линия

Ford Focus C Max 1.8 TDCI

Мнение от smithee » 29 окт 2012, 14:06

Здравейте,от няколко месеца съм с този модел и оставам с впечатление,че не е много популярен - навсякъде пишат само за 1.6 ТDCI или за 2.0 TDCI .
Ще се радвам да намеря собственици със същия двигател за да си споделяме кусурите (дано няма много такива).
В сервиза ми казаха,че е с двигател на Connect ,но другаде никъде нямаше такова инфо.
И още въпрос - колата е внос от Италия и книжката към нея е на италиански.Не съм от разбирачите дето сами ще си поправят автомобила,но бих искал да е на нашенски ....или поне английски език.Ако някой може да помогне (мога да я ксерокопирам ...или пък електронен вариант ) ще съм благодарен.

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Re: Ford Focus C Max 1.8 TDCI

Мнение от synthez 3D » 29 окт 2012, 15:28

Колега,двигателят ти е същият като на Фокус 1,8,така че не бих казал,че не е популярен.Другите двигатели може и да изглеждат по-разпространени,но това не е толкова важно,сигурен съм,че все ще се намери някой колега,който да помогне ако имаш нужда.
Ето едно ръководство точно за твоя модел,но е на руски http://dox.bg/files/dw?a=1dfd377c14 Дано да свърши работа :)
Линкът ще е активен до следващия Понеделник.Поздрави.
Изображение

Потребителски аватар
smithee
потребител
потребител
Регистриран: 14 авг 2012, 11:26
Модел на автомобила: Ford Focus C-Max 1.8 TDCI GHIA '06

Мнение от smithee » 29 окт 2012, 15:41

Благодаря ти колега за бързия отговор и разбира се за ръководството.С руския нямам никакви проблеми,така че наистина съм ти признателен ( и ще почерпя ). Относно двигателя - казваш,че е същия като на Фокус ....моят е с 115к.с. а доколкото гледах за Фокус имат подобен с 90 и 110к.с.
Спомням си като правих КАСКО дълго не можеха да ми намерят колата в техните каталози и накрая като я откриха видяха,че модела е за Италия (основно) - може би на това се дължи малкия брой такива коли у нас. В началото доста се притеснявах дали няма да имам проблем с ремонта ,но ме увериха че стигне ли се до там - части се намират бързо и лесно (де да беше така и с парите ).
И още да попитам - правят ли се сбирки на собственици на тези автомобили и къде.Нови запознанства никога не са излишни :)

Потребителски аватар
MapTo_D
потребител
потребител
Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
Модел на автомобила: С колелото

Мнение от MapTo_D » 29 окт 2012, 16:19

smithee написа:Благодаря ти колега за бързия отговор и разбира се за ръководството.С руския нямам никакви проблеми,така че наистина съм ти признателен ( и ще почерпя ). Относно двигателя - казваш,че е същия като на Фокус ....моят е с 115к.с. а доколкото гледах за Фокус имат подобен с 90 и 110к.с.
Спомням си като правих КАСКО дълго не можеха да ми намерят колата в техните каталози и накрая като я откриха видяха,че модела е за Италия (основно) - може би на това се дължи малкия брой такива коли у нас. В началото доста се притеснявах дали няма да имам проблем с ремонта ,но ме увериха че стигне ли се до там - части се намират бързо и лесно (де да беше така и с парите ).
И още да попитам - правят ли се сбирки на собственици на тези автомобили и къде.Нови запознанства никога не са излишни :)

Глупости на търкалета :lol: Ако 1.8 TDCi-то не е популярен не знам...и не го казвам, защото съм същия, а защото наистина има много такива. Та - спокойно, има хора, които евентуално могат да те насочат къде да гледаш при евентуалне проблем, дано все пак нямаш проблеми ама това е Божа работа... Поздрави! :)

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Мнение от synthez 3D » 29 окт 2012, 19:12

Проблеми с ремонта няма да имаш,но дано все пак да не се стига до там.А относно мощността има няколко разновидности,но така или иначе двигателят си е един и същ.Това е Фордовски двигател с история,проверен във времето с добавена Common Rail система на впръскване и осъвременен,така че не е нещо екзотично.
А сбирките си ги правим заедно с всички фордаджии.В България не сме толкова много,за да си имаме отделни клубове за различните модели :D
Изображение

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”