Форд Кугър плюсове и минуси

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Стела B1
потребител
потребител
Регистриран: 07 мар 2015, 16:01
Модел на автомобила: ford
Status: Извън линия

Форд Кугър плюсове и минуси

Мнение от Стела B1 » 07 мар 2015, 21:37

Здравейте, може ли някой да ми каже плюсовете и минусите на тази кола. БЛАГОДАРЯ ВИ.

Потребителски аватар
peterpetroff
потребител
потребител
Регистриран: 01 мар 2007, 21:41
Модел на автомобила: Ford Focus Trend, Zetec 1.6i 16V SW 1999

Re: форд кугър

Мнение от peterpetroff » 08 мар 2015, 01:42

Кугър е развитето, наследникът на Форд Проб. За Проб съм сигурен, че има статии за +- на употребяван автомобил в нета. По мои наблюдения: изчистена, агресивна линия на купето, обезпеченост откъм агрегати вкл. V6, много добра цена, предвид малкото тъсене. Почти попада в категорията ʼекзотиакаʼ за БГ (рядко срещан е). Не търси ежедневна и семейна функционалност в такъв автомобил, клони към 0. Силата му е в извънградско каране и магистрали. Ако трябва да започнем от създаването на Проб: идеята е да се предложи на европейския пазар спортен автомобил,Мустанг (по онова време) е прекалено лаком откъм гориво и с огромни размери и затова от Кьолн са решили да направят нещо като за Европа: хем икономично, хем сравнително компактно, ето го родил се Проб, поколението му се нарича Кугър...По мое мнение: твърде добра цена, на която можеш да караш расов спортен автомобил без да имаш претенции за товарно пространство и комфорна возия. Успех с търсенето!

Това е мое мнение, изформация и впечтления, не съм карал и поддържал такъв автомобил- говоря от обща култура...Имаше колега от форума наскоро придобил такова бужу- Кугър V6, разтърси се малко тук и ще го откриеш!

Стела B1
потребител
потребител

Мнение от Стела B1 » 08 мар 2015, 09:45

Много ми харесва тази кола, просто ме грабна от момента в който я видях... Разгледах в мобилето...най-високата цена беше 4500лв ... Можеш ли да ми кажеш на какво се дължи тази ниска цена за такава екзотична кола?
Много четох, разбрах, че е като мондеото и лесно се намират частите.
Всяка инф.ще ми е от полза,щи се поровя да потърся и човека който си е купил колата за мнение, няма да я ползвам за семеен автомобил, това ще е първата ми кола.Искам само да ме радва :) И най-важното,за какви проблеми да гледам, когато отивам на огледи?

Потребителски аватар
koinov_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с

Мнение от koinov_bg » 08 мар 2015, 10:08

Кугар излиза по времето когато Форд и Мазда работят в тядно сътрудничество и си ползвят купета и агрегати например мазда 121 и Форд Фиеста,абсолютни братчета близнаци от към визия и част от поставените агрегати(двигатели).
Та за кугара е близнак с мазда МХ6 ако не ме лъже паметта двигателя който е V6 (170 hp)както и 2.2turbo (200+ hp) е на мазда а 2.0 (131 hp) е на Форд.
Като концепция всички агрегати са се доказали във времето че са сравнително безпроблемни и не много капризни(стига да има правилна подръжка) 2.5 v6 двигателя се слага също и в мондео и там е 170 hp.След допълнителни преработки Форд базират о ST205 и ST220 на него.
На въпроса защо е евтина и рядка в БГ ще отговоря със следните крилати фрази които не веднъж са оборвани в практиката,но хората се влиаят много от тях."форд и циганин зимата не работят" ; "форда е като козата,той не боледува а направо мре" ; " един форд запалил зимата и го кръстили Фокус" и още дрън дрън та пляс щуротии по адрес на марката.
Та кугара е хубава кола красива бърза(сравнително) на мен ми е удобна(2 пъти съм карал такъв,но не съм притежавал).За мен избора на кугар би бил 2.5 v6.

Поздрави
По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал *159*

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 08 мар 2015, 10:16

Красива е на мен ми харесва и ако имаше комби бих си купил :D: , за мене е нефукционална. Цената както каза колегата, важи за всички фордове, обаче сравнена с Мондео от същия период си е висока.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Стела B1
потребител
потребител

Мнение от Стела B1 » 08 мар 2015, 12:13

Благодаря ви момчета за изчерпателните отговори.
Колкото повече неща разбирам за тази кола, толкова повече ми харесва.
Живея в чужбина и главно тук ще се кара колата.Но тук я няма ( Братислава) за съжаление.
Откакто си търся кола, имам много "съветници" и да чух за тези изрази от сорта на "форд и циганин през зимата не работят" Но все пак си мислех, че има друга прична за цената като например скъпи части или ремонт... :roll:
Но на мен не ми пука, защото аз ще си я карам. *smilieicon_ford*
Kinov_bg, съвета ти е за по-мощният двигател-2.5 v6, може да ти стори малко глупав въпроса но моля за извинение, това дизел или бензин е?
Защото гледах всички обяви на кугър в мобиле има такива двигатели (повечето са бензин със сложен ГИ или МЕТАН), Но все пак :!:
Защо на такъв двигател се слага Газ, :?: :idea: И ще сгреша ли, ако я взема на газ или метан?

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 08 мар 2015, 12:29

Кугар дизел няма, а разхода на 2.5 е колкото на по малкия мотор, обаче динамиката е чувствителна. Гледай само да няма ръжда по купето, че трудно се бори. Метан не те съветвам, предвид многото проблеми които създава, но виж пропана вече се е доказал,- газов инжекцион. А цената е сравнително ниска, защото колата е "бегачка", респективно който я е карал и е вадил душата сериозно, от което следва че ще трябва и пари за поддръжка след евентуална покупка.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Стела B1
потребител
потребител

Мнение от Стела B1 » 08 мар 2015, 13:14

Супер , дотук всичко звучи чудесно :D Остава само да се вдигна и да тръгвам на огледи smileys-car Дано късмета е с мен.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 2&slink=9М

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=91p3ev

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=91p3ev

Мнения.....

Потребителски аватар
BIGFORDFAN
потребител
потребител
Регистриран: 03 май 2007, 05:06
Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate

Мнение от BIGFORDFAN » 08 мар 2015, 14:14

Първата е внос от Швейцария, най-много ми допада от трите, не би трябвало да има проблеми с ръждата. Има и други важни екстри, на мен ми харесва. Регистрирана, обслужена, с хубави летни гуми, всичко това струва пари, мисля че това е твоята ''котка''.
Втората е от Австрия, не ме грабва нито с интериор или екстериор, нещо и цвета не ми допада. Това че няма ляти джанти също е минус, въпреки че джанти за Кугара изпадат на добри цени.
Третата е с десен волан, не съм фен на такива коли. Иначе има лек тунинг, хубава е.

Потребителски аватар
Tsurinski
потребител
потребител
Регистриран: 27 май 2009, 11:47
Модел на автомобила: Ford Cougar 2.5 99

Мнение от Tsurinski » 10 мар 2015, 14:06

Макар и късно да си дам и аз мнението, като човек притежаващ и каращ такава кола. Като цяло трябва много да я харесваш за да я притежаваш. Никак не е лесна за подръжка. Части по куппето само от морги и то трудно ! Заден мост като на Мондео мк2, преден като на МондеоST200(скъпи носачи ). Двигател V6 много пъргав, обича високите обороти, но ижаден особено в градски условия. Този двигател няна нищо общо с двигателите от Мазда. Той е пътвия от поколението Duratec разработен в щатите съвместно с Yamaha. Относително безпроблемен. Слабо място е воднатапомпа. 2.0 също е добър вариант. По-икономичен и с по-малак данък. При евентуална покупка гледай най-вече за ръжда, особено ако е внос от Германия. Също така Състоянието на предното окачване - носачите са много скъпи, и всичко по купето- брони, стопове фарове и т.н.т. - трудно се намират.
Ако не си се отказала вече, успех с покупката!
PS. Извинявам се ако имам грешки пиша от телефон
Изображение

Стела B1
потребител
потребител

Мнение от Стела B1 » 10 мар 2015, 22:12

Здравей, наистина много ми харесва и не съм се отказала от покупката, знам, че е рядкост в бг и ще си скубя косите по моргите, най-вероятно и в сервизите, но... я предпочитам пред алтернативите, мазда 323 ф поло и пунто, по принцип я искам изцяло за градско каране 2,3 пъти в месеца ако я карам по магистрала ще е изключение, не я искам за гонки, а да ме кара от точк А до точка Б. Колко е данъка за 2,5 мотора и колко за 2.0?
Ровя се и в Германското мобиле там има много по-голям избор отколкото в Б-я. Разкажи ми малко повече за твоята кола, колко харчи, от кога я имаш, доволен ли си или искаш да я сменяш. Плюсове минуси всичко би ми било от полза. Благодаря ти предварително .

Потребителски аватар
ФордБългария
потребител
потребител
Регистриран: 10 яну 2014, 23:22
Модел на автомобила: Ford Focus mk1 1.6 16v

Мнение от ФордБългария » 10 мар 2015, 22:30

За предимно градско, бих ти препоръчал Поло. На кугъра данъка е над 100 коня, а разходка градско 100% е над 10. :roll: :roll:

Потребителски аватар
Tsurinski
потребител
потребител

Мнение от Tsurinski » 10 мар 2015, 23:16

Нямам никакво намерение да я сменям. С нея сбъднах момчешката си мечта. По скоро бих си взел втора кола за ежедневна употреба отколкото да я разкарам. Имам я от година и половина и имам изминати 26000км. Много приятна за каране извън града, особено ме кефи по планинските пътища, понеже моята е със сменено спортно окачване и взима завоите като по релси. За в града не е много удобна. Ниската позиция на седене и сравнително ограничен обзор те кара да се напрягаш допълнително, особено в малки населени места, където всеки спира където си иска и пътищата са тесни. Отделно габаритите и са като на мондео. Задните седалки са като за деца или най - много немска овчарка, кавказка би се измъчила. Не че е тясно просто мястото над главите е малко. За багажника не се притеснявай. Голям е колкото на мондео хечбек т.е. събира много. Моята е с 2.5 V6 двигател и върви много добре. Разхода при спокойно каране е 8-9 л. при нормално каране извън града, градско 15-16 л/100. Ако решиш да се изкефиш и я понастъпиш разхода минава над 10 л./100 км. ама не много но удоволствието си заслужава. Данъка е различен за различните общини на страната. Тук за моята миналата година беше малко под 300лв. но тази година трябва да падне още малко понеже минава в друга възрастова група. За по-малкия мотор (по мои спомени от предната ми кола Мондео мк2 2.0) беше 156лв. Плюсове според мен са: страхотната визия, динамиката която предоставя този мотор съответстващ на визията и не отстъпващ дори на по-съвременни автомобили,много добро пътно поведение, изграден е на добра платформа (мондео мк1/2), сравнително безпроблемен автомобил. Като минуси: трудно намиране на части за купето(поне в БГ), не е пригоден много за ежедневна употреба, поради малкия брой автомобили много от майсторите нямат никакви познания за автомобила още по-малко от двигателя. Моето мнение е че за теб ако го караш предимно в градски условия за теб е малкия 2.0 двигател Zetec от второ поколение който също е добър двигател. за него частите не са проблем и са значително по евтини за разлика от V6 с американо-японски корени. За V6 в БГ освен свещи масла и филтри друго трудно би се намерило. Всичко друго става с поръчка в Мотопфое или от чужбина. Иначе е сравнително безпроблемен двигател. По запъдните форуми са срещат отделни проблеми с водната помпа, но ако си следиш температурата на охлаждащата течност проблеми няма да имаш. Малък процент имат проблеми със системата IMRC, изразяващ се в мудност във високите обороти, (това също трябва да го видиш при евентуална покупка с V6 - над 3500 оборота колата трябва да подскочи като ужилена и звука на двигателя се променя) но се опавя лесно.
Малко стана дълго, но дано да съм ти бил полезен. Ако има друго - питай!
Поздрави!
Изображение

Потребителски аватар
ФордБългария
потребител
потребител
Регистриран: 10 яну 2014, 23:22
Модел на автомобила: Ford Focus mk1 1.6 16v

Мнение от ФордБългария » 11 мар 2015, 00:37

Аз отговорих на госпожицата/госпожата, тъй като според мен малките коли са по-удобни за градски условия, от V6. Отделно примерно Полото е по-лесно за щъкане из града, по- икономично, по-лесно се паркира и като цяло лично според мен е по-удобно за жена от Кугар. За извънградско, освен ако не е състезателка, един двигател 1.4 примерно ще й свърши перфектна работа. Не мисля че сме секта сега задължително да я бутаме към форд. Естествено може и фиеста да й предложим, но вече си е нейна работа какво ще хареса.

Потребителски аватар
Tsurinski
потребител
потребител

Мнение от Tsurinski » 11 мар 2015, 10:49

Прав си колега, но госпожицата иска кугар, пък аз знам много добра какво е да те хапе главата от вътре!
Изображение

Стела B1
потребител
потребител

Мнение от Стела B1 » 11 мар 2015, 11:43

Благодаря ви за отговорите.
Карах Пежо, Рено меган, Опел Бертоне, Сеат ибиза- леон, Мазда 323, Пунто 200 , но когато се качих в колата разбрах, че това е моята кола, ... Удоволствието беше невероятно.. Баща ми се опитва да ме разубеди заради високият данък за 2.0 мотор на които се спрях тъй като мисля, че от двата варианта той е по-удачен, няма да се гоня с нея по улиците както стана ясно. Единственото, което може да ме разубеди да я взема е трудното намиране на части.. Тук в Словакия тази кола не съм я виждала никъде !!! Никъде!! Няма части и ако се счупи нещо,.. не знам къде да ходя, за да не ми разсипят колата, както често се случва по неуторизираните сервизи. Накараме да покарам и фокус, комфорта на возене нямаше сравнение , но аз знам, че това е спортна кола. и комфорт не се търси .. Не мога да си я избия от главата тая муха и тва си е.. Но не искам и да ме гледат като марсиянка в сервизите и да ми казват че няма части... не знам ... ще питам още не се отказвам , знам, че като намеря моя кугър ще го усетя

Потребителски аватар
GODO
потребител
потребител
Регистриран: 21 яну 2008, 08:21
Модел на автомобила: ford cougar 2.5
Контакти:

Мнение от GODO » 11 мар 2015, 16:08

Привет колеги, аз карам Кугър вече 4 години, както се спомена проблемите са: скъпо окачване и водна помпа.
Помпата е около 80 лева. болеста на този мотор са вторите, допълнители дросели за високите обороти, но се оправят-или смяна на ябълката на лостчето за задните дросели, или изгорял транзистор на управленито на стъпковият мотор.
Почти няма двигател 2,5 , който не губи хидралика от една мека връзка към помпата,факт е,че там е трудно достъпно място за подмяна,и аз лично доливам по 1 л. на година. Друго скъпото нещо на този автомобил освен едрогабаритните части /и данъка/ е ангренажът!Аз лично смених всичко по тази чат на мотора и ми излезе доста солено, частите само от Мото Пфое или от Англия, разлика в цената няма голяма - 1500 Български Долара!
Другите ролки и ремъци + водна помпа и 2бр. ламда сонди , хооп надхвърлих 2000 лева,без труда! Задължителна подмяна на кабелите на свещите също се налага,но тук има алтернатива ,вместо от Оригинални Моторкрафт за 280 лева,сложих чешки TESLA за 90 лева, вече съм 2-ра година и нямам ядове с тях!
Уникален автомобил, но за магистрала !! Реших си проблема с градското- карам служебна кола..:)
човек се учи докато е прост

Потребителски аватар
koinov_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с

Мнение от koinov_bg » 11 мар 2015, 16:10

Стела,мила знам какво е да те задърби главата от яътре и да не може да си намериш място,единственото което бих казал е следното ако ще е гарга да е рошава и като ще е да е,така че не прави компромиси с нищо взимай 2.5 литровия v6 агрегат и после майстори дрън дрън балини да си гледат работата.Пък и купуваш кола за каране а не за правене....
Просто като се прибираш в Б-я минаваш през София отбиваш се покрай fordmaniaca прави човека една бърза подръжка и те така.
Пък и колко му е ако стане нещо си пазаруваш от е-бей там има всичко.
Пък и в крайна сметка кеф цена няма.
Поздрави.
По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал *159*

digithallerx
потребител
потребител
Регистриран: 21 фев 2014, 01:14
Модел на автомобила: Ford

Re: Форд Кугър плюсове и минуси

Мнение от digithallerx » 23 мар 2015, 02:15

кугара е уникална кола .. разбирам те напълно,, аз също имам кугар и много и се радвам и не съм съжалявал никога ,че я купих! мен ме грабна като я видях външно на живо съвсем случайно преминаваща пред мен .. а в последствие като се качих на 2.5 v6 и я опознах и покарах вече бях убеден ,че това е колата за мен :D да ти кажа накратко .. няма да съжаляваш ако си купиш кугар . за мен това е уникална кола за годините си ! и също така да добавя ,че наскоро при птп и счупих предна броня , ляв фар и ляв калник и ми отне 1седмица търсене по цял ден по морги и обяви за части и телефон на сметка около 25 лева . предна броня 80лева , ляв фар 80 лева и калник 40лева .. ти си прецени какво ще правиш , но да знаеш от мене , че няма да съжаляваш за тази кола .. колкото и трудна да е за поддръжка.
Ford Cougar 2.5L , 170hp 24v v6

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”