Пред покупка на Форд Фокус 1.8тди Мк1 Хечбек
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2017, 11:17
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8tdi 90hp
- Status: Извън линия
Пред покупка на Форд Фокус 1.8тди Мк1 Хечбек
Пред закупуване съм на Форд фокус 1.8тди 90 коня Мк1 Хечбек. Ако може да ми дадете полезни съвети при огледа на колата. Плюсове и минуси по колата.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Пред покупка на Форд Фокус 1.8тди Мк1 Хечбек
Честито за избора!
Някакви специфични проблеми като модел няма -
купето е леко, двигателя приличен и трябва да набира като оса.
Окачването е нечовешко здраво, не трябва да тропа въобще,
но дори и да има проблем - лесно и евтино отстраним.
Диагностиката на грешките е препоръчителна, не е скъпа
и се прави успешно не само в Мото Пфое.
Някакви специфични проблеми като модел няма -
купето е леко, двигателя приличен и трябва да набира като оса.
Окачването е нечовешко здраво, не трябва да тропа въобще,
но дори и да има проблем - лесно и евтино отстраним.
Диагностиката на грешките е препоръчителна, не е скъпа
и се прави успешно не само в Мото Пфое.
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2017, 11:17
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8tdi 90hp
А от дюзи и гнп трябва ли да се притеснявам много?
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Колеги са се оплаквали от проблемни помпи,но от дюзи... не!
За 7 години и 100 хиляди километра не съм имал никакви ядове
с двигател.
За 7 години и 100 хиляди километра не съм имал никакви ядове
с двигател.
-
- потребител
- Регистриран: 12 яну 2017, 18:44
- Модел на автомобила: Focus 1.8 tddi/90hp '00
Аз взех такъв. След 2 месеца експлоатация изтропа ГНП-то. Срещу 1150лв се отстрани проблема.. Наистина ходовата част е здрава и няма скърцане,тропане, а не е като да не събира дупките жената. Изстрелва се като оса на старта.
Задължително мини диагностика.
п.п. и не на последно място тоя двигател си яде 9-10 л/100км и по-надолу не мърда дори и с пенсионерско каране.
Извънгдарско харчи около 6 ако се кара до 120 км/ч. Но е много шумен двигател.
Аз бих взел/търсил TDCI.
Задължително мини диагностика.
п.п. и не на последно място тоя двигател си яде 9-10 л/100км и по-надолу не мърда дори и с пенсионерско каране.
Извънгдарско харчи около 6 ако се кара до 120 км/ч. Но е много шумен двигател.
Аз бих взел/търсил TDCI.
- ФордБългария
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2014, 23:22
- Модел на автомобила: Ford Focus mk1 1.6 16v
TDCI, аха, и да изтропат дюзи и още 1-2 неща и да я разпродадеш на части..
-
- потребител
Предложи му/обясни му да си вземе бензин и да му сложи газ, вместо да търсиш кусури в другите мнения.
Има обяви от съфпрумници, които продават TDCI с тествани дюзи, та какъв е проблема щом са в норма, ако си гледа колата да я кара безпроблемно години ... !?
Много е лесно да четеш отстрани и да намираш кусури на другите мнения, без никаква градивност с поста си.
Има обяви от съфпрумници, които продават TDCI с тествани дюзи, та какъв е проблема щом са в норма, ако си гледа колата да я кара безпроблемно години ... !?
Много е лесно да четеш отстрани и да намираш кусури на другите мнения, без никаква градивност с поста си.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ами да, 1000лв за помпа (по твои думи), 2000 за дюзи, 1700 за съединител и при това гори колкото Бензин, ебаси кефа да караш Нафта.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Не се ли вижда, че аз пиша негативи за дизела!? Да не си помисли че го "защитавам". (аз дадох 800лв за рециклиране на помпа и 350лв труд=1150лв).
Ако трябваше да избирам само между дизели, бих взел TDCI след диагностика и обстоен преглед.
Ако трябваше да избирам м/у дизел и бензин, бих взел бензин и бих го газифицирал.
п.п. кола на старо е като "девственица" от студентски град.
Ако трябваше да избирам само между дизели, бих взел TDCI след диагностика и обстоен преглед.
Ако трябваше да избирам м/у дизел и бензин, бих взел бензин и бих го газифицирал.
п.п. кола на старо е като "девственица" от студентски град.
- ФордБългария
- потребител
С тая смотана нафта, TDCI не бих си взел. Аз го обмислях преди време, но се отказах точно заради тези неща.
- Запрян.Б.
- потребител
- Регистриран: 04 авг 2016, 18:39
- Модел на автомобила: Mondeo
много предубедени хора има, ама моля не си налагайте мнението като закон, благодаря 

- ФордБългария
- потребител
Ами купете си TDCI, даже ако искате и 2.5 TDI автоматик, куатро на VAG групите...
- Запрян.Б.
- потребител
Всеки си купува това, което прецени за добре. Това, че някой е купил пълен кенеф не означава, че всичко останало е същото.
-
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2018, 15:35
Добри ли са тези фокуси или не?
-
- потребител
- Регистриран: 27 юни 2018, 14:57
- Модел на автомобила: Focus 2008г.TDCI 1.6 109к.
Старата ми кола беше фокус 1.8 тдди 90к. 2002г. и бях адски доволен , за 4 години каране само окачването и климатика съм ремонтирал. Много пъргава и сравнително икономична по мой стандарт (6-7). Ако си намериш в добро състояние колата е супер. А като минус беше я подгонила ръждата яко, но това ще го видиш при оглед сигорно.
-
- потребител
Преди феислифта,става въпрос за фокус 1.8тдди 90 коня 2000г. Дали са здрави и евтини части? Нафтовите помпи рециклират ли се. Благодаря за всякаква информация.
- Запрян.Б.
- потребител
Ако колата е гледана и поддържана, то значи е здрава. Частите са евтини като цяло.
-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
Абе хора вие нормални ли сте????
Последно време само някакви тъпи теми от рода на здрава ли е някоя кола, чупи ли се, какви проблеми да очаквам и не знам си какво!!!!!?????
Няма лошо, нормално е да се пита, проблемът е, че все по-често таргета е фокус МК1 примерно или някой подобен боклук, който е 2000 лева, а някой иска да го купи и да кара безпроблемно 100-200 000 км. Е сори, че ви го казвам, но няма такива коли. Стига вече с тия тъпи теми за коли на по 20 години и 100 000 км навъртяни от бабичка в Германия. Всички коли са в ужасно състояние след такава експлоатация.
Мой познат си купи МК1 дизел 1.8, ами оня ден го питах, що не е питал, къде се е шибнал да купува подобна кола. От както я е взел точно рециклиране на дюзи и гнп: 1700 лева назад за ремонти. Срязали да видят горивният филтър, ами то трагедия, бил пълен с всичко което си представяте.
Ако нямаш лев да поддържаш кола, не купувай по-добре. Стига са писали Форд къв бил боклук, боклук е, като се купуват от мърлячи за без пари.
Ходи си купи една нова кола, поддържай си я както трябва, пък после коментирай. Дори и да не е нова, с найстина доказана история от някой, който е пазил. Е, тогава ще разберете какво е Форд.
А не като купуват коли от хора, които наливат крадена носкокачествена нафта или не сменят консумативи.
Последно време само някакви тъпи теми от рода на здрава ли е някоя кола, чупи ли се, какви проблеми да очаквам и не знам си какво!!!!!?????
Няма лошо, нормално е да се пита, проблемът е, че все по-често таргета е фокус МК1 примерно или някой подобен боклук, който е 2000 лева, а някой иска да го купи и да кара безпроблемно 100-200 000 км. Е сори, че ви го казвам, но няма такива коли. Стига вече с тия тъпи теми за коли на по 20 години и 100 000 км навъртяни от бабичка в Германия. Всички коли са в ужасно състояние след такава експлоатация.
Мой познат си купи МК1 дизел 1.8, ами оня ден го питах, що не е питал, къде се е шибнал да купува подобна кола. От както я е взел точно рециклиране на дюзи и гнп: 1700 лева назад за ремонти. Срязали да видят горивният филтър, ами то трагедия, бил пълен с всичко което си представяте.
Ако нямаш лев да поддържаш кола, не купувай по-добре. Стига са писали Форд къв бил боклук, боклук е, като се купуват от мърлячи за без пари.
Ходи си купи една нова кола, поддържай си я както трябва, пък после коментирай. Дори и да не е нова, с найстина доказана история от някой, който е пазил. Е, тогава ще разберете какво е Форд.
А не като купуват коли от хора, които наливат крадена носкокачествена нафта или не сменят консумативи.
- dmastard
- потребител
- Регистриран: 10 апр 2014, 01:11
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 tdci '06
По темата: това не е най-удачния избор.
Моторът не е особено икономичен, нафтовите помпи гърмят и не се намират, ако намериш втора употреба плащаш нея и настройване към колата и не знаеш колко ще изкара, нова струва почти колкото колата.
Не разбирам как ви хрумва да купувате 18 годишен дизел, който при това няма славата да е особено здрав, като на мерцедес 124 например.
Аз бих взел бензин в тоя бюджет.
Моторът не е особено икономичен, нафтовите помпи гърмят и не се намират, ако намериш втора употреба плащаш нея и настройване към колата и не знаеш колко ще изкара, нова струва почти колкото колата.
Не разбирам как ви хрумва да купувате 18 годишен дизел, който при това няма славата да е особено здрав, като на мерцедес 124 например.
Аз бих взел бензин в тоя бюджет.
-
- потребител
По темата!! Бензиновите фокуси 1.6 примерно зетек как се справят с газта някои колега да кара такава.