Мнения за конкретна обява Focus MK2
-
- потребител
- Регистриран: 03 фев 2011, 15:28
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8TDI
- Status: Извън линия
Мнения за конкретна обява Focus MK2
Здравейте колеги,искам да си кажете мнението за конкретен автомобил който съм харесал,и по точно какъв разход дава този мотор градско-колата ще се кара предимно в София,има ли изброените екстри(примерно хладилна жабка),също ел.усвателя на волана плюс или минус е, и всякакъв съвет ще ми е от полза
Става въпрос за този автомобилhttps://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=5wpscx

Става въпрос за този автомобилhttps://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=5wpscx
- m_fokus
- потребител
- Регистриран: 14 юли 2010, 14:19
- Модел на автомобила: Ford Fokus 1,6 ZETEC SE
Ford Focus C-MAX 2.0 TDCI - Местоположение: Бургас
Re: Мнения за конкретна обява Focus MK2
На мен ми харесва, без да съм разбирач 
Иначе без сервиз да огледа ходова част и без диагностика за проверка за разни болежки си е рисково. Хладилна жабка?-съмнява ме.

Иначе без сервиз да огледа ходова част и без диагностика за проверка за разни болежки си е рисково. Хладилна жабка?-съмнява ме.
По-голям късмет е да попаднеш на читав майстор, отколкото на читава жена 

- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Хладилната жабка е опция, така че може да я има, може и да я няма. Зависи какво е поръчано в началото.
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2014, 21:20
- Модел на автомобила: Ford focus 2.0 tdci sedan chia
Здравей,карам същият само че седан три години и половина,разход градски в Плевен до 7-8 (максимум)зимно време при нормално каране.Извънградско 4,5-5,5 с нормални скорости.На магистрала до 140.За този период нямам скъпи ремонти. Вмомента е на 227000 реални(купуван е от мото пфое).Рейката четох че протичала или нещо от сорта ,но за сега нямам проблем.Съвет когато я оглеждаш обърни внимание на задното окачване втулките и тампони.последно ми се наложи смяна на задните тампони на големия носач и се наложи да свалям целият мост.Жабката като я отвориш в ляво странично трябва да има отвор с клапа ако е хладилна.
-
- потребител
- Регистриран: 03 фев 2011, 15:28
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8TDI
Здравейте колеги-колата я капарирах
сега нещото за което ще ме упрекнете сигурно-при диагностиката излезе(дано не бъркам че разпечатката не е пред мен)грешка Р2263-"Управление принудително пълнене некоректно" -цитирам по памет,друго всчко е наред(налягане в рейка,стойности на дюзи и тн),на таблото не светят чекове(всички лампи са си на място-първата ми работа бе да направя лед тест на таблото),човека направил диагностиката(мой познат,продавача не бе на диагностиката) ме убеди,че самото турбо е наред а проблема е в периферията,ако ми харесва колата да се пазаря и да я взема.Проведох разговор и с майстор който каза,че най вероятно проблема е във вакуми или мембрана и че е лесно отстраним и евтин,даже че и нямало нищо на колата и може и така да се кара така(държа да отбележа че колата върви според очакванията ми и няма чудене или забиване при ускорение).При така стеклите се обстоятелства с разпечатката в ръка при търговеца и след дълги пазарлъци успях да сваля 1000лв от обявената цена-мисля че ще са достатъчни какъвто и да е проблема.
Та сега-вие какво мислите за тази грешка?Мисля като я взема да я закарам и в МП за установяване на проблема.
Още едно питане-колко ще струва в официалния сервиз смяна на масла и филтри(включително горивен)?Ремъци ролки и водна помпа(не вярвам на непознат на думите "напълно обслужена")мисля да ги сменя на друго място защото сигурно ще ми е доста солено в МП!?
А забравих-търговеце взе да ми разтяга едни локуми,че и е долята течност и за системата Ат блу( мисля че така се казваше) някъде зад задната гума се доливала
не го слушах-този двигател я няма- нали?
Това за сега- очаквам мненията ви

Та сега-вие какво мислите за тази грешка?Мисля като я взема да я закарам и в МП за установяване на проблема.
Още едно питане-колко ще струва в официалния сервиз смяна на масла и филтри(включително горивен)?Ремъци ролки и водна помпа(не вярвам на непознат на думите "напълно обслужена")мисля да ги сменя на друго място защото сигурно ще ми е доста солено в МП!?
А забравих-търговеце взе да ми разтяга едни локуми,че и е долята течност и за системата Ат блу( мисля че така се казваше) някъде зад задната гума се доливала

Това за сега- очаквам мненията ви

- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
ето повече за грешката, на инглиш е
https://www.obd-codes.com/p2263
Грешка Р2263 е записана, когато има разлика в налягането на изгорелите газове (било то по- малко или по- голямо от предварително зададеното ) и се отчита от PCM модула.
Чисто хипотетично, може "скъпия моргаджия" да ти е изкормил катализатора, а може и да е позадръстен.

https://www.obd-codes.com/p2263
Превеждам, колкото мога горния абзац:Fault code P2263 is set when the difference in exhaust pressure (be it less or greater than the predetermined threshold) is recognized by the Powertrain Control module (PCM).
Грешка Р2263 е записана, когато има разлика в налягането на изгорелите газове (било то по- малко или по- голямо от предварително зададеното ) и се отчита от PCM модула.
Чисто хипотетично, може "скъпия моргаджия" да ти е изкормил катализатора, а може и да е позадръстен.
AdBlue е правилното наименование. Поискай да ти покаже, къде точно я е налял.

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
-
- Потребител
- Регистриран: 07 авг 2007, 10:35
- Модел на автомобила: ford mondeo MK1 1.8 TD ex
ford focus 2 1.6 tdci 2007 - Местоположение: ruse
Колата изглежда много хубава, на практика честито, щом си я капарирал ! За градско не си избрал най-подходящия мотор и ще го разбереш скоро на бензиностанцията. Иначе си е изтребител с един ремап. Че и без ремап пак.