Части за focus st
-
- потребител
- Регистриран: 06 яну 2011, 15:07
- Модел на автомобила: ford focus st 2.5
- Status: Извън линия
Части за focus st
Колеги, дайте съвети за намиране на части за фокус
Последна промяна от schwabengarage на 30 апр 2012, 09:32, променено общо 1 път.
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: Части за focus st
Освен от Мотопфое в България надали ще намериш на друго място. Може да си поръчаш и от ebay.
-
- потребител
МотоПфое са ясни, рових по разни английски сайтове, но нещо не мога да попадна на точния, май..., пък и табло за ляв волан от Англия ?...
Та питах за съвет ако някой е търсил или знае, че има адекватна алтернатива на МотоПфое в БГ. Чух и нещо за Турция ..( нали повечето магазини от Симеон и Козлодуй за Ford вкарват стока от там )?!
Между другото търся части за още едно фордче ( и то е в "бокса" ) - Fiesta ST - 2005г.
Списъка не е дълъг : преден десен шенкел и спирачен апарат, заден ляв шенкел.
Търсил съм и по моргите, ама няма такава кола на части в момента.
Та питах за съвет ако някой е търсил или знае, че има адекватна алтернатива на МотоПфое в БГ. Чух и нещо за Турция ..( нали повечето магазини от Симеон и Козлодуй за Ford вкарват стока от там )?!
Между другото търся части за още едно фордче ( и то е в "бокса" ) - Fiesta ST - 2005г.
Списъка не е дълъг : преден десен шенкел и спирачен апарат, заден ляв шенкел.
Търсил съм и по моргите, ама няма такава кола на части в момента.
- Dundee
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2006, 14:48
- Модел на автомобила: Mondeo Mk4 2.5T
Провери за всеки случай в Интеркар 3000 http://www.intercar3000.com.
Звънни по телефона или отиди на място.
Звънни по телефона или отиди на място.
-
- потребител
В интеркар нямат налични такива части
Последна промяна от schwabengarage на 30 апр 2012, 09:33, променено общо 1 път.
-
- потребител
- Регистриран: 23 юни 2007, 11:40
- Модел на автомобила: FORD FOKUS МК1 1,8TDDI
Абсолютно стоков - Местоположение: Стара Загора
Колега пробвай във карс.бг и мобиле има на части където се продават предполагам там ще намериш каквото ти трябва
- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
И за такъв удар са се активирали пиротехники и еърбези
Предницата преди гредите е много мека (с цел), т.е. това е удар с много ниска скорост, какви еърбеци и пиротехники на коланите - Форд със всичкия ли са си(всички останали вероятно са същите глави), застрахователите трябва да ги притиснат, защото тези куп много много скъпи неща после те плащат при птп с 20км, при което и държене здраво за волана ще свърши работа, толкова ниски сили.
Виж интеркар 3000, големи са, качествен калник и преден капак си взимах от там(не съм я блъскал,старите бяха сменяни и боядисани абсурдно->тръгнала ръжда само по тях), личен приятел бояджия с 10години опит ми каза тях специлано за това. Цена и качество, за останалите им неща не мога да твърдя конкретно за тях.
Успех с колата споделяй!!

Виж интеркар 3000, големи са, качествен калник и преден капак си взимах от там(не съм я блъскал,старите бяха сменяни и боядисани абсурдно->тръгнала ръжда само по тях), личен приятел бояджия с 10години опит ми каза тях специлано за това. Цена и качество, за останалите им неща не мога да твърдя конкретно за тях.
Успех с колата споделяй!!
Последна промяна от PcMan на 08 яну 2011, 22:16, променено общо 1 път.
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Здравето и живота на човек е по-важно от 2 шибани еърбега или една кола, независимо колко пари е тя. Мачкал съм коли, да, с висока скорост, ударът беше такъв, че изпаднаха двигател, барабар със скоростите и т.н., воланът беше сгънат напред където съм се държал и да - еърбеците помагат. Това не е заядлив коментар, просто казвам, че животът и травмите не струват някакви си смешни пари.
Интеркар много ме съмняват да имат такива части и все пак - не забравяйте, че те са турски алтернативни компоненти.
СТ-то ме съмнява да е нямало застраховка, но няма гражданска на прозореца и явно е отвън с някаква история. Частите са в Мото Пфое или тук, а леките неща - в ebay.
Успех с ремонта и дано не се появи след някой друг месец за продажба като почти нов и перфектен автомобил, каран 30к км, на вдовица без деца. Хорта където ще купуват да видят годината на предния прозорец и от там да почват, че и той е заминал
ПС: Двигателят ми се струва изместен, и ако гредите са поели удара и затова да не е омачкана - едва ли е бил с 20км/ч
Интеркар много ме съмняват да имат такива части и все пак - не забравяйте, че те са турски алтернативни компоненти.
СТ-то ме съмнява да е нямало застраховка, но няма гражданска на прозореца и явно е отвън с някаква история. Частите са в Мото Пфое или тук, а леките неща - в ebay.
Успех с ремонта и дано не се появи след някой друг месец за продажба като почти нов и перфектен автомобил, каран 30к км, на вдовица без деца. Хорта където ще купуват да видят годината на предния прозорец и от там да почват, че и той е заминал

ПС: Двигателят ми се струва изместен, и ако гредите са поели удара и затова да не е омачкана - едва ли е бил с 20км/ч
- PcMan
- потребител
- Контакти:
Не вярвам да желае да го поправя с изместен двигател, само казвам, споделяме примерно. Не казах, че не помагат еърбеците
, безкрайно помагат, но да се включат при подобен удар
, те са за истински птп-та, има си сензори за сила на удара, не само за наличие на такъв. Залагам, че шофьора дори не му е отскочила главата напред толкова много и най-много да е близнал гръмналата възглавница. Това не е силен удар, много е мека предницата преди гредата и лъже, ама много. Дори е отстрани, концентриран удар - оже повече лъже колко е силен. Ако беше по цялата предница друго щеше да е, с еднакви сили.

- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Затова еърбеците се раздуват различно - пиропатрона освобождава различно количество газ за смесване.PcMan написа:има си сензори за сила на удара, не само за наличие на такъв.

Иначе двигателя се измества, защото лапите от крехка сплав и се трошат лесно, това е най-малкия проблем. Да пръднеш и лапата се троши (пак с цел безопастност). С малки измествания до няколко см се чупи обикновено само горната. Една нова, закача се и после дори генерацията не трябва да се оправя. Както и да е, няма да спорим за глупости. Собственика ако иска - може да се намеси и да разкаже

-
- потребител
Колегата с RS-a на снимката позна - колата не е карана в БГ, така я взех от Германия. Колкото до стъклото - нали знаеш, вече можеш да си сложиш с каквато година искаш, това е най-лесно.
Последна промяна от schwabengarage на 30 апр 2012, 09:33, променено общо 1 път.
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Да му честитим на колегата предната броня за СТ-то. Вчера я засякох в Мото Пфое и тръгваше към него 

- PcMan
- потребител
- Контакти:
И да качиш колата като я оправиш!! Ще стане зверската, както е и черна
Виждал съм новото пунто с лепнат еърбег на пасажера, личи си как е лепен капака, и вътре само нов еърбег, вместо цяло табло. Кормилото е ясно - ново защото там лепене няма, пък и е пред очите ти. Не си личеше много и не беше грозно. Сигурно някъде така ги правят. Сигурно ще е по-евтино от табло, 100% Пунтото не е с по-малко електроника, щом там може, и тук може.

Виждал съм новото пунто с лепнат еърбег на пасажера, личи си как е лепен капака, и вътре само нов еърбег, вместо цяло табло. Кормилото е ясно - ново защото там лепене няма, пък и е пред очите ти. Не си личеше много и не беше грозно. Сигурно някъде така ги правят. Сигурно ще е по-евтино от табло, 100% Пунтото не е с по-малко електроника, щом там може, и тук може.
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Модулите за еърбега се нулират, няма значение колко електроника има колата - при всички е еднакво - сменяш еърбега, сменяш (или нулираш) модула и пердашиш 

-
- потребител
Определено няма да спестя пари от еърбеци. Ще ги възстановя така както са били от завода, все пак това не е кола 50-60к.с. и е много важно да разчиташ на тази сигурност. Утре ще дам колата на някой и тоя като се усуче около някое дърво, ще ми виси на съвестта за 2000лв. икономия.
В понеделник 14.02.2011 я вкарвам в бокса, вече събрах повечето части, общо взето само оригинални от МП, ebay.co.uk, Shaferbarthhold.....Надявам се да излезе до месец.
Ако ви е интересно мога да качвам снимки от процеса на правене с подробности за частите.
В понеделник 14.02.2011 я вкарвам в бокса, вече събрах повечето части, общо взето само оригинални от МП, ebay.co.uk, Shaferbarthhold.....Надявам се да излезе до месец.
Ако ви е интересно мога да качвам снимки от процеса на правене с подробности за частите.

-
- потребител
А, забравих нещо - откраднали са ми картата на навигацията ( Blaupunkt FX2008 )
Ако някой се занимава с такива неща да даде акъл как да се сдобия с такава за EU.
Ако някой се занимава с такива неща да даде акъл как да се сдобия с такава за EU.
- PcMan
- потребител
- Контакти:
Ако друг може да помогне за навигацията.
Би било хубаво да снимаш процеса от време на време. Надявам се накрая да стане като излязла от завода, ST е голяма машина, в fifth gear победи Нюрбургринг edition на astra vxr, олекотена, с 255 коня(30 над фокуса), а беше 5врат фейслифт ST, с кожа, навигация и т.н. Дори на водещата по й хареса. http://www.youtube.com/watch?v=zSfvL3oajF0 На нюрбургринг ST-то с 225коня е по-бързо от Focus 1 RS (215 коня, но доста доста по-лек) също. Машина мечта ..
Би било хубаво да снимаш процеса от време на време. Надявам се накрая да стане като излязла от завода, ST е голяма машина, в fifth gear победи Нюрбургринг edition на astra vxr, олекотена, с 255 коня(30 над фокуса), а беше 5врат фейслифт ST, с кожа, навигация и т.н. Дори на водещата по й хареса. http://www.youtube.com/watch?v=zSfvL3oajF0 На нюрбургринг ST-то с 225коня е по-бързо от Focus 1 RS (215 коня, но доста доста по-лек) също. Машина мечта ..

-
- потребител

Последна промяна от schwabengarage на 30 апр 2012, 09:34, променено общо 1 път.
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details" onclick="window.open(this.href);return false;Pyrhel написа:Успех с ремонта и дано не се появи след някой друг месец за продажба като почти нов и перфектен автомобил, каран 30к км, на вдовица без деца. Хорта където ще купуват да видят годината на предния прозорец и от там да почват, че и той е заминал

Фокуса е нов внос от Германия, Регистриран в БГ през май 2011г. изключително запазен, почти нов, на реални 31755 километра.

- gurcayy
- потребител
- Регистриран: 11 май 2011, 23:16
- Модел на автомобила: Focus, 307
Busted! както казват Хамериканците