Ламбда сонда или компютър за фиеста

Какво, къде и как мога да намеря? Справочник на Форд Фена.
Отговори
mr_stubbs
потребител
потребител
Регистриран: 07 май 2007, 21:25
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1i 1991
Status: Извън линия

Ламбда сонда или компютър за фиеста

Мнение от mr_stubbs » 08 май 2007, 18:41

Имам следният проблем наскоро ходих на диагностика тъй като много ми се менят оборотите и разходът ми е много висок. Казаха, че проблемът идва от ламбда сондата или от компютъра. Бихте ли ме ориентирали за цените и евентуално заслужава ли си закупуване на части втора употреба
Fiesta 1.1i 1991

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Мнение от Любо » 08 май 2007, 19:11

Ако си се ориентирал към закупуване на части моят съвет е да си купиш чисто нова ламбда (ако си сигурен че проблема ти е от нея или от компа, т.е. ако другите възможности са игнорирани :!: ). причините са две:
1) Тя е по-евтина от компа
2) Нова, защото няма смисъл да я купуваш, ако е работила - независимо колко време. Втора употреба така или иначе си имаш една - втора не ти трябва.

При теб ламбдата трябва да е евтинка (мойта на Бош е към 180 +-5лв) мисля, че твойта е едножилна а те са около 50 лв. струва ми се...

За компа - незнам какво да те посъвтвам :roll:

runtavguz
потребител
потребител
Регистриран: 25 ное 2005, 19:02
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1,3mi.`95, центр. закл., ел стъкла, 2Airbags SRS, LPG system

Мнение от runtavguz » 08 май 2007, 21:28

ами първо може да се започне с почистване на стъпковото моторче на моноинжекциона- TPS датчик...Потърси във форума колеги са го описали.

Естествено ако разглабяш за това, огеждай за прекъснати жички...особено точно на "моторчето" - TPS(потенциометър на дроселовата клапа).... след тази интервенция откачи акумулатора за известно време да се рестартира компа...(всъщност можеш с това да започнеш)

....И прочее...след това отново направи диагностика
Успех, дано я върнеш към живота фиестата!

Потребителски аватар
ford_taunus
потребител
потребител
Регистриран: 07 апр 2007, 16:00
Модел на автомобила: FORD TAUNUS 1.6ОНС 68 к.с. '76г, АГУ, 4 врати, 4 скорости

Re: Ламбда сонда или компютър за фиеста

Мнение от ford_taunus » 09 май 2007, 10:45

mr_stubbs написа:Имам следният проблем наскоро ходих на диагностика тъй като много ми се менят оборотите и разходът ми е много висок. Казаха, че проблемът идва от ламбда сондата или от компютъра. Бихте ли ме ориентирали за цените и евентуално заслужава ли си закупуване на части втора употреба
Fiesta 1.1i 1991
Колега само да те питам кои бяха тия диагностици дето не можаха да определят дали е от ламбдата или от компа :shock: С каква апаратура работят? Отиди да ти определят точно проблема! Без да има ИЛИ в диагнозата! Така е много лесно ако не е едно ще е друго и почват да сменят по ред :evil:

mr_stubbs
потребител
потребител
Регистриран: 07 май 2007, 21:25
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1i 1991

Мнение от mr_stubbs » 09 май 2007, 17:58

като за начало искам да кажа че не разбирам от "материята". Ходих при познат в Овча купел с уговорката че след седмица ще я оставя и ще ми кажат със сигурност какъв е проблема , но мисълта ми е ако мога да съберя повечко информация и да знам колко пари ще трябва да си приготвя

Отговори

Върни се в “АВТОЧАСТИ И АКСЕСОАРИ”