Ламбда сонда или компютър за фиеста
-
- потребител
- Регистриран: 07 май 2007, 21:25
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1i 1991
- Status: Извън линия
Ламбда сонда или компютър за фиеста
Имам следният проблем наскоро ходих на диагностика тъй като много ми се менят оборотите и разходът ми е много висок. Казаха, че проблемът идва от ламбда сондата или от компютъра. Бихте ли ме ориентирали за цените и евентуално заслужава ли си закупуване на части втора употреба
Fiesta 1.1i 1991
Fiesta 1.1i 1991
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Ако си се ориентирал към закупуване на части моят съвет е да си купиш чисто нова ламбда (ако си сигурен че проблема ти е от нея или от компа, т.е. ако другите възможности са игнорирани
). причините са две:
1) Тя е по-евтина от компа
2) Нова, защото няма смисъл да я купуваш, ако е работила - независимо колко време. Втора употреба така или иначе си имаш една - втора не ти трябва.
При теб ламбдата трябва да е евтинка (мойта на Бош е към 180 +-5лв) мисля, че твойта е едножилна а те са около 50 лв. струва ми се...
За компа - незнам какво да те посъвтвам

1) Тя е по-евтина от компа
2) Нова, защото няма смисъл да я купуваш, ако е работила - независимо колко време. Втора употреба така или иначе си имаш една - втора не ти трябва.
При теб ламбдата трябва да е евтинка (мойта на Бош е към 180 +-5лв) мисля, че твойта е едножилна а те са около 50 лв. струва ми се...
За компа - незнам какво да те посъвтвам

-
- потребител
- Регистриран: 25 ное 2005, 19:02
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1,3mi.`95, центр. закл., ел стъкла, 2Airbags SRS, LPG system
ами първо може да се започне с почистване на стъпковото моторче на моноинжекциона- TPS датчик...Потърси във форума колеги са го описали.
Естествено ако разглабяш за това, огеждай за прекъснати жички...особено точно на "моторчето" - TPS(потенциометър на дроселовата клапа).... след тази интервенция откачи акумулатора за известно време да се рестартира компа...(всъщност можеш с това да започнеш)
....И прочее...след това отново направи диагностика
Успех, дано я върнеш към живота фиестата!
Естествено ако разглабяш за това, огеждай за прекъснати жички...особено точно на "моторчето" - TPS(потенциометър на дроселовата клапа).... след тази интервенция откачи акумулатора за известно време да се рестартира компа...(всъщност можеш с това да започнеш)
....И прочее...след това отново направи диагностика
Успех, дано я върнеш към живота фиестата!
- ford_taunus
- потребител
- Регистриран: 07 апр 2007, 16:00
- Модел на автомобила: FORD TAUNUS 1.6ОНС 68 к.с. '76г, АГУ, 4 врати, 4 скорости
Re: Ламбда сонда или компютър за фиеста
Колега само да те питам кои бяха тия диагностици дето не можаха да определят дали е от ламбдата или от компаmr_stubbs написа:Имам следният проблем наскоро ходих на диагностика тъй като много ми се менят оборотите и разходът ми е много висок. Казаха, че проблемът идва от ламбда сондата или от компютъра. Бихте ли ме ориентирали за цените и евентуално заслужава ли си закупуване на части втора употреба
Fiesta 1.1i 1991