Две години съвместно съжителство с фокусника Фордьо
-
- потребител
- Регистриран: 25 сеп 2020, 17:56
- Модел на автомобила: Форд Фокус 1.8 бензин 125к.с., 2006г.
- Status: Извън линия
Две години съвместно съжителство с фокусника Фордьо
Наскоро навършихме две години съвместно съжителство с добичето, и ако Ви е интересно ще споделя с какво-що съм го зарадвал:
-за начало смяна на маркуч от главата до радиатора в МП-не открих заместител
-смяна на горен тампон на двигателя, който беше тотал щета
-смяна на мека връзка, последно гърне и тръбата след него
-смяна масло в ск. кутия
-смяна на десен шарнирен кормилен накрайник
-смяна на четирите маншона на каретата
-смяна на заден десен спир. апарат, щото лостчето му за задействане на ръчната не действаше
-закупуване на двете кори под двигателя-предната я нямаше, а основната беше бая измъчена
-сменени свещи с двойно-иридиеви на Денсо
-купуване на нови летни и зимни гуми+още един комплект лети джанти-никога не въртя гумите на едни джанти
-смяна масло в хидравликата-закупено от МП
-купуване на нова гумена стелка за багажника от Авто-Бим-перфектна е
-пребоядисах лично предният капак и тавана, че лакът беше започнал да изчезва
-купих оригинални употребявани гайки, че тия, с които купих колата май бяха от Волво и никак не бяха подходящи, дори опасни!
-нов акумулатор миналата зима-старият го усещах, че няма да го бъде, и като отказа една зимна сутрин го заредих, за да отида до първата акумулаторджийница
-сменени плафончета на задния номер, че клемите им бяха взели-дали от ръжда
-нова задна чистачка-май и предните са за смяна
-сменена спирачна течност
-проверена сходимост преден-заден мост
-следв. година предстои смяна на радиатора (кондензатор май се казваше) на климатика, ама може да го сменя тази зима, че тогава климатикаджиите са "гладни" за клиенти
-Каско-маско...утре ще го подновявам, ама да спра дотук, че добичето излезе златно
Накратко е това-със сигурност изпускам едно-друго, но основното съм написал. Не споделям какви други проблеми съм отстранил сам, като играещите обороти и светещият чек-енджин, когато купих колата, както и по-ранната смяна на масла и филтри. Абе доволен съм от колата-като купуваш употребявана не може да минеш без набутване- инак ще ти излезе по-скъпо и ще я караш по-кратко.
-за начало смяна на маркуч от главата до радиатора в МП-не открих заместител
-смяна на горен тампон на двигателя, който беше тотал щета
-смяна на мека връзка, последно гърне и тръбата след него
-смяна масло в ск. кутия
-смяна на десен шарнирен кормилен накрайник
-смяна на четирите маншона на каретата
-смяна на заден десен спир. апарат, щото лостчето му за задействане на ръчната не действаше
-закупуване на двете кори под двигателя-предната я нямаше, а основната беше бая измъчена
-сменени свещи с двойно-иридиеви на Денсо
-купуване на нови летни и зимни гуми+още един комплект лети джанти-никога не въртя гумите на едни джанти
-смяна масло в хидравликата-закупено от МП
-купуване на нова гумена стелка за багажника от Авто-Бим-перфектна е
-пребоядисах лично предният капак и тавана, че лакът беше започнал да изчезва
-купих оригинални употребявани гайки, че тия, с които купих колата май бяха от Волво и никак не бяха подходящи, дори опасни!
-нов акумулатор миналата зима-старият го усещах, че няма да го бъде, и като отказа една зимна сутрин го заредих, за да отида до първата акумулаторджийница
-сменени плафончета на задния номер, че клемите им бяха взели-дали от ръжда
-нова задна чистачка-май и предните са за смяна
-сменена спирачна течност
-проверена сходимост преден-заден мост
-следв. година предстои смяна на радиатора (кондензатор май се казваше) на климатика, ама може да го сменя тази зима, че тогава климатикаджиите са "гладни" за клиенти
-Каско-маско...утре ще го подновявам, ама да спра дотук, че добичето излезе златно
Накратко е това-със сигурност изпускам едно-друго, но основното съм написал. Не споделям какви други проблеми съм отстранил сам, като играещите обороти и светещият чек-енджин, когато купих колата, както и по-ранната смяна на масла и филтри. Абе доволен съм от колата-като купуваш употребявана не може да минеш без набутване- инак ще ти излезе по-скъпо и ще я караш по-кратко.
Много автомати-слаби резултати!
- zz_stefanov
- потребител
- Регистриран: 04 авг 2020, 21:23
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk 2,5 газ/бензин 1,6 Ti-VCT 115 к.с.
Re: Две години съвместно съжителство с фокусника Фордьо
За същото време (след август 2020), само един акумулатор, газова и консумативи. По окачването не е пипано нищо след като е купена, проверявано е три пъти в сервиз при смяна на консумативите преди ГТП. Очаквам да не ми създава грижи до догодина.
-
- потребител
ЗиЗи-аз инвестирам в колата за следващите 20-30, че и повече години поне, че не ми се занимава повече с покупка на следваща кола, докато съм жив-ако не си разбрал скоро ще се пенсионирам!
Абе майтап да има, че инак е скучно-само да сме живи и здрави!

Абе майтап да има, че инак е скучно-само да сме живи и здрави!

- zz_stefanov
- потребител
Колата не е инвестиция, а финансова дупка която става все по дълбока 

-
- потребител
Колата си е инвестиция и дано да не се окаже чак дупка-еле пък дълбока!
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Инвестиция е ако я даваш под наем ! Когато я използваш е потребление, което не носи доходи.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
А, чувал ли си да инвестираш в здравето си...явно според теб това не е инвестиция?!
В случая имах предвид "здравето" на добичето, разбира се.
В случая имах предвид "здравето" на добичето, разбира се.
-
- потребител
- Регистриран: 20 юни 2013, 18:06
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 '00 lpg
За мен е инвестиция в независимост 

- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Инвестираш в здравето си за да произвеждаш блага, от които се храниш, а това няма нищо общо с автомобил.
Куца ти икономиката- тя ти е по Български, което няма нищо общо със световната икономика. Явно за теб колата е някакъв лукс, а за мен е просто "бързите ми обувки".
-
- потребител
Ясен си ми-като не можеш да кажеш нещо смислено и полезно го усукваш и увърташ, но на хората им я ясно за какво иде реч и ще имат мнение кой-кой е!
Жалко, че изобщо не ти личи да си "столичанин" от два века-дори напротив!
Хайде кротни се и бъди щастлив (или не можеш), а мен ме забрави и не ми отговаряй занапред, както аз ще забравя теб и още един твой любимец тук-оставям Ви да ръсите "мозък" и да се имате за "капацитети"-какво още искаш-семейството от няколко члена се запазва и Форумът остава ваш-кВо по-хубаво от това за теб?
Понеже мисля да напусна Форума и Клуба бих искал преди това да се инициира тук анкета чии постове-твоите, или моите са били по-полезни за потребителите, щото се имаш за "капацитет', че и си вярваш(?!), а си типичен квартален такъв, който нищичко не е прочел, а е слушал оттук-оттам!
Поздрави!

Жалко, че изобщо не ти личи да си "столичанин" от два века-дори напротив!
Хайде кротни се и бъди щастлив (или не можеш), а мен ме забрави и не ми отговаряй занапред, както аз ще забравя теб и още един твой любимец тук-оставям Ви да ръсите "мозък" и да се имате за "капацитети"-какво още искаш-семейството от няколко члена се запазва и Форумът остава ваш-кВо по-хубаво от това за теб?

Понеже мисля да напусна Форума и Клуба бих искал преди това да се инициира тук анкета чии постове-твоите, или моите са били по-полезни за потребителите, щото се имаш за "капацитет', че и си вярваш(?!), а си типичен квартален такъв, който нищичко не е прочел, а е слушал оттук-оттам!
Поздрави!
- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Факта че отправяш квалификации показва егото ти колко струва !
-
- потребител
Само това ли можа да измислиш, като отговор?! Не съм изненадан.
Разбрах-каквото можеш това и правиш!
Моля да иниицираш анкетата м/у нас двамата кой е по-полезен (нали си от семейството) във Форумът, та да си сверим часовниците-май не ти стиска, нали?
Не ти пожелавам да се превърнеш в смешник, където ти е мястото, Васко!
Действай, "столичанино"-ще ти е полезно да вденеш какъв си-що си и дали си изобщо, или не-най-вероятно НЕ1
Разбрах-каквото можеш това и правиш!

Моля да иниицираш анкетата м/у нас двамата кой е по-полезен (нали си от семейството) във Форумът, та да си сверим часовниците-май не ти стиска, нали?

Не ти пожелавам да се превърнеш в смешник, където ти е мястото, Васко!
Действай, "столичанино"-ще ти е полезно да вденеш какъв си-що си и дали си изобщо, или не-най-вероятно НЕ1
- ivchotr
- потребител
- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
Дизеляците на Форд са верно дупки за потъване на финанси и то доооооооста дълбоки дупки
За бензинките не бих казал същото. Поне от по-старите модели, де. От новите май нямам желание да имам личен опит.

Знам всички вицове за Форд 

- zz_stefanov
- потребител
Focus'е, каква инвестиция може да е нещо на което цената му непрекъснато спада, а вложеното за поддръжката му накрая се оказва по скъпо от цената на която може да се продаде. Все едно да наречеш пералнята, 'инвестиция'.
- ivchotr
- потребител
Май не си прал на ръка да видиш какъв зор е
Поддръжката на автомобила изисква финансови разходи, но срещу тях получаваш здраво превозно средство, с което можеш да свършиш куп неща. Примерно да отидете 5 човека до морето и обратно. С междуградския транспорт излиза по-скъпо, а е и по-неудобно. Трябва да се занесеш до автогарата с тежкия куфар, ползвайки друг транспорт. Да си там в точното време. Да се надяваш, че шофьорът на автобуса се е наспал добре, не е пиян и/или дрогиран и не мисли за това как жена му му изневерява всеки път, щом той хване дълъг курс. Инвестиция си е не само в независимост, ами и в здраве, макар и косвено. Инвестиция е в свободно време, а времето, както вероятно е известно на повечето тук, е пари. Естествено тази инвестиция ще има смисъл, когато се вземе изправен автомобил, използва се постоянно и само се обслужва. Стигне ли се до там да стои повече време в сервизите, отколкото на пътя, вече е набутване. В последно време с тези летящи нагоре цени дори и на счупляците, може да се окаже, че продавайки "бездънната дупка" може да се излезе и на печалба.
Онзи ден един човек си беше купил VW Голф 5, 2005 г., с очевиден проблем в съединителя и/или в скоростната кутия, за скромната сума от 6800 лв, като даже му направили отстъпка от 200 лв.
И той милият доволен, щото сред всичкия скъп скрап, който обикалял да гледа из половината страна, тази щайга му се сторила най-добра.
Та така. Всеки сам решава за какво да си дава кинтите и няма смисъл да му разправяте колко е сбъркал.

Поддръжката на автомобила изисква финансови разходи, но срещу тях получаваш здраво превозно средство, с което можеш да свършиш куп неща. Примерно да отидете 5 човека до морето и обратно. С междуградския транспорт излиза по-скъпо, а е и по-неудобно. Трябва да се занесеш до автогарата с тежкия куфар, ползвайки друг транспорт. Да си там в точното време. Да се надяваш, че шофьорът на автобуса се е наспал добре, не е пиян и/или дрогиран и не мисли за това как жена му му изневерява всеки път, щом той хване дълъг курс. Инвестиция си е не само в независимост, ами и в здраве, макар и косвено. Инвестиция е в свободно време, а времето, както вероятно е известно на повечето тук, е пари. Естествено тази инвестиция ще има смисъл, когато се вземе изправен автомобил, използва се постоянно и само се обслужва. Стигне ли се до там да стои повече време в сервизите, отколкото на пътя, вече е набутване. В последно време с тези летящи нагоре цени дори и на счупляците, може да се окаже, че продавайки "бездънната дупка" може да се излезе и на печалба.
Онзи ден един човек си беше купил VW Голф 5, 2005 г., с очевиден проблем в съединителя и/или в скоростната кутия, за скромната сума от 6800 лв, като даже му направили отстъпка от 200 лв.

Та така. Всеки сам решава за какво да си дава кинтите и няма смисъл да му разправяте колко е сбъркал.

- zz_stefanov
- потребител
ivchо, на кого ги обясняваш тези неща. Нали за това имаме коли. Но пък те да са инвестиция, предмети за употреба са, които гълтат пари.
- ivchotr
- потребител
Много предмети за упутреба са инвестиция. Ама не ми се спори.

- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Еми има уикипедия за инвестиция, чети, ама не за социалистическа инвестиция при недостиг на стоки.
- lubomirov89
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2010, 13:49
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v FYDA
Много си интеуегентен, поздравления, може би си новият икономически министър!ЯЛТА написа: ↑20 окт 2022, 14:21
Инвестираш в здравето си за да произвеждаш блага, от които се храниш, а това няма нищо общо с автомобил.
Куца ти икономиката- тя ти е по Български, което няма нищо общо със световната икономика. Явно за теб колата е някакъв лукс, а за мен е просто "бързите ми обувки".
- lubomirov89
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2010, 13:49
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v FYDA
Как може да има такива коментари да осират всичко, не само темата на човека, но и доста други? В тоз форум има неколко по горе споменати индивиди, неща, специалисти или каквито и да са, дето ебават майката на целия пейзаж. Съжалявам, че има много хубави колеги, с които бихме могли да си направим една хубава среща, но с такива амсийки не бих си изхабил и без друго оскъдното свободно време... Прощавайте ме пичове, но с такива гавнавози мисля да напусна хубавия ни форум...