Щракане и почукване във волана
-
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:56
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1Mi 92
- Контакти:
- Status: Извън линия
Щракане и почукване във волана
swetul4o написа:
От известно време насам когато въртя волана по посока на часовниквата стрелка се чува и усеща едно прещракване долу горе през оборот. С теченоето на времето този ефект се засилва. Миналия ден накарах един познат да върти волана, а си сложих ръката на рейката, но там не усещам нищо нередно. Другия ефект който се наблюдава като мина през някоя неравност по пътя се усеща(по-скоро се чува) почукване във волана. Първо си мислих че се е разбило нещо по окачването, но ходих в един сервиз и ми казаха че всичко си е наред.
Очаквам някакви съвети как мога да разбера от къде идва всичко това или поне сервиз (София) в който биха се изказали наистина компетентно (предпочитам първия вариант )
ПС Предварително се извинявам на авторите на постовете за копирането им от един форум в друг без тяхното знание
От известно време насам когато въртя волана по посока на часовниквата стрелка се чува и усеща едно прещракване долу горе през оборот. С теченоето на времето този ефект се засилва. Миналия ден накарах един познат да върти волана, а си сложих ръката на рейката, но там не усещам нищо нередно. Другия ефект който се наблюдава като мина през някоя неравност по пътя се усеща(по-скоро се чува) почукване във волана. Първо си мислих че се е разбило нещо по окачването, но ходих в един сервиз и ми казаха че всичко си е наред.
Очаквам някакви съвети как мога да разбера от къде идва всичко това или поне сервиз (София) в който биха се изказали наистина компетентно (предпочитам първия вариант )
ПС Предварително се извинявам на авторите на постовете за копирането им от един форум в друг без тяхното знание
Последна промяна от stangen на 24 фев 2005, 10:48, променено общо 1 път.
-
- потребител
- Контакти:
Според мен
Щ-304 написа:
Според мен причината е някъде тук:

в шарнирите за изрвавняване на ъгловата скорост. Я вътрешен, я външен. Трябва да се свали полуоската. Здрави ли са гумените предпазители (маншоните)?
По малко вероятно но все пак....може да имаш износени зъби или втулки на кормилната рейка.
Разхлабени болтове по окачването не обсъждаме

в шарнирите за изрвавняване на ъгловата скорост. Я вътрешен, я външен. Трябва да се свали полуоската. Здрави ли са гумените предпазители (маншоните)?
По малко вероятно но все пак....може да имаш износени зъби или втулки на кормилната рейка.
Разхлабени болтове по окачването не обсъждаме
- потребител
- Регистриран: 09 фев 2005, 09:34
- Модел на автомобила: Fiesta 1.1 SX
Оказа се че проблема идва от карето, което се намира между рейката и кормилния прът. Понеже в момента нямам време да го свалям само го посмазах с машинно масло и се оправи
. Разбира се това е временно решение на проблема, тъй като явно се е поразбило а и влизат боклуци в него! Ще трябва да го сменя като се постопли малко!

-
- потребител
- Контакти:
swetul4o написа:Оказа се че проблема идва от карето, което се намира между рейката и кормилния прът. Понеже в момента нямам време да го свалям само го посмазах с машинно масло и се оправи. Разбира се това е временно решение на проблема, тъй като явно се е поразбило а и влизат боклуци в него! Ще трябва да го сменя като се постопли малко!
Внимавай като купуваш ново ........предният път попаднах на някаква турска измишльотина която се скапа за 3 месеца, в момента съм с италинаско за 25 лева и вече 6ти месец нямам грижи
- jasonsmith
- потребител
- Регистриран: 20 мар 2005, 15:07
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1991 1.1mi
А откъде го закупи ако не е тайна, защото май и аз имам същият проблем..stangen написа:swetul4o написа:Оказа се че проблема идва от карето, което се намира между рейката и кормилния прът. Понеже в момента нямам време да го свалям само го посмазах с машинно масло и се оправи. Разбира се това е временно решение на проблема, тъй като явно се е поразбило а и влизат боклуци в него! Ще трябва да го сменя като се постопли малко!
Внимавай като купуваш ново ........предният път попаднах на някаква турска измишльотина която се скапа за 3 месеца, в момента съм с италинаско за 25 лева и вече 6ти месец нямам грижи
- jasonsmith
- потребител
- Регистриран: 20 мар 2005, 15:07
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1991 1.1mi