Вибраций на волана в каманист път на Мондео

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
Потребителски аватар
NoBody85
потребител
потребител
Регистриран: 01 яну 2008, 21:09
Модел на автомобила: Mondeo
Контакти:
Status: Извън линия

Вибраций на волана в каманист път на Мондео

Мнение от NoBody85 » 13 яну 2008, 23:09

Здравейте.....

Искам да питам дали някой няма такъв проблем или незнае от какво може да се получава това.Значи всичко си е ок като карам, но като стъпя на някой каманаци и по кофти пътища осещам вибраций по волана и някакво леко чукане което идва от волана ...а може би от курмилната кутия.Май май ще се окаже че е от нея и че е за рециклиране.Значи накраиниците са ок...сменил съм ги с мисалта че е от тях но явно не е.

AlexP
потребител
потребител
Регистриран: 08 окт 2006, 19:07
Модел на автомобила: 2000 Mercedes S500
2006 Toyota Prius
1996 Toyota RAV4

Мнение от AlexP » 14 яну 2008, 07:27

Няма кормилна кутия като на москвичите и ладите. Има рейка и вероятно има луфт там където кормилният вал влиза в нея поради износена втулка. Можеш да провериш като се завреш при педалите и разклатиш оста дето се подава от рейката. Ако не тече можеш да си караш така

Потребителски аватар
NoBody85
потребител
потребител
Регистриран: 01 яну 2008, 21:09
Модел на автомобила: Mondeo
Контакти:

Мнение от NoBody85 » 14 яну 2008, 22:56

Завирал съм се колега и не-тече.Но е доста неприятно и ще видим каде ша я карам да я оправят.Искам да питам и нещо друго.Вазможно ли е да ми тресе волана на 120 км. от изпуснали амотрисйори? :roll:

Потребителски аватар
zar
потребител
потребител
Регистриран: 26 фев 2006, 10:29
Модел на автомобила: MONDEO MKIII,O7' 2.0TDCI
Контакти:

Мнение от zar » 31 яну 2008, 09:03

Значи тресенето на волана може би е от нещо друго при теб а амортисиорите са ти газови.а тропането и чукането ти идва от рейката както казва колегата.Ако не тече и волана ти няма по голям свободен ход от 3см на място не се притесявай.Рейката е почнала да заминава ама не е за смяна ще държи дълго.То това му е едно от слабите места на МК2-то(то на коя ли кола в БГ-то не са).Иначе ходих да рзпитвам за нова рейка като имах моето предното МК2 ама ми обявяваха супер големи цифри.

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Re: Вибраций на волана в каманист път на Мондео

Мнение от mrdds » 31 яну 2008, 09:07

NoBody85 написа:
.... но като стъпя на някой каманаци и по кофти пътища осещам вибраций по волана и някакво леко чукане което идва от волана ...
ти па таз хубава кола нема я караш по каманаци,да нее каруца да ходиш на лозето с нея. *00142*

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”