Странен проблем на Мондео МК1
- Sticky
- потребител
- Регистриран: 10 ное 2007, 16:50
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.6 DOHC 16V
- Status: Извън линия
Странен проблем на Мондео МК1
Здравейте колеги значи да ви кажа какъв е проблема когато правя някаде по остър завой(90 градусов) ...или пък обратен като навия волана докрай и понякога предната ми дясна гума занася, и това го прави на сухо интересува ме от какво може да е това, говорих тука с един който по ги разбира и ми каза че може да е от предното каре ...виа как мислите ?
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
HACKO написа:Ами мисля, че действат законите на Физиката и нищо не може да се промени...
само предно дясно колело

Аз има малко идея от физика и въпросът ми е как само едното колело ще занася?

И аз за реглаж. Каква връзка може да има карето?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- Sticky
- потребител
Ами колега това не го констатирах аз, а "майстора" при който я качвах на стенд, та викаш реглаш на предница ...така ли да разбирам?madboy написа:HACKO написа:Ами мисля, че действат законите на Физиката и нищо не може да се промени...само предно дясно колело![]()
Аз има малко идея от физика и въпросът ми е как само едното колело ще занася?
Предполагам, че прави това само на ляв завой, при което дясното колело завива преклено много спрямо лявото колело и гумата почва да се влачи...
И аз за реглаж. Каква връзка може да има карето?
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Да, но отиваш при друг майстор и обясняваш проблема.
За каре аз лично не съм чувал да прави такива проблеми. Като се появи луфт в карето, то почва да чука при тръгване или завиване.
За каре аз лично не съм чувал да прави такива проблеми. Като се появи луфт в карето, то почва да чука при тръгване или завиване.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
Re: Странен проблем на Мондео МК1
Тампони на носача и ако на излизане от завой волана не се изправя сам отиваш и на реглаж предница.Sticky написа:Здравейте колеги значи да ви кажа какъв е проблема когато правя някаде по остър завой(90 градусов) ...или пък обратен като навия волана докрай и понякога предната ми дясна гума занася, и това го прави на сухо интересува ме от какво може да е това, говорих тука с един който по ги разбира и ми каза че може да е от предното каре ...виа как мислите ?
Небойте се роби Спартак е с вас!
- RSxRacer
- потребител
- Регистриран: 17 сеп 2006, 19:32
- Модел на автомобила: Кара Мондеото с дистанционното в ръката
И аз го имам същия проблем от както съм го взел(3-та година вече),но нито припукване нищо,ходих на стенд и ми казаха че предницата си е ок а в МФ ми казаха че не съм единствения,но няма проблем.Почнах да си мисля да не съм като при старите мерцедеси със чупещи колелаSticky написа:Ами за щастие това с волана го няма, в смисъл като завивам после идеално си се изправя волана ..обаче днес и друго ми се случи чат пат взе да препуква

- Sticky
- потребител
Същтата работа и при мен на прав път не го прави ама ме плаши незнам все пак не е нормалноRSxRacer написа:И аз го имам същия проблем от както съм го взел(3-та година вече),но нито припукване нищо,ходих на стенд и ми казаха че предницата си е ок а в МФ ми казаха че не съм единствения,но няма проблем.Почнах да си мисля да не съм като при старите мерцедеси със чупещи колелаSticky написа:Ами за щастие това с волана го няма, в смисъл като завивам после идеално си се изправя волана ..обаче днес и друго ми се случи чат пат взе да препуква,но на прав път или в движение немам никви проблеми и си карам