Проблем с кормилната уредба - Фиеста

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
paczo911
потребител
потребител
Регистриран: 23 юни 2007, 01:51
Модел на автомобила: Fiesta 1.1 CLX '89
Status: Извън линия

Проблем с кормилната уредба - Фиеста

Мнение от paczo911 » 04 фев 2008, 02:14

Здравейте колеги!

От два дена на моята Фиеста й се появи странен проблем, и то като че ли от нищото - при въртене на волана от време на време се чуват щракащи звуци, и воланът понякога се върти трудно, но само за няколко секунди, после се оправя. Колата няма хидравлика.

За първи път се сблъсквам с такъв проблем, така че всички мнения са добре дошли. Интересува ме ако някой смята какъв точно може да бъде проблема, и какво би трябвало да се направи за отстраняването му, какви резервни части ще са нужни?

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
mimonti
потребител
потребител
Регистриран: 03 фев 2007, 21:35
Модел на автомобила: ford fiesta 1.1 97г,golf 3 1.9d,фиеста 1.3 93, МЕРЦЕДЕС C 220 CDI,Audi 2.8 V6 klima

Мнение от mimonti » 04 фев 2008, 08:32

нова рейка

paczo911
потребител
потребител
Регистриран: 23 юни 2007, 01:51
Модел на автомобила: Fiesta 1.1 CLX '89

Мнение от paczo911 » 04 фев 2008, 22:55

Благодаря mimonti!

Също така бих искал да знам, ако някой може да ми каже колко би струвал един такъв ремонт, и каква рейка трябва да търся - нова, втора ръка, или рециклирана. Всяка информация относно предполагаемата цена на рейката е добре дошла.

Също така, има ли възможност колата да се кара на къси разстояния, защото сигурно ще мога да започна ремонта на рейката най-рано след седмица, а до тогава колата ще ми трябва за малко.

Благодаря.

viktorio1902
потребител
потребител
Регистриран: 17 фев 2008, 19:44
Модел на автомобила: ford fiesta

Мнение от viktorio1902 » 19 фев 2008, 00:18

Проблема е в карето на кормилния прът, аз го имах този проблем преди около 6 мес. и на мен ми казаха,че съм за нова рейка,за нов лагер на волана,накрая отидох и до мото пфое за мнение и там направо казаха ,че проблема е карето на кормилния прът, с работата ми струваше 97 лв. Това е цена на мото пфое ,тъй като там го правих - дават и гаранция. Не се лъжи да вземеш менте каре то струва от 25 до 50 лв,оригиналното е 68лв закупено от мото пфое, след ремонта задължително направи реглаж на предницата. Успех :D

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 19 фев 2008, 09:48

viktorio1902 написа:.....
Това за реглажа от МП ли ти го казаха?
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

Потребителски аватар
ewgeny
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC

Мнение от ewgeny » 19 фев 2008, 10:34

Хаха, пълни глупости. Ако сменяш каре, изобщо не се нуждаеш от регулаж. А пък и много лесно можеш да разбереш дали е от карето.
Разкачи кормилната щанга от пиньона, но без да я вадиш от там. Само я разхлаби (за да се запази същия ъгъл) и върти волана наляво -надясно. Волана трябва да се върти изключително лесно. Ако пак прави този проблем е ясно че е каре. Ако ли, не рейка. Ако излезе от рейката не бързай да я сменяш, а виж дали не може да се оправи.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”