Смяна амортисьор
-
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2007, 16:44
- Модел на автомобила: Фиеста 1.8Д
- Status: Извън линия
Смяна амортисьор
инетересува ме как се сменят амортисьорите на фиеста 94г стъпка по стъпка че ми предстои смяна и ще се захващам сам да си ги сменя ако сметна че е по силите ми. 

ima samo dva vida koli Ford i drygi
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Re: Смяна амортисьор
http://www.youtube.com/watch?v=Lw_jewEL ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Не е за твоя модел, но идеята е ясна.
Не е за твоя модел, но идеята е ясна.

- cosworth team ruse
- потребител
- Регистриран: 20 апр 2008, 21:39
- Модел на автомобила: форд сиера
- Контакти:
тоя човек ако иска да си смъкне макферсоните смяташ ли че ще му стане ясно как става номера,

-
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2007, 16:44
- Модел на автомобила: Фиеста 1.8Д
не ми стана ясно определено. Интересува ме точно това свалянето на макферсоните, трябват ли някакви скоби за пружините защото съм чувал че може да се расхварчат при свалянето и т.н , някакви особености тънкости и т.н някой който е сменял да сподели, ако не ще викам неволята май, а и ако също така ако някой има представа кви пари взимат по сервизите за тая работа нека да сподели.
ima samo dva vida koli Ford i drygi
-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6 - Местоположение: Дупница
Повдигаш колата на крик, сваляш гумата, вземаш едно трупче по здраво подлагаш го под носача, отпускаш колата докато се охлаби крика, така пружината се е свила максимално. Вземаш някаква здрава тел, свиваш я от няколко ката връзваш 3 навивки от пружината като стягаш хубаво, това го правиш поне на три места на еднакво разтояние. След което повдигаш отново на крик и разглабяш каквото е необходимо. Зглобката става по обратния ред .
-
- потребител
- Регистриран: 16 апр 2009, 21:34
- Модел на автомобила: FIESTA
Nikola Iordanov написа:Повдигаш колата на крик, сваляш гумата, вземаш едно трупче по здраво подлагаш го под носача, отпускаш колата докато се охлаби крика, така пружината се е свила максимално. Вземаш някаква здрава тел, свиваш я от няколко ката връзваш 3 навивки от пружината като стягаш хубаво, това го правиш поне на три места на еднакво разтояние. След което повдигаш отново на крик и разглабяш каквото е необходимо. Зглобката става по обратния ред .
Не прави това!!! това с тази тел на пружината е......леко казано глупост.Виждал ли си как се къса такова нещо(пружина вързана с тел) в момента на вадене от амортисиора?ЧУПИ РАЦЕ!!!
Процедурата струва 25-30лв(смяната на двата аморт.),но ако държиш да се изцапаш и да спестиш някой лев ти трябват:скоби за пружини и добър инструмент.Ако ги имаш вдигаш колата на крик,подпираш(усигоряваш),развиваш макферсона от главината(два болта един над друг) и от тампона(горната част на амортисиора) разглобяваш и зглобяваш по обратният ред.Това е в общи линии но........трябва да имаш поне мин.технически познания.Успех!