Проблем със спирачки

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
m_c_mihaylov
потребител
потребител
Регистриран: 14 ное 2008, 18:40
Модел на автомобила: Форд Ескорт ТД 1,8
Status: Извън линия

Проблем със спирачки

Мнение от m_c_mihaylov » 03 юли 2009, 16:45

Здравейте, имам следният проблем със спирачките:
преди няколко месеца пътувах на дълъг път и предно дясно колело започна да задържа. Така се беше нагряло та чак ми беше стопило таса. Отидох на майстор а той ми каза, че цилиндъра не връщал щото бил прецакан маркуча. Смениха го и известно време нямаше проблеми, но после пак започна. Отидох пак при майсторите и те ми взеха 120 лв да ми раздвижат апаратите и да сменят уплътнителите. Днес се пуснах по един баир (колата не беше на скорост) и имам чувството, че вместо да ускорява тя спира. А, и на задните колела започна да се чува едно стържене като натисна спирачката по рязко. Предните колела се загряват само след няколко километра пробег. Та въпроса ми е дали да търся проблема в маркучи и цилиндри или на друго място, защото вече ми писна от пишман майстори. До тука дадох около 300 лв за тия спирачки.

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Re: Проблем със спирачки

Мнение от samsung_bg » 03 юли 2009, 17:04

Съвсем скоро имаше тема за същия проблем, прегледай я.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=7&t=29665
Изображение

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170

Мнение от essex » 03 юли 2009, 19:13

е това е много лошо *banned* 300 лв за тея неща, тея малко са те метнали :D: колега знаеш ли сервиза при моста Чавдар е там ти препоръчвам да отидеш
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.

harvatin
потребител
потребител
Регистриран: 16 апр 2009, 21:34
Модел на автомобила: FIESTA

Мнение от harvatin » 05 юли 2009, 18:05

m_c_mihaylov написа:Здравейте, имам следният проблем със спирачките:
преди няколко месеца пътувах на дълъг път и предно дясно колело започна да задържа. Така се беше нагряло та чак ми беше стопило таса. Отидох на майстор а той ми каза, че цилиндъра не връщал щото бил прецакан маркуча. Смениха го и известно време нямаше проблеми, но после пак започна. Отидох пак при майсторите и те ми взеха 120 лв да ми раздвижат апаратите и да сменят уплътнителите. Днес се пуснах по един баир (колата не беше на скорост) и имам чувството, че вместо да ускорява тя спира. А, и на задните колела започна да се чува едно стържене като натисна спирачката по рязко. Предните колела се загряват само след няколко километра пробег. Та въпроса ми е дали да търся проблема в маркучи и цилиндри или на друго място, защото вече ми писна от пишман майстори. До тука дадох около 300 лв за тия спирачки.

Кви са тия майстори 120лв за раздвижване на апарати :shock: :shock: това струва не повече от 10-15лв на колело(сега се чудя що не забогатявам,работя евтино явно :D )!!!Принципно предните спирачки се натоварват повече от задните и е нормално да греят дори и след едно спиране,но не чак да стапят таза.задните ако задържат причините може да са много и колкото и да ти е неприятно без да я погледне някой е трудно така с писане да се оправи проблема.Гадното е че майсторите които имаш контакти с тях са........некоректни да ги нарека.Иначе може да е разпределителя,цилиндърче,маркуч и тн.Започни от някъде и предполагам ще се справиш,но.....Преди да ти правят нещо по колата питай КОЛКО ЩЕ СТРУВА!

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”