ПОМОЩ-Гумено каре за кардан

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
Потребителски аватар
lambinhio
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2009, 22:02
Модел на автомобила: Sierra 2.0 Ghia '87
Status: Извън линия

ПОМОЩ-Гумено каре за кардан

Мнение от lambinhio » 17 яну 2010, 14:36

Здравейте колеги,
поради технически проблем с гуменото каре на кардана реших да се обърна за помощ към вас, понеже не разбирам много. :(
Колата е Форд Сиера 2.0 OHC 87г.Проблема е,че се е скъсало гуменото каре,има теч на малсо, липсва един болт (от 3-те общо),които се е скъсал,а част от него е останала в дупката на кардана и няма как с подръчни средства да се отвие.
Интересува ме някой имал ли е подобен проблем и как го е решил, подлежи ли на ремонт и колко горе долу може да излезе, предложения за добър сервиз.
Колата все още мърда :idea: ,но сам я карал само до близкия канал (10км) след като видях че нещо не е наред,за да разбера какво точно е.
Можете да видите снимки тук: http://www.album.bg/lambinhio/images/20838086/121976/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Поразтърсих се и намерих това: http://auto7.bg/product_info.php?cPath= ... fca3ffbdfe" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
,но не знам дали е точно за моята.

Ще сам много благодарен на всеки който може да помогне,да ме насочи или дори да сподели някои добър сервиз в близост до мен(Студенски град).

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител
Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0

Re: ПОМОЩ-Гумено каре за кардан

Мнение от venom4o » 18 яну 2010, 13:17

Имам оригинално каре с кардан , но трябва да се извади и тоя фланец който влизана шлиците на скоростната кутия за да се разпробие и да се сложи новия болт.ОТ къде си ти колега? Пиши ми на скайп -venom4oo ако искаш повече инфо

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 18 яну 2010, 15:25

80-90 лева е ново каре...ориентирай се към втора употреба,някъде бях чел нещо за приспособяване на каре от Жигула.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител
Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0

Мнение от venom4o » 19 яну 2010, 18:50

S_C написа:80-90 лева е ново каре...ориентирай се към втора употреба,някъде бях чел нещо за приспособяване на каре от Жигула.
не издържат слаби са.. Имам и такова... :D Аз ще му дам оригинално

Потребителски аватар
lambinhio
потребител
потребител

Мнение от lambinhio » 23 яну 2010, 15:36

Търсенето на решение продължава!!!
Въпроса със скъсания болт се реши с нов кардан от колегата Venom4o, от който взех и това каре с 6 места за болтове, което да обира и вибрациите: http://www.album.bg/lambinhio/images/20982208/121976/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
3-за връзка с кардана и другите 3-за връзка със скоростната кутия и горе долу съединенията придобиват този вид: http://www.album.bg/lambinhio/images/20982800/121976/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Интересува ме това с ??? как се казва ,ако го извадя ще ми изтече ли маслото от кутията и трябва ли нещо специално да знам за него??????
При мен това каре което взех от Venom4o (с 6-те места за болтове) и това с ???,което не му знам името :oops: , са обединени в едно : http://www.album.bg/lambinhio/images/20838105/121976/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; Директно с 3 болта се захваща за кардана и от там в скоростната кутия. Това ми се е скъсало!!!

Ще съм благодаре на съвети а и ако на някои му се намира тази част да драсне на скайп: lambinhio .

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 23 яну 2010, 16:36

Не можах да ти разбера въпроса.
Руснаците дават следните особености при монтажа на вала:

Карданный вал

Карданный вал автомобилей Ford Sierra состоит из двух частей. В автомобилях с
двигателем 1,3 дм3 имеет один эластичный шарнир (передний), а также два
крестообразных шарнира, тогда как в автомобилях с двигателями 1,6 и 2,0 дм3 – три
крестообразных шарнира.

Передняя часть вала после установки уравновешивается как одно целое. В случае
рассоединения частей вала при их сборке следует обращать внимание на сохранение
взаимного расположения установочных знаков (углубления, выполненные кернером на
валу, а также широкая черта на крестовине), которые должны лежать на одной линии.
Крестовины шарниров имеют игольчатые подшипники, уплотненные для защиты от
загрязнения. Крестообразные шарниры образуют с валом неразборный узел, который в
случае необходимости следует заменять целиком.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
lambinhio
потребител
потребител

Мнение от lambinhio » 23 яну 2010, 17:09

Ако извадя това с ??? ще ми изтече ли маслото на кутията http://www.album.bg/lambinhio/images/20986072/121976/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Това с ??? как се казва, за да знам какво да търся?
И евентуално защо при мен връзката става по един начин,чрез това http://www.album.bg/lambinhio/images/20838105/121976/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; ,
а при другите сиери по друг,чрез двоина връзка?
Кой е по добрия вариант?

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 24 яну 2010, 11:43

Няма да изтече маслото, обаче семеринга е за сменяне. Това се казва Фланец. Защо трябва да го сменяш?
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
lambinhio
потребител
потребител

Мнение от lambinhio » 24 яну 2010, 13:17

мислех да го сменя защото гумата е скъсана.интересува ме под гумата има ли здрава метална връзка,такава че ако дообеля скъсаната гума да мога пак да се свърже с кардана пасредством някакво каре за обиране на вибрациите? този семеринг каде се намира,защото и да се оправя с механичното свързване, си остава проблема с теч на масло.

МОЛЯ ПРЕГЛЕДАИТЕ СНИМКИТЕ С ПРОБЛЕМА ПРЕДИ ВСИЧКО : http://www.album.bg/lambinhio/images/20838086/121976/" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 24 яну 2010, 18:04

Чакай малко, ти досега сменяше гумено каре, а сега питаш гуменото каре как се казва, съвсем се обърках. Не може да свържеш двете части без карето, не обърнах внимание на карето на Сиерата, че при него единия фланец върви с карето, на Ладата фланците са отделно от карето. Защо са два вида само конструкторите ще ти кажат, кое е по-добро и кое по-лошо, няма значение, ти търсиш и слагаш такова, каквото има на твоята кола.
Семерингата се намира в ск.кутия там където излиза вала и се свързва със кардана, оттам идва всичкото масло на снимката, освен ако не си разлял някакво масло върху кутията преди да снимаш.
П.П. Извинявам се, наистина не изчетох подробно темата.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”