Чува се стъргане при завой наляво
- krasy_kynev
- потребител
- Регистриран: 11 юни 2009, 15:09
- Модел на автомобила: Форд фиеста 89г. 1.1
- Status: Извън линия
Чува се стъргане при завой наляво
Имам проблем, като колата завива наляво се чува един неприяте звук на стържене- метал метал (може би).На дясно не се получава, наклатките са ми нови и когато дигнах колата на крик лявото колело имаше малък луфт.Та има ли възможност да е от някой лагер или тампон или нямам идея вие къжете.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- aniaeg
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2009, 11:26
- Модел на автомобила: volvo v40
Re: Чува се стъргане при завой наляво
най вероятно лагер
ако започне да стърже и направо,там е проблема
ако започне да стърже и направо,там е проблема
Бъди себе си,има достатъчно други
- krasy_kynev
- потребител
стандартен 155/55/13
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Тогата ще прави - чат, чат, чат!valerko1 написа:или каре
- krasy_kynev
- потребител
Не те разбрах кога ще прави чат чат чат.При мен се чува стъргане и то само на ляво (пробвал съм я с бутане) и след като я дигна на крик има луфт на самата гума
- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
лагер на главинатаkrasy_kynev написа:Не те разбрах кога ще прави чат чат чат.При мен се чува стъргане и то само на ляво (пробвал съм я с бутане) и след като я дигна на крик има луфт на самата гума
когато е карето.Как го пробваш колелото? хваща се с едната ръка от долната страна на гумата а със другата от горната и така разклащаш на пред на зад, ако има луфт значи е лагер.Има вероятност да се натегне малко гайката, но при теб щом стърже значи е за смяна.Не те разбрах кога ще прави чат чат чат
- krasy_kynev
- потребител
ами правя го като го хващам и разклащам наляво надясно и се появява този луфт и стърженето като се завива наляво на дясно не съм го пробвал
- izrotbg
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2008, 14:23
- Модел на автомобила: Focus 1.8i 16V Ztec '99 <= мойта шейна
Здравейте колеги,
Аз имам повбен проблем, най-вероятно няма да ви бъда полезен, но се пак ще споделя пък може и на някой да му е поелзно.
Та значи аз имам подобен проблем, когато завивам на дясно и волана е навит до краи. При това е понеже калобрана на калника се еоткачил от някаде и гумата упира в него при което се получава доста неприятен звук.
99.00% съм сигурен че си огледал вече за такива триенета но ако не случаймо може да видиш.

Аз имам повбен проблем, най-вероятно няма да ви бъда полезен, но се пак ще споделя пък може и на някой да му е поелзно.
Та значи аз имам подобен проблем, когато завивам на дясно и волана е навит до краи. При това е понеже калобрана на калника се еоткачил от някаде и гумата упира в него при което се получава доста неприятен звук.
99.00% съм сигурен че си огледал вече за такива триенета но ако не случаймо може да видиш.

- krasy_kynev
- потребител
сега голям проблем беше но всичко се оправи за 55 лв смяна на шарнир и още една глупост към него. колелото не само имаше луфт, но и както каза майстора имал съм касмет че не се е откачило. препоръчвам минавайте сервиз профилактично през 6 месеца че да ви е мирна главата
Последна промяна от krasy_kynev на 08 окт 2010, 18:26, променено общо 1 път.
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Колега, от форума теми се трият само ако са пълни с глупости.krasy_kynev написа:тема за триене от форума
Останалите остават в базата данни за да може някой друг с подобен проблем да ги намери.
Затова вместо в 5 твои теми да пишеш "тема за триене", по-добре пиши как си решил проблем, за да знаят и другите и да си полезен и на тях