проблем с хидравликата на ФОРД КА
-
- потребител
- Регистриран: 11 ное 2007, 10:43
- Модел на автомобила: ФОРД КА
- Status: Извън линия
проблем с хидравликата на ФОРД КА
Смених накладките на форда и волана започна малко да затяга.Чуваше се чукане от лявата страна при завой и мислех че е тампон но не бил тампон.Налях малко хидравлично масло но проблема остана.Чува се и странно виене на волана. пак наляхме малко масло и спря виенето.Когато попитах ,какво може да е ми отговориха - евентуално рейка.Нямам теч никъде възможно ли е това масло да се събира някъде и къде в Пловдив мога да намеря такъм майстор ?Какво трябва да се смени ?
-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.
Re: проблем с хидравликата на ФОРД КА
1. Относно накладките - надявам се, че си сложила добри накладки, а не ментета от 25 лева и освен това дано добре са изчистили и смазали спирачните апарати.
2. Хидравликата може просто да е нямала масло. Напълни казанчето до горе и сега го следи за евентуални загуби. Затягането ако продължи може да е от карето на рейката, а не от смата рейка.
3. Относно тропането има доста варианти - тампони на носач, на амортисьор, биалетка, шарнир, кормилен накрайник.
4. Намери си нормален майстор, а не стажант. Дано колегите от Пловдив ти помогнат.
5. Ако беше в Търново щях лесно да те оправя.
2. Хидравликата може просто да е нямала масло. Напълни казанчето до горе и сега го следи за евентуални загуби. Затягането ако продължи може да е от карето на рейката, а не от смата рейка.
3. Относно тропането има доста варианти - тампони на носач, на амортисьор, биалетка, шарнир, кормилен накрайник.
4. Намери си нормален майстор, а не стажант. Дано колегите от Пловдив ти помогнат.
5. Ако беше в Търново щях лесно да те оправя.
-
- потребител
Ами за накладките ,не знам уж хубави за 45 лева с ремонта,все пак не съм майстор за съжаление, за рейката като видят жена шофьор майсторите казват 160 лева с ремонта,може да е нещо друго но това е положението.Като купувах колата ми искаха пари за смяна на ремъци , тя била с верига ,просто ужас, за съжаление има много стажанти.Много благодаря зя отговора.Дано ми препоръчат добър майстор.
-
- потребител
Като проверих колата при майстор ,колата баше цялата омаслена,шума бил от накрайника на рейката, и сега може ли да сложа някаква течност за спиране на теча на хидравлично масло ,течало от семерингите? С много колеги се консултирах ,ама ако може да не се сваля мост и други чудесий , ще бъде много добре.Цените които чувам не ми харесват ,да не говорим за сроковете за ремонт.
-
- потребител
- Регистриран: 21 дек 2008, 08:37
- Модел на автомобила: ford fiesta 99,1,3i ENDURA-E
Tова с добавка за спиране на теча е временно решение,от химията се раздуват семерингите и спира но след няколко дена протича като от лейка.Аз опитах и с ремонтния комплект за тази рейка,също изкара няколко седмици и накрая цяла рейка втора употреба за 100 лв. и проблема се реши. За самата смяна още 40 лв. и реглаж 20,ако е нужно смени и маншоните по 7 лв. са.Това с цялостното рециклиране също не е дългосрочно решение.