Проблем спирачна помпа - Galaxy
-
- потребител
- Регистриран: 22 дек 2011, 16:37
- Модел на автомобила: Galaxy 2.0i, DOHC, 115 к.с , АГУ Фобос
- Status: Извън линия
Проблем спирачна помпа - Galaxy
Здравейте, колеги
колата е Форд Галакси 2.0i/115 к.с/, бензин 1997г. с ABS и от два дни ми се появи странен проблем при задържане на спирачките. Та когато съм на сфетофар и задържам на спирачка, педала леко, едвам осезаемо започва да потъва, стига до средата и спира. Навежда ме на мисълта, че проблема е в спирачната помпа. Проверих за омасляване по колелата отвътре - няма, всичко е сухо, проверих и в купето под педала за спирачката и там е сухо. Спирачна течност не се губи от казанчето, т.е нивото не се променя.... Вие какво мислите ?
колата е Форд Галакси 2.0i/115 к.с/, бензин 1997г. с ABS и от два дни ми се появи странен проблем при задържане на спирачките. Та когато съм на сфетофар и задържам на спирачка, педала леко, едвам осезаемо започва да потъва, стига до средата и спира. Навежда ме на мисълта, че проблема е в спирачната помпа. Проверих за омасляване по колелата отвътре - няма, всичко е сухо, проверих и в купето под педала за спирачката и там е сухо. Спирачна течност не се губи от казанчето, т.е нивото не се променя.... Вие какво мислите ?
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Проблем спирачна помпа - Galaxy
Принципно това е признак за износване на спирачната помпа. Обаче при коли със АБС не знам дали не е нормално, защото и на Мултивана от нов си има леко пропадане на педала, като се държи дълго на спирачка. Галаксито, като изключим Бензиновите двигатели, всичко останало е 100% VW.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Така е съгласен съм, малко да потъне - да и според мен може да е от това, че е с ABS, но да потъне до средата ..... не е ли малко много....знам ли...
-
- потребител
Така, проблема е бил в спирачната помпа, сега е сменена и вече педала не потъва плавно надолу а си стои на място. Тук да попитам дали някой знае някаква технология за по-добро обезвъздушаване на спирачна система с ABS, защото сега имам спирачки, но педала започва да хваща от средата. Този ход на педала до средата ми говори за въздух в системата /не добро обезвъздушаване/, защото преди спирачките хващаха горе високо. Забравих да спомена че накладки и дискове са смененни преди 9000км.