Хидравлика Галакси
-
- потребител
- Регистриран: 22 дек 2011, 16:37
- Модел на автомобила: Galaxy 2.0i, DOHC, 115 к.с , АГУ Фобос
- Status: Извън линия
Хидравлика Галакси
Здравейте колеги,
на скоро се появи следният проблем, колата ми Galaxy 2.0i DOHC, 1997г. започна да губи по-много малко хидравлично масло /примерно - по 30-40г. на седмица, като колата се кара всеки ден/. Прегледахме я отдолу и видяхме че само единият кормилен накрайник леко е умаслен, в маншона няма хидравлично масло, само по накрайника и то стои повече като старо масло, всичко друго /маркучи, помпа/ по хидравличната уредба е ОК. Имайте в предвид че този накрайник преди 1месец го смених с нов.......... Не мога да разбера какво се случва.... рейката ли е тръгнала?
на скоро се появи следният проблем, колата ми Galaxy 2.0i DOHC, 1997г. започна да губи по-много малко хидравлично масло /примерно - по 30-40г. на седмица, като колата се кара всеки ден/. Прегледахме я отдолу и видяхме че само единият кормилен накрайник леко е умаслен, в маншона няма хидравлично масло, само по накрайника и то стои повече като старо масло, всичко друго /маркучи, помпа/ по хидравличната уредба е ОК. Имайте в предвид че този накрайник преди 1месец го смених с нов.......... Не мога да разбера какво се случва.... рейката ли е тръгнала?
-
- потребител
Re: Хидравлика Галакси
Проблема е на 99% локализиран - ремонт на рейка, монтаж и демонтаж и т.н.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Сипвай масло и си карай. Когато маншоните на накрайниците се напълнят с масло може да се замислиш за рециклиране на рейката. Има някъде тема по въпроса.iceedge написа:... само единият кормилен накрайник леко е омаслен, в маншона няма хидравлично масло...
До тогава гледай хидравличното масло да е на максимум при спрян двигател и си карай.
-
- потребител
Знам, че мога да карам и да доливам масло но.........., повече ме притеснява факта изведнъж да не стане белята, все пак това ми е семента кола.
-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
Това лято и аз имах същия проблем. Около 2месеца карах с омаслен ляв накрайник, докато един ден рейката протече здраво и ми се наложи спешен ремонт. Отидох на специалист по рейки, ремонтираха я, след 20 дни,обаче, протече и от дясно-изведнъж доста силен теч. Отново при същия майстор да си оправи бакиите. Ремонтираха рейката още веднъж, без да ми вземат пари. Сега нещата са добре. Така че ремонта е неизбежен, въпроса е кога-дали ти ще отведеш колата на майстор или тя теб.