секретни болтове
-
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2012, 22:24
- Модел на автомобила: Focus
- Status: Извън линия
секретни болтове
Исках да пробвам дали мога да кача снимка. И успях.
Колата е с такива секретни болтове, но го няма секретният ключ-преходник. Обърнах цялата кола. В италианската инструкция за експлоатация има снимки, къде е обяснено как се смяна гума със секретен болт, което ми дава надежда, че това са някакви оригинални секретни болтове на Форд и че някой колега може да има такъв ключ. Моля, ако някой може да ми помогне да ги развия веднъж. Идвам на място с колата развиваме ги и му ги подарявам. Ще си сложа обикновени.
Моля, ако модераторите сметнат, че е недопустимо този пост да остане тук да ми кажат. Аз ще го преместя.
Колата е с такива секретни болтове, но го няма секретният ключ-преходник. Обърнах цялата кола. В италианската инструкция за експлоатация има снимки, къде е обяснено как се смяна гума със секретен болт, което ми дава надежда, че това са някакви оригинални секретни болтове на Форд и че някой колега може да има такъв ключ. Моля, ако някой може да ми помогне да ги развия веднъж. Идвам на място с колата развиваме ги и му ги подарявам. Ще си сложа обикновени.
Моля, ако модераторите сметнат, че е недопустимо този пост да остане тук да ми кажат. Аз ще го преместя.
- ford4o
- потребител
- Регистриран: 30 дек 2005, 14:31
- Модел на автомобила: Skoda Fabia 3 1.2 TSi
Re: секретни болтове
Колега, аз съм със същите болтове, но те са индивидуални. Имат специфичен код за да си ги поръчаш от Форд, най вероятно. Едва ли ще откриеш някой със точно същия ключ.
-
- потребител
Благодаря за информацията колега.
Писах и-мейл до Мото-Пфое в Пловдив. Ще чакам да видя дали и какво ще ми отговорят.
В краен случай се замислям дали с инструмент за вадене на скъсани болтове и шпилки няма да мога да ги разпробия и развъртя.
Или пък да ми направят секрет на фреза, ама това ми се струва трудно и скъпо.
Писах и-мейл до Мото-Пфое в Пловдив. Ще чакам да видя дали и какво ще ми отговорят.
В краен случай се замислям дали с инструмент за вадене на скъсани болтове и шпилки няма да мога да ги разпробия и развъртя.
Или пък да ми направят секрет на фреза, ама това ми се струва трудно и скъпо.
- Gattuso
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2009, 17:33
- Модел на автомобила: Ford
Отиваш на стругар, разпробива секретите слага ти обикновени гайки и си 6
-
- потребител
Това ще е крайния вариант.Gattuso написа:Отиваш на стругар, разпробива секретите слага ти обикновени гайки и си 6
Надявам се, че в "МП" ще може да ги свалят, но май ще трябва да ида с колата на място да ги питам, че не ми отговарят на и-мейлите.
- иво г. иванов
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19
Разгледай и попитай тук:
http://www.etebg.com/autospares/nuts.html,
преди да се изръсиш в Мото Пфое.
http://www.etebg.com/autospares/nuts.html,
преди да се изръсиш в Мото Пфое.
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!