малко помощ за окачване-форд фиеста куриер
-
- потребител
- Регистриран: 15 май 2008, 21:07
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 16V 115hp FORD FIESTA COURIER1.8 d
- Status: Извън линия
малко помощ за окачване-форд фиеста куриер
Здравейте колеги,от една седмица съм притежател на форд фиеста куриер баничарка,1.8 чист дизел (първата ми дизелова кола не знам нищо за нея),преди да я взема не е била карана около година и естествено с влизането и в употреба се появиха разни тропания чукания и прочие дразнещи звучи от окачването,след обстоен преглед ,залягане дърпане и разни гимнастически упражнения установих че чукането идва от задните амортесьори,самите те са здрави но тампоните в ушите са им скъсани,въпросът ми е мога ли да набия нови ?Питах дали се продават но ми казаха че нямало такова нещо и да се вземат нови ма са соленки та чакам съвети,другият ми въпрос е дали могат да се сменят с такива от ескорт защото имам един мк 5 който ще се разглабя за части много са го изяли молците
но е със нови пружини,амортесьори,и квото се сещате всичко му е сменено преди 1500км та питам дали мога да използвам предните и задните амортесьори поне,задните са с пружини за ескорта а на фиестата са само амортесьори,това ще ми пречи ли или може да се получи,забелязах че преден ляв е изпуснал та ако мога да сложа предните от ескорта би било супер мисля че разликата е само в лагера на макферсона и тампона мога да ползвам този на фиестата ако е само това но не съм гледал дали захващането долу е същото Благодаря на отзовалите се и ще се радвам на всякакви съвети и хитрини за подръжката които можете да споделите за този модел 

за мен има само две коли ford и ford

-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Re: малко помощ за окачване-форд фиеста куриер
Немога да отговоря колега. От нормална Фиеста 91-93г.не Куриер задните амортисьори стават на Ескорт. Но за Куриер не мога да кажа мисля, че няма да станат.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Сам пишеш, че на Ескорта пружините са върху амортисьора а на Куриера не, съответно веднага отговора е не стават. Куриера отзад на пружини ли е или на ресьор?
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Я дайте годината на тая баничарка, че имам едни съмнения като да пропускате нещо. Повечето от тия баничарки са на торсион отзад и са брутално проблемни откъм части...
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
не колега само на амортесьори е отзад люлката няма пружини нито ресьори за сефте виждам такова чудо явно колегата по горе е прав че е с торсион ,до сега съм имал сиера2.0 дохц,2 ескорта 130 и 105 кс и в момента мондео мк1 115кс но за сефте виждам такова окачване отзад , демек трябва да се купуват нови направо и това еHACKO написа:Сам пишеш, че на Ескорта пружините са върху амортисьора а на Куриера не, съответно веднага отговора е не стават. Куриера отзад на пружини ли е или на ресьор?

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
На торсион е. Иди някой да я прегледа на канал и да каже какво точно тропа.
Не са лоши тия пикапи, не гният много, частите са без пари, двигателят е на практика вечен...но стигне ли се до торсион, повечето отиват на вторични. Много е скъп ремонта,а това втора ръка много рядко се намира здраво.
Не са лоши тия пикапи, не гният много, частите са без пари, двигателят е на практика вечен...но стигне ли се до торсион, повечето отиват на вторични. Много е скъп ремонта,а това втора ръка много рядко се намира здраво.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
То тропането го видях от къде е горните тампони в ушите на амортесьорите са се скъсали и има луфт който при всяка неравност лумка зверски по остта дето държи амортесьора,та като не става вариянта да сложа тея които имам от ескорта има ли вариянт да се набият нови тампони в ушите,примерно ладови мисълта ми е че самите амортесьори са си здрави и ако могат да се сменят тампоните,за какво да се набутвам с 150-200 пари за нови вместо да купя нещо на детето примерно 

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ами аз точно това щях да ти предлагам, да пробваш от Лада или Москвич, там са с по два конуса, само тбва да видиш дали има вероятност да стане размера. Абе като няма оргинално решение, винаги може да се приспособи.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Само да стигна до заплата и малко свободно време и ще пиша какво се е получило и между другото намерих нашенска фирма производител на всякакви тампони,буфери и прочие гуменяци и по поръчка и размер правят пускам линк и се надявам да е полезен и за колегите от форума поздрави !HACKO написа:Ами аз точно това щях да ти предлагам, да пробваш от Лада или Москвич, там са с по два конуса, само тбва да видиш дали има вероятност да стане размера. Абе като няма оргинално решение, винаги може да се приспособи.
http://www.dbk-dimitrov.com/авточасти/т ... ьор?page=3

-
- потребител
Проблемът е решен колеги ,взех от тъста ми някакви тампони от москвич за рейката или за накрайниците бяха не помня но пасват идеално даже ги набих със сила като първо сложих в тях втулката естествено,наложи се да ги поизрежа малко защото имаха ръбче като ограничител в единия край и не влизат до края около 3 - 4мм е широко ръбчето и високо 1-2мм след премахването му тампонът е с идеална цилиндрична форма ползвах оригиналните втулки и всичко заспа ,тая сутрин като се качих направо не повярвах че това е същата кола,нямаше го досадното тропане и дрънкане,поздрави на всички