Тресене между 90 и 120км/ч
- Iawor Focus
- потребител
- Регистриран: 31 яну 2014, 11:54
- Модел на автомобила: Ford Focus 2.0i
- Status: Извън линия
Тресене между 90 и 120км/ч
Здравейте. Карам Фокус 99г, 2000 кубика бензин. Много странно при шофиране с висока скорост (около 90 и нагоре) при подаване на газ се получава едно тресене на целия автомобил. При увеличаване на скоростта над 120км/ч тресенето почва да отшумява и постепенно изчезва. Появява се само между 90 и 120 и то само като се подава газ. По енерция с тази скорост колата спи по пътя. При проверка в сервиз се оказа че ходовата част е здрава и няма нищо там което може да предизвиква проблема. Скоростите също са добре, пълни с масло и влизат идеално. Някой ако е имал този проблем и е намерил решението за него ще му бъда благодарен ако сподели.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Тресене между 90 и 120км/ч
Вероятно карета на полуоски, провери и тампоните на скорости- двигател.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
- Регистриран: 22 сеп 2010, 15:21
- Модел на автомобила: Ford Mondeo
балансирай си гумите или ако не могат ги смени и не жали пари.по евтино излизат от ходовата част.казвам го от опит и имах същия проблем.търси гумаджийница с хубава машина дори и да е по-скъпо.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Ако са гуми и/или джанти, трябва да тресе и по инерция.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- Iawor Focus
- потребител
При поредния майстор ми казаха за вътрешни карета. Според тях обаче се сменяли заедно с полоските и външните карета, защото всичко било капсуловано и не се подменяли поотделно.ЯЛТА написа:Вероятно карета на полуоски, провери и тампоните на скорости- двигател.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Не са капсуловани, но се продават комплект с полуоската и цената никак няма да ти хареса.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 04 мар 2013, 21:12
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 tddi 90hp combi 2000
Колега,преди скъпите полуски, провери хидравличният тампон на двигателя/до ангренажния ремък/.
При мен също – по инерция на свободна никакъв шум, – дам ли газ-започват вибрации и тресене!
Смених тампона и заспа.Твоята е бензин,но мисля,че симптомите са същите.Да отбележа,че при мен се усещаше на по–ниска скорост! От начало само на 1ва и 2ра,после на всички предавки, след това и на празен ход!
Успех !
При мен също – по инерция на свободна никакъв шум, – дам ли газ-започват вибрации и тресене!
Смених тампона и заспа.Твоята е бензин,но мисля,че симптомите са същите.Да отбележа,че при мен се усещаше на по–ниска скорост! От начало само на 1ва и 2ра,после на всички предавки, след това и на празен ход!
Успех !
-
- потребител
- Регистриран: 22 сеп 2010, 15:21
- Модел на автомобила: Ford Mondeo
при мен както описах по-горе тресеше само когато корам с газ а по инерция нямяше никакъв проблем.балансирах и всичко заспа. а иначе който иска да си смени частите на колата с нови за щяло и нещяло да действа.
-
- потребител
- Регистриран: 25 фев 2007, 15:10
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.2 тдци titanium 05
Прав е колегата.И при мен беше така,даже при 40-50 ми причукваше леко волана.Сложих нови зимни гуми и проблема „магически“ изчезна.matorsko6 написа:при мен както описах по-горе тресеше само когато корам с газ а по инерция нямяше никакъв проблем.балансирах и всичко заспа. а иначе който иска да си смени частите на колата с нови за щяло и нещяло да действа.
-
- потребител
- Регистриран: 15 юли 2010, 14:16
- Модел на автомобила: Ford Taunus 20MTS
Правило на прима виста - при скорост над 120 км/ч се гледат приоритетно предните гуми, под 120 км/ч - задните. Разбира се, тази граница е малко относителна и не се изключва и влиянието на други фактори. Най-безболезнено е да се балансират в случая и 4-те гуми, като задължително се проверят за вертикално биене - макс. до 1 мм, както странично замятане (биене) на гума или джанта. Търси монтьор, който да е готов да ти върти гумите по джантата, за да се постигне търсеният положителен ефект. Това не си струва за много износени гуми. По-добре изчакай и при купуване на нови гуми гледай майстора в ръцете и поискай сам да наблюдаваш отстрани за биене. Монтьорите подценяват тези неща, защото е допълнителен труд и го правят, само когато някой се оплаче. Има модели, които имат много чувствителна предна или задна ос и понякога при тях е нужно да се направи прецизно балансиране до 1 грам, а не до 3 или 5, каквито възможности дават балансиращите машини. В някои случаи може да се стигне и до динамично балансиране на самата кола със специална машина.
- Iawor Focus
- потребител
Само да кажа че гумите и джантите са в идеално състояние. Дори като започне да тресе автомобилът волана не потрепва.tushan написа:Прав е колегата.И при мен беше така,даже при 40-50 ми причукваше леко волана.Сложих нови зимни гуми и проблема „магически“ изчезна.matorsko6 написа:при мен както описах по-горе тресеше само когато корам с газ а по инерция нямяше никакъв проблем.балансирах и всичко заспа. а иначе който иска да си смени частите на колата с нови за щяло и нещяло да действа.
-
- потребител
- Регистриран: 15 юли 2010, 14:16
- Модел на автомобила: Ford Taunus 20MTS
Ако идеалните джанти и гуми, както и прецизното им балансиране, са потвърдени от наистина добър монтьор, тогава трябва да се търси проблем по трансмисията, полуските, каретата и тампоните. Всъщност не видях да е писано треперенето отпред ли е или отзад? Вероятно е отпред. Ако е така, аз бих пробвал едно динамично балансиране на предните колела от много внимателен и прецизен монтьор. При автоматични скоростни кутии, обаче, не е препоръчително. Не знам колко струва 10 или 20 лв., но поне ще даде някаква информация и евентуално ще се балансират и неголеми, но капризни влияния дори от минимални луфтове, които не се откриват лесно. Хубаво е преди това да се пробва със смяна на предните и задните гуми. Никога не се знае. Това е евтиният вариант преди да се почнат разглобките.
- Iawor Focus
- потребител
Споделям за последно и мога да закрия темата
След смяна на карета с полоски колата проста не помръдва. Абсолютно всякакви треперения останаха в миналото