Воланът тресе
- cjbolland2
- потребител
- Регистриран: 04 мар 2009, 15:51
- Модел на автомобила: Ford Fiesta MK4(97),Endura-E-75H.P.
- Status: Извън линия
Воланът тресе
Здравейте.Имам следният проблем - при натискане на спирачка се усеща тресене на воланът,след като я натисна малко по-силно се включва абс и тогава спира да тресе.Един майстор ми каза,че най-вероятно са криви дисковете на предните спирачки,според вас да ли е така?
Колата е Мондео МК2 дизел и си е тежка....
Колата е Мондео МК2 дизел и си е тежка....
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Re: Воланът тресе
Ако усещаш и вибрации по педала на спирачката (но не от ABS-а)- гаранция са дискове.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- cjbolland2
- потребител
- Регистриран: 04 мар 2009, 15:51
- Модел на автомобила: Ford Fiesta MK4(97),Endura-E-75H.P.
madboy написа:Ако усещаш и вибрации по педала на спирачката (но не от ABS-а)- гаранция са дискове.
в смисъл усещат се импулсите от абс когато натисна по-силно педалът,а преди това при леко натискане си тресе,да ли може да е нещо по хидравликата ?
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Тресе ли педала преди да се включи АБС?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Не е от хидравликата. Спирачният апарат е хванат твърдо за шенкела, когато натиснеш спирачката той се събира и обира луфта, и ако тресе, то е или от криви дискове, или от увеличен луфт в лагера на главината.cjbolland2 написа:при леко натискане си тресе,да ли може да е нещо по хидравликата ?
Съветът ми е първо за провериш за луфт в лагерите,- ако трябва замяна на лагери, следващият етап,- нови дискове. Аз ги смених със "Цимерманн"- скъпи- 144 лв. комплект, но идеални като качество. Минималната дебелина на предните дискове е 22.15 мм.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО