Шум /виене/ при движение над 80км/ч
- mcdilan
- потребител
- Регистриран: 31 дек 2007, 16:29
- Модел на автомобила: Ford mondeo 1.8TDI / 98г.
- Status: Извън линия
Шум /виене/ при движение над 80км/ч
Здравейте, имам проблем с виене в предна дясна част на колата. Преди месец смених лагера на главината и единственото които се промени е че виенето започва след 80км/ч, а стария лагер се чуваше постоянно. Моля за предположения дали проблема е отново в лагера или е възможно и главината да е за смяна. Самата смяна на лагера стана доста трудно, стария лагер излезе раздробен т.к. в сервиза нямаха от тези специалните шайби, и новия на СКФ влезе много трудно дори и с преса. Може би направих грешка че взех лагера от едно място където ползвах отстъпка, и ми го монтираха в Муни-93 в Бургас, и съответно няма как да искам гаранция за лагера или монтажа. Някой има ли идея дали има някакви лагери на полуоската и евентуално там да има проблем. Др. седмица отивам да реша проблема
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Re: Шум /виене/ при движение над 80км/ч
Ако става дума за Мондеото от подписа ти - да, дясната полуоска е чупеща и има опорен лагер, който може да шуми.mcdilan написа:... Някой има ли идея дали има някакви лагери на полуоската и евентуално там да има проблем. Др. седмица отивам да реша проблема
- mcdilan
- потребител
- Регистриран: 31 дек 2007, 16:29
- Модел на автомобила: Ford mondeo 1.8TDI / 98г.
Да, сега идвам от там, след повторна смяна на лагер този път и с нова главина, промяна нямаше, и трябваше да се съберат 5 човека и единия да знае че опорния лагер на полуоската шуми при по висока скорост, утре ще се разбере със сигурност...в крайна сметка ми смениха главината напразно, но здраве да е...
- peterdi_bg
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
- Модел на автомобила: n/a
Не е сигурно, лагерът ако е бил много зле преди може да е започнал да я яде. Аз така смених 2 главини, защото ги беше изяло до такава степен че новият лагер виси във въздуха.mcdilan написа:в крайна сметка ми смениха главината напразно, но здраве да е...
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!