проблем задно колело Мондео Мк3
- Виктор
- потребител
- Регистриран: 23 апр 2009, 23:53
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCI 115hp - 2003 Facelift
- Status: Извън линия
проблем задно колело Мондео Мк3
...и така проблемът ми е следния и съм пред дилема ....преди 1 месец видях че задното ми колело е с променен ъгъл което ме накара да се замисля защо две от джантите ми са охлузени на едно място имам съмнения че колата която купих преди 6 миесеца е претърпяла странично плъзване и е спряла в нещо като бордюр защото два от лъчите на едната ми джанта бяха хлътнали на вътре и се наложи да я изправям и съответно ме наведе на мисълта че двете неща имат връзка по между си. Та въпросното колело стои наклонено като контактната част със асфалта е на вътре към окачването или демек е отворено от горе на на вън като на трабантите
гумите ....гледахме я на канал отдолу и не видяхме каквито и да е промени във окачването и детайлите ....преди време като си регулирах предницата ми казаха че трябва и отзад да се направи същото но понеже бях попревършил парите го оставих за нататък ...и тогава ми показа че точно това колело иска да се регулира иначе всичко е стегнато и няма разбити тампони, щанги и беалетки ....та възможно ли е толкова да е отворено това колело поради не регулирана задница ....ходих при майстора и вика че чак толкова не е възможно да е ....има ли вариант нещо да е криво без да се вижда на канал...днес ходих да я регулират но беше зает канала със стенда от някаква кола която чакала някакви части и днес нямало да стане ....та идеята ми е какво да гледам и къде да търся за скрити признаци за кривината на гумата че през седмицата съм на работа и не мога да я закарам да я направят щото пък те затварят по същото време /понеже само там си ходя да ми правят гумите и реглажа на предницат/ а ми се иска да открия проблема и да мирясам че нещо ме гложди много да не е по сериозен проблема от реглаж на задницанта
.....стана много дълго обяснението ми и се надявам да съм бил ясен какво искам да кажа ...би било добре да разискаме въпроса до толкова до колкото можем ...все пак съм техник и нямам проблеми с ремонтите, но виж това окачването ми е индия малко .....

- chefo_ukr
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
- Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ
Re: проблем задно колело Мондео Мк3
Колега моята е същата работа с регулаж нищо не се постига демек на камбъра не влияе.Аз съм си купил шенкел ама от 2 години се няма време за него.Иначе гуми не ми яде.Скоро ми предстои смяна на задни амортисьори и ще сменя и левия шенкел да видим кво ще стани.Преди година сменях на магарето тампоните и от левия шенкел нито един болт не се разви всичко се на къса това ме навежда на мисълта че все пак точно в него е проблема но тогава не го смених защо то не открих другия къде съм скрил 

- Виктор
- потребител
chefo_ukr написа:Колега моята е същата работа с регулаж нищо не се постига демек на камбъра не влияе.Аз съм си купил шенкел ама от 2 години се няма време за него.Иначе гуми не ми яде.Скоро ми предстои смяна на задни амортисьори и ще сменя и левия шенкел да видим кво ще стани.Преди година сменях на магарето тампоните и от левия шенкел нито един болт не се разви всичко се на къса това ме навежда на мисълта че все пак точно в него е проблема но тогава не го смених защо то не открих другия къде съм скрил
...здрасти Чефо и на мен не ми ги пасе и ме съмнява да не е крив амортисьора ....колко пара му киха на шенкела ? .....не е лошо да пробваш да го смениш карайно време е ...хахахха, та да разберем истината

- Виктор
- потребител
http://vitkata.snimka.bg/automobiles/ch ... 6.34430077 така ето данните днес от диагностиката и човека ми каза че най вероятно има нещо криво което не се вижда с просто око и най вероятно е Шенкела ...хъм ....и се почва на принципа на изключването сменяме шенкел оттам нататък носачи ,амортисьори и т.н.т....кой както си избере
-
- потребител
- Регистриран: 15 мар 2015, 11:10
- Модел на автомобила: Мондео МК3
Имам чувството че малко от тези които правят реглаж разбират от сходимоста на колата, вярват само на зеленото което показва компютра им. ходил съм на няколко "майстора" и в крайна сметка ти разбутват колата и ти показват виж всичко е в зеленото и са доволни от себе си даже, а тя видимо си личи че е разкрачена и като излезеш на пътя на правото и свирят гумите.