Серво на управлението
- valio57
- потребител
- Регистриран: 18 мар 2011, 22:45
- Модел на автомобила: Ford FOCUS lll 1.6 TDCi 2012г
- Status: Извън линия
Серво на управлението
Здравейте,
Получих проблем с хидромотора на управлението на Форд Фокус 3, 1.6 Дуратория. Та проблема се получи в България през януари. Исках да преместя колата сутринта. Запали и...... до там. Не можех да завъртя волана. Угасих, запалих отново и вече нямаше проблем. Все едно че нищо не е станало. За карах я на диагностика веднага. Никакъв проблем не показа диагностиката. Всичко мина много добре. Прибрах се в Словакия без проблеми. Днес обаче след 5 месеца се появи отново. Отново загасих двигателя, запали и нямаше проблеми. Серво то е с електромотор. Без масло. Някой да е имал същият или подобен проблем?
Получих проблем с хидромотора на управлението на Форд Фокус 3, 1.6 Дуратория. Та проблема се получи в България през януари. Исках да преместя колата сутринта. Запали и...... до там. Не можех да завъртя волана. Угасих, запалих отново и вече нямаше проблем. Все едно че нищо не е станало. За карах я на диагностика веднага. Никакъв проблем не показа диагностиката. Всичко мина много добре. Прибрах се в Словакия без проблеми. Днес обаче след 5 месеца се появи отново. Отново загасих двигателя, запали и нямаше проблеми. Серво то е с електромотор. Без масло. Някой да е имал същият или подобен проблем?
- valio57
- потребител
Re: Серво на управлението
До сега никой не ми отговори на въпроса . Задавам друг въпрос.
Може ли някой да ми каже наименование (номер или друго ) на кормилното управление на Форд Фокус МК3 ТДЦИ 1.6 2012 година на производство. Моделите са от 2010 до 2017. Кормилното управление е с електромотор. Няма масло. ВИН WF0LXXGCBLCY80042. Благодаря предварително за отговорите.
Може ли някой да ми каже наименование (номер или друго ) на кормилното управление на Форд Фокус МК3 ТДЦИ 1.6 2012 година на производство. Моделите са от 2010 до 2017. Кормилното управление е с електромотор. Няма масло. ВИН WF0LXXGCBLCY80042. Благодаря предварително за отговорите.
- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
- valio57
- потребител
Дали съм разбрал правилно! Та тази рейка става за всичките Модели форд. Благодаря.
- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
поооо принцип, това излиза за твоя VIN номер, ако вкарам друг VIN номер на същия модел, вероятно ще е същото
не вярвам, че поръчват / монтират рейките според кубатурата и вида гориво на конкретния екземпляр
не вярвам, че поръчват / монтират рейките според кубатурата и вида гориво на конкретния екземпляр
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
- valio57
- потребител
Та за серво то. Проблема е решен. Заменена рейка, цялата рейка. Заедно с електромотор. Та в тази рейка до електро мотора има блок управление на електромотор. Та този блок е здал багажа. Никой не ми каза какув му е проблема. Просто диагностика не го виждаше. Моята и още 2 други в сервизи. Никаква връзка с кормилната рейка. Наложи се да купя цяла нова рейка. В сервиз Форд цената и бе 1700 Евро. Репасована рейка бе с цена от 440 до 800 Евро. Та моята излезе за 680 Евро плюс работата в сервиз за 800 евра всичко.
Та за всички собственици на Форд Фокус МК3 1.6 ТДЦИ. При първа възможност намажете корпуса на рейката обилно с асфалт лак.( за боядисване на подовете на коли. Против вода и камъни.) Там където се затварят (зглобява) капаците на рейката след време прониква вода вътре в рейката. Там има електроника командващс електрическият усилвател на рейката. Става късо или ръждясване и се изпада от много пари. Руснаците това го ремонтират, ама другаде не. Заменят за ново.
Ще се радвам ако съм помогнал на някого.
Въпросната рейка е във Фокус, Фокус С-макс, S-макс и Галакси. От 2009 година до днес. Правили са подобрения за да се предотврати протичане на вода но от кои години не знам.
Та за всички собственици на Форд Фокус МК3 1.6 ТДЦИ. При първа възможност намажете корпуса на рейката обилно с асфалт лак.( за боядисване на подовете на коли. Против вода и камъни.) Там където се затварят (зглобява) капаците на рейката след време прониква вода вътре в рейката. Там има електроника командващс електрическият усилвател на рейката. Става късо или ръждясване и се изпада от много пари. Руснаците това го ремонтират, ама другаде не. Заменят за ново.
Ще се радвам ако съм помогнал на някого.
Въпросната рейка е във Фокус, Фокус С-макс, S-макс и Галакси. От 2009 година до днес. Правили са подобрения за да се предотврати протичане на вода но от кои години не знам.
-
- потребител
- Регистриран: 05 май 2011, 15:08
- Модел на автомобила: Форд Фокус
Здравей, аз имах същият проблем на Форд Фокус мк3, 2011 г. Точно така е както казваш, като изгасиш и запалиш и се оправя положението и рядко се проявява. Рових се и аз по чуждестранни Руски форуми и попаднах на едно мнение, че е възможно причината да е в прекъсване на електрическата верига в бушонното табло. Отворих го, намира се при двигателя и реших да проверя Предпазителите. Оказа се, че Предпазителят на рейката е с ръждясали крачета, сложих нов и се оправи всичко, явно влиза влага в таблото, макар да е с капак. Другите предпазители в кутията също бяха с ръждясали крачета, почистих ги всичките превантивно. Та Предпазителя на рейката е № F40, 5 Ампера и когато го сменях не гасих двигателя, макар, че трябва, за да проверя дали действително е от бушона. В момента, в който сложих нов и веднага се отпусна волана да работи. Надявам се това да е причината, а не нова рейка!
- valio57
- потребител
Значи проверявах предпазителите. При тях нямаше никакъв проблем. А бушона за рейката е на кутията за акомулатора. На челото на кутията в посока радиатор. В деиствителност е единствената видима част от кутията за аколулатора. Та на тази кутия има капак (вертикален). захванат е с болтчета Рапиди. Под този капак са няколко предпазителя. Най-левият е за сервото,доста силен предпазител. Забравих колко ампера е.
Та не диагностиката ми показа че няма сигнал до електромотора а не напрежение. И за това смених цялата рейка комплект. Солено ми излезе но.....колата ни трябва.
Много благодаря за информацията. За мен е важна. А можеш ли да ми кажеш от каква литература си взел тази информация. Ако може и линк към нея за да си я сваля. Ще ми е много от полза. Благодаря.
Та не диагностиката ми показа че няма сигнал до електромотора а не напрежение. И за това смених цялата рейка комплект. Солено ми излезе но.....колата ни трябва.
Много благодаря за информацията. За мен е важна. А можеш ли да ми кажеш от каква литература си взел тази информация. Ако може и линк към нея за да си я сваля. Ще ми е много от полза. Благодаря.
-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2019, 15:25
А някои препоръчват смяна на акумолатора при такъв проблем.
https://www.fordownersclub.com/forums/t ... -steering/
https://www.fordownersclub.com/forums/t ... -steering/
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
Но първо зареждане, а естествено ако се е скапал ще трябва да се смени. Идеята е да не се почва с безсмислена смяна. Има и грешка, която трябва да се разчете! Може и да не зарежда? Комплексни са нещата. То и я моем, ама козата си сака пърч(по плевенски диалект) 

времето е като парите-никога не стига
- valio57
- потребител
Здравейте. Доста време мина откакто писах за рейката. Акумулатора го смених 5 дена преди да започне да ми прави проблеми. Та на 3 януари ми направи проблем за първи път. А 6 месеца по-късно се скапа съвсем. Правих всички проверки нооо... както си писал козата си сака пръч. Този израз е и по нашият ломски край.Мисля че писах специална тема по този въпрос. Нека всички фокусници да намерят начин да си боядисат реиките с Асфалт за подове за коли.Шагрен. Или каквото имат за тази цел. Важното е да издържа боята на камъчетата които хвърчат там по време на движение. По руските форуми четох и на YouTube съм гледал. И форд си признават че електрическите рейки са слабо място на тези модели (Фокус.Мондео Ц-макс,).В новите фордове от тази модели от 2018 насам този проблем бил решен.
-
- потребител
- Регистриран: 25 сеп 2020, 17:56
- Модел на автомобила: Форд Фокус 1.8 бензин 125к.с., 2006г.
А, една кора под двигателя не е ли достатъчна за превенция? Инак съм голям фен на чистенето, мазането и боядисването, където е възможно(и невъзможно)!
Моят Фокус-2, 2006г. не го знам с ел. комбинирано, или с чисто хидр. управление ли е( ще трябва да питам Ози), но скоро след закупуването на колата смених кората под двигателя, защото оригиналната не беше в добро състояние, но се оказа, че има и още една по-малка-точно под радиаторите(предполагам, че ще е по-полезна по темата), та монтирах и нея. Сега треперя, ако изпусна нещо отгоре, докато ръчкам едно-друго(а, аз често го правя) кво праим...?!
П.С. Относно материал за промазване на битумна основа най-много съм впечатлен от "3М", но не мога да кажа откъде може да се купи?
В личната ми класация следва "Novol", a "Body" най-добре го забравете, освен за кит.

Моят Фокус-2, 2006г. не го знам с ел. комбинирано, или с чисто хидр. управление ли е( ще трябва да питам Ози), но скоро след закупуването на колата смених кората под двигателя, защото оригиналната не беше в добро състояние, но се оказа, че има и още една по-малка-точно под радиаторите(предполагам, че ще е по-полезна по темата), та монтирах и нея. Сега треперя, ако изпусна нещо отгоре, докато ръчкам едно-друго(а, аз често го правя) кво праим...?!

П.С. Относно материал за промазване на битумна основа най-много съм впечатлен от "3М", но не мога да кажа откъде може да се купи?
В личната ми класация следва "Novol", a "Body" най-добре го забравете, освен за кит.
Много автомати-слаби резултати!
- valio57
- потребител
Аз съм с кора отдолу,нооо.....не ме спаси. Между колелата и кората има пространство през което водата спокойно се плацика в сервото. Особено по българските пътища където има трпове а не дупки пълни с вода. И съответно количеството прави качеството за неуплътнените добре капаци на сервото. Също и на семеринга на кормилният прът. А точно под него е плъзгача който управлява цялата рейка в завои. Практически този плъзгач дава команда на процесора на рейката колко и накъде да завива. Сложничко е. Аз го научих по трудният начин. Гледах цените и в България. Същите са като тук.