Гуми 185/65/15, налягане?
-
- потребител
- Регистриран: 09 окт 2006, 10:27
- Модел на автомобила: Ford Focus 1600, 74 kW, Hatchback, 2000 г.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Гуми 185/65/15, налягане?
Във Focus Owners manual.pdf не намерих този размер гуми и така и не мога да си отговоря с какво налягане трябва да са ми напомпани. Във форума също не открих това, което търсех. Гледал съм си и капачката, жабката и колоните на форда, но инфо няма.
Въпроса ми е, с какво налягане помпате гумите си на Форд Фокус 2000 г., 1,6, 100 к.с.?
Въпроса ми е, с какво налягане помпате гумите си на Форд Фокус 2000 г., 1,6, 100 к.с.?
-
- потребител
- Регистриран: 09 окт 2006, 10:27
- Модел на автомобила: Ford Focus 1600, 74 kW, Hatchback, 2000 г.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Зимна е. В началото, когато ги смених летните с тези, човека който сменяше гумите беше ги надул доста, но не съм проверявал колко. Даже си подрусваше като я карах по павета. Тогава си казах да видя аджаба колко харчи и след няколко аритметики ми излезе около 7/100 за комбинирано каране, което е по-малко от летните ми гуми, които са пълни с азот (така ги заварих) и които са видимо по-меки. Обаче мина време и въздуха от зимните отнякъде "поизбяга" и наскоро заредих до горе резервоара и пак правя сметки и излиза, че сега харчи около 9/100, което си е доста повече (близо 30%). Та си викам от какво може да е и гледам гумите поспаднали, та сега ще ги напомпам, ама колко... не знам. Както бях писал в този Focus Owners manual.pdf пишат за размер на гумата 185/65/14 (моят е 185/65/15) при нормално натовраване (3 човека), предни и задни по 2,4 bar, а при пълно натоварване - предни без промяна 2,4, задни 3,3 bar. Но това все пак не е моя размер. Друго, което ми прави впечатление е, че предните гуми са с еднакво налягане независимо дали е с нормално или пълно натоварване колата, а само задните им се повишава налягането, при по-високо натоварване, като диапазона за всички двигатели е от: за предни 2,2 до 2,4; за задни 2,4 до 3,3. Но птк във форума тук, а както и ти писа намерих налягане от порядъка 1.8 до 2,2 bar и затова се интересувам някой, който има такъв автомобил, а и опит с колите да напише той с какво налягане ги помпа...
Благодаря за мнението ти. Ако има някой друг, нека сподели.
А как вози... на мен ми се струва нормално и съм доволен. В началото подрусваше, ама и по-малко харчеше:))) А това ми е и основния мотив да ги понапомпам сега.
Благодаря за мнението ти. Ако има някой друг, нека сподели.
А как вози... на мен ми се струва нормално и съм доволен. В началото подрусваше, ама и по-малко харчеше:))) А това ми е и основния мотив да ги понапомпам сега.