Излези ми спирачната течност на Скорпиото!?
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
- Status: Извън линия
Излези ми спирачната течност на Скорпиото!?
Вчера бях по София и след като цял ден обихалях към 17 часа се наложи да паркирам на ул. Цар Шишман. За тези които не я знаян - това е една тясна уличка от Гурко към Народното събрание и излиза точно на паркинга зад паметника на Цар Освободител. Мястото за паркиране е мно-о-о-го кът, а с тоя шлеп е направо трагедия. Както е да е извадих късмет и то точно навреме - изпод капака взе да пуши. Гледам уредите всичко нормално. Светят индикациите за изключен ABS и дръпната ръчна или износени накладки.
Слизам отварям капака и гледам върху генерацията капала спирачна течност. Под колата петно с диаметър около една педя последвано от солидни капки. Изчаках да поизтине колата и отворих резервоарчето с спир.течност. Гледам пълно до горе. Подадох контакт и нивото спадна до нормалното. Прибрах се до Видин без повече проблеми.
Въпроса ми е следния:
Сблъсквал ли се е някой с подобен проблем. И дали е възможно да се върне наляганета от помпата на ABS-а обротно в казанчето, като се вземе под внимание, че преди месец смених задните спирачни апарати и не съм сигурен във вида на спирачната течност дали е DOT-4 за ABS или е обикновенна.
Слизам отварям капака и гледам върху генерацията капала спирачна течност. Под колата петно с диаметър около една педя последвано от солидни капки. Изчаках да поизтине колата и отворих резервоарчето с спир.течност. Гледам пълно до горе. Подадох контакт и нивото спадна до нормалното. Прибрах се до Видин без повече проблеми.
Въпроса ми е следния:
Сблъсквал ли се е някой с подобен проблем. И дали е възможно да се върне наляганета от помпата на ABS-а обротно в казанчето, като се вземе под внимание, че преди месец смених задните спирачни апарати и не съм сигурен във вида на спирачната течност дали е DOT-4 за ABS или е обикновенна.
- tata1971
- потребител
- Регистриран: 02 дек 2006, 00:01
- Модел на автомобила: SCORPIO 2.0 i DOHC 1990 ХЕЧБЕК
- Контакти:
- Status: Извън линия
СПИРАЧКА
Спирачната течност е Ford SAM 6 C 9103 A.Вместимост 1.4 литра.Смяна на 2 години или 60000 км пробег.
Предполагам че изпускането на спирачна течност е от задействането на предпазния клапан на помпата за високо налягане -210 кг/см.
Това прочетох в дебелите книги а за клапана си е предположение.
УСПЕХ.
Предполагам че изпускането на спирачна течност е от задействането на предпазния клапан на помпата за високо налягане -210 кг/см.
Това прочетох в дебелите книги а за клапана си е предположение.
УСПЕХ.
Наесен с песен в К1.